Ahoj, Máme letět v Říjnu do Miami. Od prosince se plánujeme začít snažit o miminko. Docela mě vyděsily nová zprávy o tom že už se to tam rozšířilo, konkrétně presne ceho jsem se bala - okoli Everglades. Tuto atrakci bychom samozřejmě nenavštívili, ale zajímalo by mě jestli tam v tomto období někdo také jedete*To riskovali nebo ne  .

ZIKA v miami

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

16 reakcí

Ahoj,

Máme letět v Říjnu do Miami. Od prosince se plánujeme začít snažit o miminko. Docela mě vyděsily nová zprávy o tom že už se to tam rozšířilo, konkrétně presne ceho jsem se bala - okoli Everglades. Tuto atrakci bychom samozřejmě nenavštívili, ale zajímalo by mě jestli tam v tomto období někdo také jedete*To riskovali nebo ne smiley už jsem zjišťovala informace ohledně storna, ale nic se na to nevztahuje takže ve výsledku člověk přijde o vsechny peníze temer.
Děkuju za názor
Jana

0

No nevidel by som to nijak tragicky - ak teda tomu dobre chapem, o dieta sa budete snazit 2 mesiace po prilete z Floridy. Inkubacna doba ZIKA je tak 2 tyzdne a ohrozene su tehotne zeny, nie tie pred tehotenstvom.
A teda ak to bdue ako v pripade prasacej chripky, MERS a SARS (vzdy som bol na mieste, kde to vypuklo a media strasili, naposledy som nahanal ziku v Brazilii), tak sanca ze sa nieco taketo stane je 0,0001%. Ovela vacsia sanca je, ze zmeskas lietadlo na Floridu 7x za sebou ako aby si ziku vobec dostala.

0 Citovat

Zase tak úplně bych to nezlehčoval, úplně se neví, co to může udělat případně třeba v budoucnu s těhotenstvím, jelikož je to nový virus a zatím se řeší jen už těhotné nakažené.
Ale taky si myslím, že šance, že se člověk nakazí, navíc, pokud se budete pohybovat ve městech, je velmi malá a pokud nejsi aktuálně těhotná, tak bych jel.

0 Citovat

to ano, nezlahcovat, ale netreba zase z toho robit tragediu... kolko ludi cestuje do JV azie aj s malymi detmi, kde je riziko nejakej exotickej choroby ovela vyssie.
A k tomu Everglades: Okrem Ziky tam ma clovek tam ma sancu vdaka komarom dostat do daru St. Louis encefalitidu, alebo zapadonilsky virus.
Skor mi pride vacsie riziko dlhsi pobyt na velkych medzinarodnych letiskach, tam mozete pochytat kompletnu zbierku smiley

0 Citovat

tak ja bych to nehrotil (pravdepodobnost zrovna na Floride chytit ziku bude faaakt nizka), ale rozhodne ani nepodcenoval, kdyby uz se nahodou stalo, predevsim u planovaneho otce ditete:) vzhledem k poslednim informacim, ze virus muze pretrvavat az pul roku ve spermatu.

0 Citovat

Samozřejmě kdybychom onemocněli tak plánovanou rodinu budeme muset odložit, ale četla jsem že občas se může stát, že si člověk symptomů ani nevšimne. Samozřejmě i pro zdravého člověka který neplánuje rodinu je asi dost nepříjemně strávit dovolenou v horeckach. Pořád máme dva měsíce tak buď se situace zhorší anebo už bude klid. Děkuji za názory, já myslím že to asi riskneme

0 Citovat

[*][*Úřady nyní nechávají oblast kropit z letadel přípravky proti hmyzu. Ministerstvo testuje místní obyvatele a hledá další možné případy viru. CDC varovalo, aby lidé do okolí Miami nejezdili. Některé obchody a restaurace ve městě dočasně zavřely a oblasti se začalo přezdívat „Zika zone“. Reportér CNN uvedl na Twitteru, že některé obchody vyprodaly veškeré insekticidy.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zika-usa-sireni- ... anicni_aba

Hmmm sice je to jen 15 lidi, ale vypada to cim dal hur. Stve me, ze pro tyto pripady je mi storno k nicemu smiley Leda,ze bych snad hrala nemoc. Letecka spolecnost take nevyjde vstric, nic...

