Ahoj predem se omlouvam, vim ze je tu tisice temat o pojisteni, ale uprimne se v tom ztracim. Jde mi o tom, zda mate nekdo zkusennost nebo vseobecny prehled jak moc je jaka pojistovna prisna jestlize odletate ( amerika ) a jste s necim lehcim nemocni nebo vam dobiha nemoc. Docetl jsem se, ze tusim Pojistovna ceske sporitelny napriklad pozdejsi komplikace hradi i tak, ale jina vam striktne neda nic. Asi je to vzdy na konkretnim prikladu. Ale i tak...nevite nekdo? Mam totiz dobihajici zanet oka a ikdyz se to lepsi, dost me to porad boli a v pondeli odletam smer LA  .

Pojistovna

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Ahoj
predem se omlouvam, vim ze je tu tisice temat o pojisteni, ale uprimne se v tom ztracim. Jde mi o tom, zda mate nekdo zkusennost nebo vseobecny prehled jak moc je jaka pojistovna prisna jestlize odletate ( amerika ) a jste s necim lehcim nemocni nebo vam dobiha nemoc. Docetl jsem se, ze tusim Pojistovna ceske sporitelny napriklad pozdejsi komplikace hradi i tak, ale jina vam striktne neda nic. Asi je to vzdy na konkretnim prikladu. Ale i tak...nevite nekdo? Mam totiz dobihajici zanet oka a ikdyz se to lepsi, dost me to porad boli a v pondeli odletam smer LA smiley Diky moc

0

Ahoj. Na asistenční službě pojišťovny (nejmenované) jsem rok pracovala. V podstatě je to trošku loterie. Samozřejmě podle pojistných podmínek je preexistence (tedy to, že tvoje nemoc existovala ještě před vycestováním) ve výlukách, takže pojišťovna má plné právo ti v takovém případě nic nezaplatit.
Nicméně moje zkušenost je, že pokud nekontaktuješ asistenční službu a zaplatíš si za ošetření na místě sám, a teprve po návratu pak účtenky přepošleš pojišťovně k proplacení - pak většinou nikdo nic moc neřeší, lékařskou zprávu beztak nikdo nečte a pokud jde o rozumnou finanční částku, tak ti ji proplatí automaticky. Samozřejmě za předpokladu, že zalžeš do škodního protokolu a preexistenci tam nezmíníš.
Pokud bys ale kontaktoval asistenční službu, pak je docela velké riziko, že ti budou klást otázky, začnou se v tom rýpat, kontaktují tvého českého lékaře a bude zle.
Pojišťovna často taky přimhouří oko nebo udělá výjimku (alespoň my jsme to dělali docela hojně), ale taky záleží, na koho zrovna narazíš. Zrovna s USA je to blbý, lékařská péče je tam šíleně drahá. Stoprocentně košer řešení tady prostě asi neexistuje, musíš doufat, že to dopadne dobře. Hodně štěstí.

0
1 reakce