Ahoj, mám dotaz ohledně zkušeností s letištěm Pudong v Shanghai. Máte někdo zkušenost s přepravou Powerbanky? Když jsem pátral v pravidlech letiště tak tam je povolují pouze v příručním zavazadle. Všichni píší, že měli problém v Pekingu, ale o shanghaii nikdo nemluví? Toto jsem našel v podmínkách: Regulations on carrying lithium batteries on Flights: It is prescribed by the CAAC That: (1) Lithium batteries can only be Taken Onto planes as carry-on baggage checked Rather Than. (2) Passengers can carry Electronic Products That Incorporate lithium / lithium-ion battery cells or batteries. Such devices must be INTENDED only for private use (such as watches, calculators, mobile phones, laptop computers and portable video cameras). (3) Lithium batteries must be protected from short circuit and can only be Taken as carry-on baggage. Each passenger can carry two standby batteries at the bridge. odkaz na podmínky letiště: http://en.shairport.com/2012-11/09/content_15981016.htm .

Powerbanka - přeprava

Založil ve fóru Co se nevešlo

16 reakcí

Ahoj,

mám dotaz ohledně zkušeností s letištěm Pudong v Shanghai. Máte někdo zkušenost s přepravou Powerbanky? Když jsem pátral v pravidlech letiště tak tam je povolují pouze v příručním zavazadle. Všichni píší, že měli problém v Pekingu, ale o shanghaii nikdo nemluví?

Toto jsem našel v podmínkách:
Regulations on carrying lithium batteries on Flights: It is prescribed by the CAAC That:
(1) Lithium batteries can only be Taken Onto planes as carry-on baggage checked Rather Than.
(2) Passengers can carry Electronic Products That Incorporate lithium / lithium-ion battery cells or batteries. Such devices must be INTENDED only for private use (such as watches, calculators, mobile phones, laptop computers and portable video cameras).
(3) Lithium batteries must be protected from short circuit and can only be Taken as carry-on baggage. Each passenger can carry two standby batteries at the bridge.

odkaz na podmínky letiště:
http://en.shairport.com/2012-11/09/content_15981016.htm

0

V dnešní době neřeš podmínky letiště a powerbanku si vždy nechej u sebe v příručním zavazadle.

0 Citovat

V Pekingu bylo ještě jedno omezení a to kapacitou baterie. Nevím jestli to bylo 30000mAh nebo 50000 mAh.

0 Citovat

pred 2 mesici let zurich bankok, powerbanka musela byt v prirucnim zavazadle
po dvou dnech let bankok koh-samui powerbanka musela byt v odbavenem smiley

klasika smiley

0 Citovat

Letěl jsem s Ho-Chi-MInh-City (Saigon). Jak powerbanka tak i obyčejné tužkové baterky AA musely být v příruční zavazadle.

0 Citovat

Letos jsem letěl s power bankou asi 16x v Evropě, Asii a Africe a vždycky jsem ji měl v příručním zavazadle. Mám 10000 mAh. Vůbec jsem to nikdy neřešil a nikde jsme s tím měl problém smiley

0 Citovat

díky za postřehy smiley určitě si ji vezmu k sobě...

0 Citovat

Vozím na všechny mé cesty 10000 mAh powerbanku vždycky v příručním zavazadle a nikde mi nikdo při security checku neřekl vůbec nic, s výjimkou Bangkoku, kde pikolík za monitorem rentgenu začal vykřikovat "powerbank powerbank" a chtěl ji po mě vyndat. Podíval se akorát na značku výrobce (mám GP) a zase mi ji vrátil zpět, to samé při dalším přestupu v Bangkoku. Tuším, že říkal něco o přehřívajících se "no name" čínských šmejdech. Takže pokud máš nějakou značkovou, tak bych se rozhodně nebál nikde pokud ji budeš mít při sobě.

0 Citovat

Já myslím, že s powerbankou by problém být vůbec neměl. je to jenom baterka, která je v dnešní době skoro ve všem.

0 Citovat

Včera jsem se vrátil z Shanghaie a chtěli teda jen vyndat ven a nic víc neřešili. Takže vše v pořádku smiley

0 Citovat

tusite nekdo, jaka je max. kapacita powerbanky, ktera bez problemu projde v Bangkoku, resp. na letistich kde kapacitu kontroluji? Povetsinou studuji kapacity, nikoliv vyrobce.Diky

0 Citovat

Tak v Bangkoku a v Thajsku jim jde hlavně o to, aby ty powerbanky měly ukazatel nabití (několik LED diod). Bez něj je vyhazují.

Zákaz je (snad) pro powerbanky s 32.000 MAh a více a omezení je na maximálně dva kusy na osobu.
0 Citovat

DÍKY, tak 32.000 MAh - to už je snad baterka do auta, ne? No v Bangkoku mně občas vezmou powerbanku a zkoumají ji baterkou nebo pod lupou, protože kapacita je tam dost nečitelná. Naopak diody jsou poměrně velké. Z  toho zkoumání pod lupou jsem vydedukoval, že pasou po kapacitě.

0 Citovat

No, ono už Xiaomi prodává jednu 20.000 MAh, tak se nedají vyloučit větší. Jinak správně, pasou po kapacitě. Není udaná, nemá indikaci nabití - smolík a putuje do koše. 

0 Citovat

fakt že ja, 41600mAh, velikost zdá se o něco menší než autobaterie. https://www.amazon.co.uk/Powerba...e=UTF8&;qid=1524328265&sr=8-1&keywords=powerbank

0 Citovat

Tu 20000 som kupoval kamosovi, to už je tehlicka. Ale inak super je, aj takú treba. Inak limit u Číňanov je 160wah, čo je pri 5 volotoch 32000mah. Ale to už len kalkulujem. Mám 10000mah a ešte som nikdy nebol v situácii, žeby som ju úplne vybil bez možnosti nabitia

0 Citovat

Tu Xiaomi 20000 mAh mám, loni Jakarta plus pět vnitrostátních přeletů Indonésie a musím říct, že jsem ji ani jednou nemusel vytáhnout. Letos březen BKK 10000 mAh a taky bez problémů, bez vytáhnutí. 

0
16 reakcí