Dobrý den, Omlouvám se, pokud na tyto dotazy již někdo odpověděl. Nejsem úplně zběhlý ve vyplňování žádosti, tak se zkusím zeptat zde. Snažím se vyplnit žádost esta, ale je to trochu komplikovanější než jsem čekal co mám ale uvést jako kontaktní bod když usa v nikoho neznám? Děkuji za radu zkušenějších  .

ESTA – zkušenosti a jak vyplnit

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Dobrý den,

Omlouvám se, pokud na tyto dotazy již někdo odpověděl. Nejsem úplně zběhlý ve vyplňování žádosti, tak se zkusím zeptat zde. Snažím se vyplnit žádost esta, ale je to trochu komplikovanější než jsem čekal smiley Uz jsem ji vyplněnou měl a letos vyprsela, ale drive mi to vyplnil kamarad.

Nejsem si úplně jistý, co vyplnit do kolonky O zaměstnání. Je tam napsáno ať vyplním současného nebo minulého zaměstnavatele anebo mohu vepsat ze jsem OSVČ. Mohl bych napsat minulého zaměstnavatele, firma již však tuším neexistuje a bude to staré 3 roky. Od té doby jsem byl OSVC, bohužel mám však živnost pul roku pozastavenou. Kamarád mi říkal že si nemohou nikdy dovolit napsat tam že jsem nezaměstnaný jako dospely člověk. Já samozřejmě nejsem na pracovním úřadě, ae mam pozastavenou živnost. Mám tam tedy napsat údaje minulého zaměstnavatele nebo napsat že jsem OSVČ? Mohu se zkontrolovat zdali živnost běží?? Tuším že se to potom znovu vyplnuje i v letadle.

Další zasek byl kontaktní bod v usa. Jako adresu uvedu první hotel kde budeme. Doufám že nikoho nezajímá že tam zůstane pouze jednu noc smiley co mám ale uvést jako kontaktní bod když usa v nikoho neznám?

Děkuji za radu zkušenějších smiley

0

No prvni dobra rada je v tehlech zadostech nelhat, ale vzdycky to neni uplne jednoduchy.. smiley Ja bych asi do ESTY soupnul to OSVC na tvym miste.. A pripravil si hezky povidani pro imigracni..

Kdyz dam das, ze ses unemployed, tak ti ESTA urcite neprojde automaticky a pujdes na ambasadu..

Nicmene zajimalo by me co teda vlastne delas, rentiera ? smiley smiley smiley

Co se tyka ty adresy tak tam vzdycky cpu prvni hotel kde jsem ubytovanej..

0 Citovat

a co keby si dal zamestnavatela ako Urad prace smiley

0 Citovat

Nebo aby to teda nekontrolovali už v Čechách a nějak me kvuli tomu nezamitli estu.

Nicméně si tak uvědomuji že tam je napsané ať zadám svého současného nebo posledního zaměstnavatele. Takže já když tam vyplním to OSVC tak v podstatě zadávám posledního zaměstnavatele, nebo ne?

0 Citovat

Teď se koukám do své žádosti a já tam tedy vyplnil svého posledního zaměstnavatele, nezávisle na tom, že teď podnikám. Tam samozřejmě 2 roky už nepracuji a stejně to bylo DPP, tohle ti tedy nikdo kontrolovat nebude. Sám chodím pokaždé na pohovor na imigračním kvůli jedné cestě na "ztracený pas" kvůli úřednici co nezná rozdíl mezi OP a CP.

0 Citovat

AHA, tak jsem to vyplnil a jakmile problehla platba napsalo mi to, ze esta byla schvalena smiley
Tak snad v USA to bude ok

0 Citovat

Jeste detail - zadne potvrzeni mi neprislo na ucet - je to normalni?
Mel jsem zato, ze minule mi esta prisla na email a ted ani tuk. Ale kdyz zadam cislo zadosti je schvalena... smiley

0 Citovat

Na email nic nechodí.

0 Citovat

Letenky. Esta je záležitostí 1 hodiny až 2 dní smiley resp. je to úplně jedno, ani jedna věc na sobě není závislá.

0 Citovat

myslím, že měl na mysli co kdyby mu esta neprošla... smiley

To by si ty letenky mohl zarámovat..

0 Citovat

ESTA prejde každému, kto nie je terorista a nebojuje proti USA smiley . A v prípade zamietnutia ESTA je ešte možnosť požiadať o vízum.

0 Citovat

Ahoj, v červenci mám naplánovanou poznávačku Petrohradu a Moskvy. Následně v září mám cestu přes Atlantu do Peru. Nebudou s tím problémy na imigračním, kterým musím při přestupu projít? smiley Nebylo by lepší si udělat ještě jeden pas a s ním požádat o víza do Ruska?

A jinak ESTA si můžu udělat na 2 roky dopředu (mně stačí půl roku dopředu) - je to tak? A jen pro jistotu, doufám, že je vícevstupová. To teď googlím a nějak se nedobírám k informačně uspokojivému výsledku.

0 Citovat

Studená vojna sa dávno skončila, obyvatelia Ruskej federácie cestujú do USA tiež na ESTA, tak problém na imigračnom nebude. Všetky informácie o ESTA nájdeš na stránke veľvyslanectva USA. Je veľa podvodných stránok sľubujúcich vybaviť ESTA, ja preto chodím na stránku ESTA preklikom zo stránky ambasády. ESTA platí 2 roky a je viacstupová.

0 Citovat

Díky, snad nebudou dělat dusno.

0 Citovat

A teď si vem, že já se narodil v Moskvě a nikdy to nevymažu, a dusno nikdo nedělal zatím kvůli tomu, že jsem se narodil tam a žiju tam, prošel vždy v klidu přes kontrolu ( Arabáči jen zvedli obočí smiley )... Nechápu, co máte s tím Ruskem pořád.

0 Citovat

Obyvatelé Ruské federace že cestují na ESTU? Jste si jistý?
Manželka je občan RF a co jsem četl, tak musí na pohovor na velvyslanectví a vyřídit si vízum tam.

0 Citovat

to ze sa narodil v Moskve neznamena, ze nemoze mat ESTA friendly pas smiley

0 Citovat

no vsak na AC24.cz pisali, ze Trump je najvacsi kamos s Putinom, tak preco by nemohlo byt visa free do USA z Ruska, priame lety z Archangelsku na Floridu smiley

0 Citovat

pretoze aj ked su ti dvaja BFFs, nic to nemeni na tom, ze vsetko americke je zle a Rusi by do USA nelietali smiley a floridski dochodcovia by tu linku asi nezachranili smiley

0 Citovat

kto hovori o floridskych dochodcoch, vsak co som pocul, tak ruski dochodci su na tom este lepsie smiley

0 Citovat

Teď už jsme tu dospěli ke frašce. Proč jsem se ptal - poslední dva roky tyto velmoce navzájem udělují sankce, tak jestli jim nezačalo i vadit razítko toho druhého v pasu.

0 Citovat

viac otazok na US immigration vyvola poltucta arabskych peciatok nez ruske viza.

0 Citovat

To tam mám marocké, dubajské a turecké. Mám se bát?

0 Citovat

ale kdeze, ja som siel uzbekistan, cina, dubaj, bielorusko...ked nejdes oneway s monterkami a peciatkami zo syrie 2015 tak nebude problem

0 Citovat

jj prejdes extra screeningom, rataj s kolonoskopiou smiley

0