Zdravím, prosím o radu jaké formuláře se vyplní v letadle při cestě do USA. Jedná se o turistiku přes program ESTA. Někde jsem se dočetl, že bývalé formuláře I-94 už se nevyplňují, ale nejsem si jistý. Děkuji. .

Formuláře v letadle do USA

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

16 reakcí

Zdravím, prosím o radu jaké formuláře se vyplní v letadle při cestě do USA. Jedná se o turistiku přes program ESTA. Někde jsem se dočetl, že bývalé formuláře I-94 už se nevyplňují, ale nejsem si jistý. Děkuji.

0

Celní prohlášení. Ale nějak jsem nepochopil, proč a kdy ho dávají vyplnit. Při transitu přes Houston jsme ho dostali, ale nikdo ho vidět nechtěl. Při letu na Havaj jsme ho nedostali a taky ho nikdo nechtěl vidět.

0 Citovat

Já se dočetl, že by to měl být teď formulář 6095b (náhled se dá dohledat přes google při zadání toho čísla). Měl bys ho vyplňovat v letadle a měli by ho po tobě pak chtít na letišti po přistání (imigrační a pak i celní kontrola). Toliko oficiální informace, co jsem dohledal. Praktická zkušenost na místě mě ale teprve čeká.

0 Citovat

http://www.cestovani-po-usa.cz/pages-cz ... erika.html
Tady je navod. Vyplnuje se v letadle a odevzdava se na prvnim letisti v USA (pri pohovoru s imigracnim urednikem). Ted se nam v Minneapolis stalo, ze se vyplnoval elekttronicky - tzn. to, co jsem si rucne vyplnila v letadle, jsem precvakala do monitoru na imigracnim.

0 Citovat

http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_s ... /visa.html

Dle tohoto by se měla vyplnit jen celní deklarace nebo jak se to jmenuje smiley jestli to dobře chápu smiley

0 Citovat

https://cz.usembassy.gov/cs/viza/visa-waiver-program/

A tady úplně dole píší, že to musí být vyplněno ale odstavec nad tím je psané, že to zrušili ... tak vůbec nevím teda smiley

0 Citovat

VypLňuje se na to kiosku po příletu na americké letiště. Ale je lepší to vyplnit předem, aby člověk věděl, na co má klikat v tom kiosku (ten kiosk není uživatelsky přátelský).

0 Citovat

Ok, dííííky smiley

0 Citovat

V Miami minulý týden v letadle nerozdávali nic, vše se vyplnilo v kiosku za 2-3 minuty.

0 Citovat

Mám dvojí zkušenost:
- na letišti v Dallasu před rokem jsme vše vyplňovali elektronicky, tj. formulář z letadla jsme přeťukali do kiosku
- na JFK v New Yorku jsme letos na vyplňený formulář z letadla nejprve dostali razítko na imigračním a poté jsme jej odevzdávali na customs

Takže opravdu záleží letiště od letiště, ale rozhodně není na škodu si ho předvyplnit už v letadle.

0 Citovat

My letěli letos v září Heathrow - Los Angeles a v letadle jsme nic nedostali, vyplňovali jsme až u kiosku po přistání, před pohovorem s imigračním úředníkem smiley

0 Citovat

ktovie ako ludia cestovali do USA pred internetom, prinajhorsom ich otocia a naspat do Europy smiley zase nerobme z US border control nejakeho velkeho strasiaka. Ked nejdu one way s monterkami v kabele, tak ziadny problem.
mozu teda trenovat: https://www.youtube.com/watch?v=Ig4UJNp3VzM
kludne im vyplna dopredu Customs form a keby nieco, nech to ukazu niekomu na letisku a ten to pomoze vyplnit, v USA je customer service na vyssej urovni, neposlu ich do prec:)
https://www.cbp.gov/sites/default/files ... 0(Fillable)_0.pdf

0 Citovat

Prosím vás máte někdo zkušenost z poslední doby s žádostí B2 ?
Když mám platnou ESTU, ale raději bych se pojistil vízem, kdybych si pobyt chtěl prodloužit nad 90 dní a turistické vízum nebylo schváleno, ESTA zůstane bez problémů platná ?
Díky

0 Citovat

pokud zamítnou vízum, ESTA platná nadále NEbude, ale ještě si počkej ať to tady někdo potvrdí na 100% smiley

0 Citovat

"Opravdu nikdo neví, zdali zůstane ESTA v platnosti i po neudělení turistické B2 ?"

Vedia to na veľvyslanectve.

0 Citovat

Ja som bola v usa naposledy v roku 2013 a vtedy som vyplnila I-94 neviem aký sa vypisuje teraz, cestovala som na J1 víza a pravdupovediac uplne som v lietadle pozabudla, že ešte niečo budem vyplnať, ale letušky boli velmi ochotne a pomohli mi :) 

0 Citovat

Tech “skrytych” reklam je tady posledni dobou cim dal vic :)

0
16 reakcí