Ahoj, pokud byste měli jmenovat jedno místo, kde vás nejvíce zklamalo/šokovalo chování místních lidí, jaké by to bylo? Za mě myslím, že už jsem toho procestoval docela dost a tak vím, že všude se najdou zlí/nepříjemní jedinci. Někde jich je více, někde méně, ale nikdy jsem neměl problém jako takový s celým městem/skupinou obyvatel na daném místě. V Praze jsou přeci také kapsáři, půlka lidí se mračí a taxikáři vás chtějí okrást, nicméně v tom celkovém počtu se to ztratí a dovolím si říct, že atmosféra je dobrá. Avšak to se nedá říct o Athénách, které jsem nedávno navštívil. Nebudu tu rozepisovat každou jednotlivou situaci, ale když jsem to zpětně bilancoval, za 24h v tomto městě jsem napočítal nějakých plus mínus 15 pro mě velmi negativně šokujících situacích či jednání místních lidí, což byl defacto za ten den tedy skoro každý kontakt s lidskou bytostí.. Za mě tedy Athénské památky a město jako takové hezký - ale ty lidi, proboha.. Samozřejmě toto bylo jěstě umocněno tím, že jsem navštívil x řeckách ostrovů a měl jsem tedy i od Athén jístá očekávání, o to víc jsem pak nestačil zírat. Za mě tedy lidé v Athénách obrovský mínus - tam už se z principu vrátit nikdy nehodlám, ti lidé tam si dle mého názoru nezaslouží byť jen jednoho jediného turistu.. Ano, pár světlých výjimek tam bylo, ale žalostně málo. Máte někdo s Athénama či jiným místem podobnou zkušenost? .

Místo, kde mě nejvíce zklamali místní lidé

Založil ve fóru Co se nevešlo

predpokladam, ze na slovo "free" v ponuke sa uplne odvolat neda, a ak ano, dostanes po drzke?

0 Citovat

no to skor kamos bral uz ako dobrovolny prispevok smiley

0 Citovat

mna sice principialne stve odrbavanie na prachoch, ale ak sa tvoj kamos v odlesku od topanok nakoniec videl, nebolo to zle investovanych 10eur smiley

realne by ma ale zaujimalo, co presne by sa stalo, keby sa zdvihnem, slusne ho poslem do psej matere, ze to bolo free, a cau. zmlatia ma? opluju? cajtov na mna poslu?

0 Citovat

ja myslim ze nic, boli sme tam traja. Tento kefa scam je skor taky citovo vydieracsky. Ty mu zdvihnes kefu, on so slzami v ociach ti podakuje a za odmenu ti vycisti topanky. To trva nejaku tu chvilu, tak vyrozprava cely svoj srdcervuci pribeh a poziada ta ci by si neprispel na jeho deti. Tak vzdy mu uz nieco das, kamos mal smolu ze mu videl do penazenky smiley
Na druhu stranu ten beer scam je cisty ojeb, kde ti hrozi aj nejaka ta fyzicka ujma a najma ked su tam zapleteni aj policajti, prip. ich falosni kolegovia.

A ti cajickovi v Cine su rovnaki ako beer. Tiez som sa nechal skoro nachytat, v Shanghaji v The Bund ma takto oslovil celkom sympaticky par, kecal som s nimi a potom ma zavolali na caj. tak som isiel a az tam mi svitlo, ze ide o scam. Nastastie sme si len este objednavali, tak som sa vyhovoril ze toto vyzera na dlho a mne leti lietadlo a zdvihol som sa. Oni teda ze teda velka skoda, ale zostanu na caj sami. Rozlucili sme sa a zasiel som za roh. Chvilku som tam pockal a o minutu sa dvere otvorili a parik vysiel hladat dalsiu obet.

