ahoj, stalo se někomu z vás, komu změnili datum odletu? vznikly mi tím náklady navíc (nocleh v hotelu). Můžu zažádat ČSA o proplacení hotelu? co je to za bordel, že vám změní datum? jinak odlet je v prosinci takže časový předstih je... díky za reakce .

změna data odletu ČSA

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

ahoj,
stalo se někomu z vás, komu změnili datum odletu? vznikly mi tím náklady navíc (nocleh v hotelu). Můžu zažádat ČSA o proplacení hotelu? co je to za bordel, že vám změní datum? jinak odlet je v prosinci takže časový předstih je... díky za reakce

0

mozes si vypytat full refund, alebo zmenu trasovania, aby si na miesto priletela v ten povodny datum. Ale zalezi aj od toho, ci to kupovala priamo cez CSA, alebo travel agenta. Ak cez travel agenta, tak najprv toho treba kontaktovat.

0 Citovat

Je dopravce nebo travel agent skutečně vždy povinen dodržet původní datum, pokud na něm zákazník trvá? Co když změnu data nepřijmu a oni mě automaticky refundují?

0 Citovat

nie je povinny...do 14 dni do odletu mozu robit co chcu. Ale kde je vola, tam je cesta smiley

0 Citovat

Bohužel náklady, které ti vzniknou změnou, ti nikdo nebude kompenzovat. Leda bys to zkusil přes soud.

0 Citovat

To jsem si právě myslela, že do 14.dní před odletem nemají povinost zajistit náhradního dopravce ani uhradit vzniklé škody. Taky se mi to v minulosti stalo a náklady šly za mnou.

0 Citovat

Neres blbosti. Normalne zavolej na OK plus linku, mam s tim mhohalete zkusenosti a pokud se na to necitis, napis soukromou zpravu a vyridim ti to. Pozadej je, ze chces letet ten den co jsi mel/mela koupenou. Ikdyz je to vic jak 14 dni pred odletem, tak CSA te bez problemu prerezervuji na jineho dopravce ve sve alianci, popripade i jine dopravce. Resil jsem tento problem tolikrat, ze si to uz ani nepamatuji, ale nikdy nebyl problem. Samozrejme, ze ti budou povidat historky, ze to nejde atd. Ale clovek musi byt asertivni a razny, jinak si nikdy nic nevyjednas.

0
6 reakcí