Ahoj v březnu jsem koupila letenky díky akci tady na cestujlevne - Řím, Johannesburg, Durban, Phuket, Bangkok a Addis Abeba... Teď mi přišel mejl z expedia.de, že mi změnili nějaký let. Jedná se ovšem o posun letu z Dubaje o pouhých 5 minut, ale radši jsem zkontrolovala na stránkách aerolinek MY BOOKING a u Emirátů je všechno v pořádku, ale na stránkách Ethiopian airlines mám sice vypsané všechny lety i s přiděleným sedadlem, ale hned na začátku stránky mám dva žluté obdélníky se spoustou vykřičníků: Retrieve ticket problem - we cannot recognise some reservation and/or electronic ticket elements. If you have any queries about your reservation, please contact the office. (e.g. Travel agency, partner airline office) that made the reservation and/or issued the ticket. A u FARE RULES mám červeně napsané : There were problems retrieving the fare rules associated to your itinerary. Please call your airline. Z komentářů vím, že spousta lidí už má cestu za sebou, a tak se chci zeptat někoho, jestli nemá zkušenosti, co s tím, krom toho, že zavolat  .

MEGA TRIP: Řím, Johannesburg, Durban, Phuket, Bangkok a Addi

Založila ve fóru Co se nevešlo

13 reakcí

Ahoj
v březnu jsem koupila letenky díky akci tady na cestujlevne - Řím, Johannesburg, Durban, Phuket, Bangkok a Addis Abeba...
Teď mi přišel mejl z expedia.de, že mi změnili nějaký let. Jedná se ovšem o posun letu z Dubaje o pouhých 5 minut, ale radši jsem zkontrolovala na stránkách aerolinek MY BOOKING a u Emirátů je všechno v pořádku, ale na stránkách Ethiopian airlines mám sice vypsané všechny lety i s přiděleným sedadlem, ale hned na začátku stránky mám dva žluté obdélníky se spoustou vykřičníků: Retrieve ticket problem - we cannot recognise some reservation and/or electronic ticket elements. If you have any queries about your reservation, please contact the office. (e.g. Travel agency, partner airline office) that made the reservation and/or issued the ticket. A u FARE RULES mám červeně napsané : There were problems retrieving the fare rules associated to your itinerary. Please call your airline.
Z komentářů vím, že spousta lidí už má cestu za sebou, a tak se chci zeptat někoho, jestli nemá zkušenosti, co s tím, krom toho, že zavolat smiley
Jak velká šance je, že mi tu cestu zruší?
Předem díky za odpověď

0

Ahoj, nikam nevolej a ničeho se neboj. Z různých reakcí vyplinulo, že tuto hlášku tam mají všichni a zřejmě to způsobuje pouze to, že nejde udělat online checkin. Spousta lidí už to proletěla, uteklo dost času, teď už to nezruší smiley Spíše bych uvítal nějaké info o servisu a kvalitě ethiopian airlines, či nějaký tipy jak strávit celý den v Addis Abeba? celodenní výlet s řidičem do okolí?

0 Citovat

Pokud je přestup delší než 8 hodin, tak máš právo na vízum a hotel. Dostali jsme ho celkem bezproblému. Každý cestující dostne svůj pokoj. Na hotelu je v ceně i jídlo. Určitě doporučuji se jít podívat na místní venkovní market. Je to opravdu zážitek. Nezapomeňte si do příručáku přibalit něco na oblečení. Je to vyšší nadmořská výška a je tam chladněji.

0 Citovat

s0ny: Mohl bys o tom marketu napsat více, prosím? smiley Za cca měsíc mě Addis Abeba má totiž čekat taky. smiley

0 Citovat

Co konkrétně myslíš?

Po výstupu z letadla zajdeš na Transfer Desk, který nejde minout a je před eskalátory, které vedou k exitu. Tam ukážeš letenky, dají ti voucher a tranzitní vízum. Na voucheru bude napsáno jméno hotelu. Sjedeš po eskalátorech a projdeš imigračním. V příletové hale pak bude plno stánků, kde se prezentují jednotlivé hotely a tam najdeš ten svůj. Zavolají ti přepravu a ta tě doveze až do hotelu. Tam si domluvíš čas odjezdu zpět na letiště. V hotelu máš v ceně jídlo.

0 Citovat

s0ny:
"Určitě doporučuji se jít podívat na místní venkovní market. Je to opravdu zážitek." - Myslel jsem tohle. smiley)

Ale děkuji i za to info s tím hotelem - měl bych přiletět brzy ráno a odlítat až po půlnoci, takže okolo 19 hodin čekání v Addis Abebě. Proto právě nevím, jestli zůstat jen na hotelu, nebo se podívat do centra přes den.... jenže cestuji sám, neznám to tam a necítil bych se tam asi úplně bezpečně. smiley

Mimochodem někdo tu psal, že pro něj bylo to letiště nejhorším, co kdy zažil - doufám, že to tak zlé není. smiley

0 Citovat

Celý den na hotelu určitě nezůstavej a jdi se podívat na ten market. Pokud to máš 19 hodin, tak máš snídani, oběd i večeři. Jinak Addis Abeba je rozhodně bezpečné město a nemusíš se ničeho bát. Dost jsme toho i nachodili, protože jsme šli pešky na místní tramvaj/vlak, který jim tam postavili a řídí číňani. Tím se na ten market dostaneš. Jízdenky stály cca 5Kč. Každopádně to není klasické velkoměsto a očekávej hodně kontrastů.

Tady si jsou nějaké recenze a je tam i poloha: https://www.tripadvisor.cz/Attraction_R ... Ababa.html

0 Citovat

Super, děkuji. smiley Doufám, že nebudu muset řešit víza či nějaké očkování. smiley

Co to letiště? smiley

0 Citovat

Letiště celkem standart afrika. Nic šíleného, ale jsou i lepší. Co se týče občerstvení a dalších věcí netuším, protože jsem byl celou dobu v salonku.

0 Citovat

sOny: Děkuju. smiley

Jsem zvědav, poprvé mě čeká Afrika. Ten výlet do centra Addis Abeby tedy zkusím. smiley

0 Citovat

K přihlédnutí, že ty máš na trase Johannesburg, tak Abbis Abeba vůbec řešit nemusíš. Pokud tě okradou nebo zabijou, tak až tam. smiley

0 Citovat

Taky se dá zaplatit výlet po ADD a okolí. Kámošky si to zařídili u www.localtourethiopia.com. A stálo je to 110 USD za 5 lidí. Řidič je vyzvednul na hotelu a vozil je kam chtěli.

0 Citovat

Tak vzhledem k tomu , že v TOP 10 jsou jen kostely a ten trh, tak je to úplně zbytečné.

0 Citovat

Očkování si zjištěte, protože jsem musel ukazovat očkování na žlutou zimnici při odletu z DAR do ADD.

0
13 reakcí