Mesiac dozadu sa toto iste stalo v Pekingu kamosovi co bol prvy krat v Cine, isli na caj, caj aj mal, 100 euro skasirovali od neho ale prave vtedy tam vbehli policajti a urobili raziu a tak 100 euro sa mu vratilo smiley

0 Citovat

Ještě k tomu Milánu letos v září. Když jsem si chtěl vyfotit Duomo, tak se ke mě hned připletl čmoud, přímo před foťák a schválně pořád stál tak abych si přes něj nemohl tu katedrálu vyfotit a že chce peníze a chudá rodina a podobný kecy. smiley Vytáhnul jsem z kapsy 5 centů a dávám mu je, načež se úplně urazil, že to pro něj nejsou žádný peníze a že minimálně 5 eur chce. To jsem zase neskutečně vytočil já a poslal jsem ho do patřičných mezí, což ho očividně dost překvapilo a stáhnul se, dokonce i těch 5 centů mi vrátil smiley

Po tomhle už jsme byli z Milána dost znechucený a tak jsme si řekli, že pojedeme do města Como, že tam bude lepší atmosféra. Cestu k Milano Centrale radši ani popisovat nebudu. Cestou vlakem k nám přišel další čmoud v teplákách a kšiltovkou dozadu, že vybírá peníze pro nějaký dětský domov či co, toho naštěstí průvodčí na další zastávce vyhodil. Po příjezdu do Coma nás hned v parku přivítala skupinka asi 20 čmoudů, povalujících se po zemi a popíjející nějaký víno. Stejný pohled se pak opakoval ještě několikrát ve městě, včetně promenády kolem jezera, kde samozřejmě nemohla chybět ani další "sbírka pro chudé děti".

Po tomhle výletu jsem si rozmyslel i plánovanou cestu do Říma a raději koupil letenky do Skopje.

0 Citovat

pre mna jednoznacne vietnam

v nha trangu cakam na bus stanici na auticko do dalatu. Vyhladlo mi, tak idem k tetule kupit si bagetu, cudzincom nepredavam a bolo vybavene

v hoi an si idem na miestny bus do danangu. Na buse oficialna cena listku, ta ale prekryta nahodne soferovou bundou. V buse za mnu dojde vyberac a chce 3x viac za listok, handrkovanie, ukazovanie na fotaku cena listku, nic take zaplat alebo vystup. Sofer normalne spomalil ale kedze som uz bol nachystany na tychto podvodnikov ukazujem mu skoro praznu penazenku s nieco vyssou cenou ako oficialna cena listku, tak to bere a ide sa dalej

0 Citovat

Teda nestačím zírat, jak to všichni děláte? Projel jsem už leccos a nemám pocit, že by se mě někdo někde snažil odrbávat... Tam, kde se platí vstupné, až na výjimky nechodíme, a když už, tak platím v oficiální pokladně oficiální cenu. Případně nakupuji předem na webu. Totéž se týká dopravy. Kontaktům s místními se vyhýbáme, pokud se tedy nechceme zeptat na cestu apod. Ale nějaké kamarádíčkování - vůbec. No, thank you. A vše v klidu. (Teď mi určitě napíšete, že se ochuzuji o ty skutečné zážitky smiley ).

0 Citovat

V Milánu a u Coma jsem byl před 5 lety a byl tam svatý klid. V Paříži ani nikde jinde jsem se čmoudy problém neměl, možná že za ten jeden dva roky už zdivočeli. U Sacré Coeur byli, já si jich nevšímal, oni mě.

Na odrbávání jsou přeborníci v Thajsku - jednak oficiálně posvěcené dvojí ceny, jednal vidí, bílého a hned zvedají cenu.

Takhle jsem byl v Ayutthaye na plovoucím trhu, jdu tam s místní kamarádkou, ptám se kolik stojí to triko v XL - prý 200, pak se tam vracím už sám a ono najednou stojí 280...

Jinak hezká země, milí lidé, ale na těch turistických místech je to děs běs. Už teď tam jsou ceny jako v Praze a ceny výletů úspěšně konkurují těm provozovaným na západ od nás.

0 Citovat

Hele, taky že jsem smlouval. Někde nechtěli, jinde ano. Triko jsem taky o pár bathů srazil dolů. Proti místním nic nemám, dokud neprodávají s pevnými cenami suvenýry nebo nejsou taxikáři na Phuketu.