0 Citovat

no tak prinajhorsom nepojdes na Everglades, Amerika je dost velka smiley

0 Citovat

No to jsem si myslela, ae vsichni nakazeni jsou kousek od downtownu jak jde videt na mape... respektive v centru

0 Citovat

tak teda nechod, ked sa mas trapit a kazdy den sledovat mapku so Zikou .. letenky na Floridu byvaju pravidelne za dobru cenu, tak to radsej nechaj na "poslednu" chvilu

0 Citovat

Mimochodem, mohu se zeptat, zda se da nekde pojistit "storno" jakoze bez "vazneho" duvodu stornujete letenku a pojistovna plni? Vzdy si to pripojistim pri koupi letenky, ale to je jen takoveto klasicke, kdyz jste nemocni atd. ze plati nejaka procenta.

diky

0 Citovat

Ne a hlavně pojištění storna nejde sjednat ex post, tedy po tom, co jsi již zaplatila letenku nebo zájezd. Resp. max. do 48 h dle pojišťoven.

0 Citovat

Z logiky věci je takový pojištění nesmysl, z hlediska pojišťovny. To by si každej mohl koupit letenky, sjednat pojištění storna "kdy chci" a jakmile by se objevilo něco levnějšího, lepšího, ZIKA, UFO, nechce se mi nakonec jet atd,. tak by musela pojišťovna plnit? To je pojišťovna, ne hodnej strýček/kamarád. Respektive aby se takový pojištění vůbec mohlo pojišťovně vyplatit, tak by muselo být extrémně drahé a nebyl by o něj zájem.

0 Citovat

No já vzhledem k tomu, jaký bývají podmínky pro plnění, tak nekupuju nic - buď jdu po ceně nebo rovnou koupím flexi nebo business letenku a nemusím řešit pojistné podmínky:)

0 Citovat

Ja sem kvuli Zika taky zrusil planovanou dovcu v listopadu - nechci nic riskovat.. smiley

Nicmene to u nas doma otevrelo Pandorinu skrinku - resime ted kam v listopadu na dovcu.. smiley Premyslim o Ko Chang v Thajsku..

0 Citovat

osobne si myslim, ze je ovela vacsia sanca sa prizabit na motorke v thajsku ako chytit ziku na floride:D
niekde som cital (starsi clanok), ze USA je po Hondurase krajina s najvacsim rizikom, ze sa odtial turista uz nevrati (predpokladam, ze vojnove zony vynechali)

0 Citovat

Nene nemeli.. One world obvykle startuje vyprodejove akce na listopad az zacatkem zari - takze jsme cekali.. Nicmene ted uz jsme MIA definitivne shodili ze stolu - aktualne premyslim ze bych se letel podivat na pandy do Chengdu.. smiley Byval bych misto MIA letel do NYC, jenze tam jsem diky kixu Portugalcu byl pred mesicem (a celkem to byl letos muj 4ty NYC, pokud zapocitam sluzebky) a znova se mi tam v listopadu nechce..

Jinak co se tyce te pravdepobnosti - s tim naprosto souhlasim, nicmene z rodinych duvodu urcite nebudu riskovat - nejen ze nepoletim do MIA, ale zaroven bych ani nenechal svoji tehotnou zenu v Thajsku sednout na motorku - sice je pravdepodobnost mala, ale vycitky v pripade ze se neco stane ti vydrzi az do smrti.. smiley Kdybych jel parit s kamosem tak nad tim mavnu rukou a Ziku vylezim s lavi rumu v posteli smiley

0
16 reakcí