Zdravim, vopred sa ospravedlnujem za dalsiu viacmenej rovnaku temu, no na internetoch a aj tu sa tie informacie dost lisia a neviem si to nejak umne poskladat. V decembri idem do libanonu a vo februari do Iranu. V januari by som chcel este do Izraela. 1. Budu v Izraeli problemy kvoli Libanonu? Predpokladam ze Iran ako podporovatelia Libanonu s razitkom od nich problem mat nebudu. 2. Budem mat problem v Irane kvoli navsteve Izraela? Je to pravda, ze Izrael nedava peciatky do pasu? 3. V Irane budeme 20 dni. Citavam, ze VoA su udelovane dost random a vyzera, ze nikto neruci na aku dobu ich dostanem. Radsej si teda vybavim viza na ambasade vo Viedni. Potrebujem tam referencne cislo? Pozyvaci list? Ak ano, ponuknu mi nejaky package alebo si to musim vybavit vsetko sam? .

Libanon, Izrael a Iran

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

12 reakcí

Zdravim, vopred sa ospravedlnujem za dalsiu viacmenej rovnaku temu, no na internetoch a aj tu sa tie informacie dost lisia a neviem si to nejak umne poskladat. V decembri idem do libanonu a vo februari do Iranu. V januari by som chcel este do Izraela.

1. Budu v Izraeli problemy kvoli Libanonu? Predpokladam ze Iran ako podporovatelia Libanonu s razitkom od nich problem mat nebudu.
2. Budem mat problem v Irane kvoli navsteve Izraela? Je to pravda, ze Izrael nedava peciatky do pasu?
3. V Irane budeme 20 dni. Citavam, ze VoA su udelovane dost random a vyzera, ze nikto neruci na aku dobu ich dostanem. Radsej si teda vybavim viza na ambasade vo Viedni. Potrebujem tam referencne cislo? Pozyvaci list? Ak ano, ponuknu mi nejaky package alebo si to musim vybavit vsetko sam?

0

V Íránu ani Libanonu jsem nebyl, nicméně prakticky všechny arabské státy (kromě Jordánska a Egypta) nevpouštějí na své území lidi s izraelským razítkem v pasu (to se týká i Íránu). Na letišti v Tel Avivu se razítko do pasu nedává - dává se pouze na přiloženou kartičku opravňující ke vstupu. Nicméně na pozemních přechodech s Egyptem a Jordánskem se razítka dávají. Asi je ale možnost požádat o to, aby razítko do pasu nedali.

V každém případě můžeš mít kolik pasů chceš - já mám v pase razítko z přechodu Jordánsko - Izrael a pro cesty přes Dubaj jsem si nechal vystavit nový pas...

0 Citovat

tak ohladom peciatok a izreala a naopak, najjednoduchsie mat 2 pasy - druhy ti vydaju za 33 euro, platnost ma 5 rokov. Mne sa minuki pred par tyzdnami volne stranky v pase, tak som si tiez dal urobit dalsi.
A Iran - ja myslim ze ked mas proof of travel, spiatocne letneky, tak by ti mohli dat viza na 20 dni. Ak nie, tak sa daju podla vsetkeho predlzit
http://caravanistan.com/visa/iran/extensions/

0 Citovat

No ale ja letim s ryanom do Eilatu... tam nemate nejake info? Okrem ineho uz tam budem mat pravdepodobne iranske viza

0 Citovat

Letos na letišti v Ovdě bez ptaní razítko do pasu.

0 Citovat

V Eilatu (resp. mluvíme o letišti Ovda, pokud jde o Ryanair) je podle všeho praxe opačná než v Tel Avivu. Já tam razítko přímo do pasu dostal a podle komentářů na internetu je to tam nejspíš běžná praxe. Jak už tady zaznělo, můžeš je zkusit požádat, aby ti razítko do pasu nedávali. Nejjednodušší by ale asi bylo si prostě zařídit ten druhý pas.

0 Citovat

Hej. Tak to aj poriesim...ziadne libanonske peciatky, ziadne iranske viza, ziadne trable...a ten iran a referencne cisla? Letim s uia a cital som, ze oni nevpustaju na palubu bez toho cisla...

0 Citovat

My letíme za tejden taky s UIA a referenční čísla jsme vůbec neřešili, vzhledem k diskuzím tady na fórech. Tak snad je to jenom kec...

0 Citovat

Ahoj,

minulý rok jsem byl v Izraeli. Tam jsem dostal jenom takový papírek do pasu, který se pak odevzdává při odletu. Byl jsem tam 6 dní, tak kdyby se někdo chtěl inspirovat: http://vocasontheway.cz/izrael-brezen-2015/

Pak jsem byl i v Íránu. Tam nebyl problém. Pro jistotu jsem si zablokoval na FB všechny informace, že jsem byl v Izraeli. To bylo asi celkem zbytečný, vůbec to nekontrolovali. Svoje zkušenosti jsem popsal tady na fóru. Třeba to pomůže: viewtopic.php?f=29&t=3305&p=19053#p19053 a pak taky něco ve zrychlené formě na svůj blog: http://vocasontheway.cz/iran-rijen-2015/

Jinak, jestli máš libanonské razítko, tak si udělej nový pas. Podle mě to ani není možný tě vpustit a i kdyby bylo, tak aspoň ušetříš nějaký čas při úvodním rozhovoru. Mě stačilo, že jsem jel jenom s báglem a neměl jsem žádný plány a hned jsem byl podezřelí. Na zpáteční cestě viděli razítko z Turecka a když zjistili, že tam mám nějaké známé, tak na mě zavolali šéfovou. Nebylo to pak moc příjemné.

0 Citovat

Zdravím, mám dotaz, chystám se do Íránu. V roce 2017 jsem byl v Izraeli a po zemi jsem překročil hranici do Jordánska. V pase mám razítko jen Jordánska, bude to nějaký problém?

0 Citovat

Tak z pečiatky hneď vidia o aký prechod ide nie? Osobne by som vybavil druhý pas.

0 Citovat

Jen bych dodal, že se v poslední době stále častěji stává, že  jsou posláni lidé z Teheránu zpět domů, samozřejmě bez údání důvodů. Pořiďte si druhý pas a přes e-visa si udělejte grant visa notice, osobně bych si to vízum po udělení grant notice  vyzvedla v Praze, pak nebudete mít žádný problém. Byla jsem teď v březnu popáté a je to snažší. Ale i s tím grant notice si vízum poté vyzvedněte na IKA letišti, jen bude stát 75 euro. Navíc situace se tam mění velice rychle.

0 Citovat

Může být i nemusí. Ale do toho rizika bych nešel a raději bych si zařídil druhý pas. Jinak já se vrátil z Íránu tento týden a dostali jsme klasická visa on arrival, akorát si na letišti počkáte dvě hoďky, tak dlouho trvá celý imigrační proces. E-visa jsou zbytečná, protože o žádná e-visa nejde, ale je to jen předvyplněný formulář. Šance, že vám pak (ne)udělí vízum je úplně stejná, jako když si žádáte o vízum na příletu.

0
12 reakcí