0 Citovat

Na Phuketu jsme potřebovali odvoz do přístavu, tak se ptám předem na recepci na taxi, kočenka řekla, že ano, a cena bude 400 THB. Ok. Pak jsme šli do města, samozřejmě nás zastavovali taxikáři s nabídkami odvozu, dal jsem s jedním řeč, že potřebuji až další den odvézt do přístavu. Řekl, že jo, za 400 THB. Tak já na to, že za tu cenu to mám domluveno v hotelu. Slevil na 350, dal jsem mu kontakt, druhý den ráno 5 minut před domluvenou dobou byl nastoupený u hotelu... vše klaplo.

0 Citovat

Za mě je to určitě Sao Paulo a Rio de Janeiro. Nechápu doteď jak tam ta olympiáda mohla být. Anglicky tam neumí nikdo, ani holka na letišti co má na triku "Can I help you ?". A k tomu jsem byl okradenej v centru v pravé poledne. Kdyby ti dva náctiletí cápci nevytáhli bouchačku tak jim rozmlátím držku. Naštěstí jsem s tím dopředu počítal, takže jsem přišel jen o kartu.

0 Citovat

Som čakal, že za Bali dostanem šutrom a ono pozri! Ako je možné, že má tento ostrov neprávom takú mediálnu masáž ? Veď v Indonézií ich je toľko 13000... Pretože sa tam chodí bicyklovať Julia Roberts či ako? Každopádne, som pripravený aktívne tento mýtus doživotne rozvracať smiley

Ako som písal - je to veľakrát o ľuďoch a netreba generalizovať. Mňa napadla ešte jedna "vtipná" príhoda z Indie - z Vashishtu - kde sme sa s majiteľom dohodli na cene ubytovania, bývali tam tri dni a maník nám potom oznámil, že keďže nejeme v jeho reštaurácií tak sa máme druhé ráno odsťahovať. (btw. KALPTARU GUESTHOUSE).

Alebo ako som skoro v Jakarte na Jalan Jaksa dostal na hubu, keď si po jedle pánko suverénne zdvojnásobil cenu a nebol sa vôbec ochotný o tom ďalej baviť... smiley

0 Citovat

Abych tu navázal ještě na téma Istanbulu, který mě docela zklamal zákeřností turistických scamů (ale na druhou stranu, ta vědomost mi teď v Maroku uspořila nemálo peněz), tak se podělím ještě o své po příletové zkušenosti a s vyřízením plnění u pojištění karet u České spořitelny. Chtěl jsem po nich jen proplatit vydání nové karty. Naštěstí. Byla z toho dvouměsíční červená niť. Ve zkratce - na infolince ani na pobočce nikdo pořádně nic neví a s vyplněným formulářem musíte na BNP Paribas (pro celou ČR jediné místo v Praze zavírající před 18h) nebo to tam poslat poštou. Kdo si chce počíst víc: https://michal-na-cestach.blogspot.cz/2 ... scamu.html

0 Citovat

No a za me je Istanbul z míst co mam nejradeji

0 Citovat

Nemůžu říct, že bych to místo neměl rád (je hezké), ale zklamali mě tam tamější lidé v rámci scamu (jmenovitě asi 10) a je mi líto, že to istanbulská police jaksi neřeší (dodatečně vím, že se tam takové věci dějí už řadu roků). Taky tam nemám rád jejich metro a ty vstupy na památky za 40 lir jsou dost přestřelené (Top Kapi, Hagia Sofia...). Jinak krásné město s výbornou kuchyní a je tam i celkem levně.

Jinak když jsem u těch scamů - teď jsem byl v Maroku a tam platí jedna zásada - jakmile není zobrazeno meníčko, ptát se a smlouvat předem, jinak ten oběd může vyjít na 100 dirhamů (250 Kč) místo obvyklých 40. Takhle nás jeden organizátor dovezl na výlet k vodopádu Ouzud a v předvybrané restauraci byla pauza na oběd (oběd nebyl v ceně výletu). Samozřejmě tam vykládali, co je na výběr v rámci poledního menu, ale už opomněli sdělit jeho cenu, která byla lidových 100 dirhamů (na Maroko aspoň 1,5x více než je obvyklé). Jako jediný jsem se zeptal a radši jsem šel na oběd jinam. Ostatní se tam pak rozčilovali, jak byl oběd drahý.

0