Aby se neřeklo, že informace jen loudím, tak pár čerstvích informací z Kuby. Byl jsem tam teď deset dní, 6 v Havaně, 4 v Trinidadu... Co se týče ubytování, tak vřele doporučuji tato místa https://www.tripadvisor.cz/Hotel_Review ... _Cuba.html v Havaně a https://www.tripadvisor.cz/Hotel_Review ... _Cuba.html v Trinidadu. Ceny lidové, hostitelé skvělí, snídaně dokonalé, lokalita dokonalá.A aby jste si lépe naplánovali přesuny, tak tady máte vyfocený jízdní řád autobusů a ceník autobusu v Trinidadu - jezdí po pobřežní silnici z Trinidadu na pláž. .

Kuba - pár informací

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

george_1 napsal(a):

To asi žádné místo nebude vypadat stejně jako před skoro dvaceti lety... Jestli bylo míň banánů to nevím, věřím ti, ale procestoval jsem toho od Vinales přes Havanu až k Varaderu celkem dost v posledních dnech a nikde jsem nenarazil na nic, co bych označil za nějakou katastrofu...

Já jsem nepsal o tom, jak to vypadalo, vypadá to stejně... Největší rozdíl je v lidech samotných a to se pak projevuje v důsledku všude a na všem. Tenhle názor jsem si potvrdil od více lidí, co byli tehdy a nyní. Jasně, je to pořád subjektivní názor. Zase myslím, že jsem už leccos viděl a zažil, abych mohl srovnávat.

0 Citovat

Kubu jsem poznala v r. 2015 , samozřejmě obdobní chytráčci jako zmíněný taxikář jsou i jinde, taky se mi to stalo např. ve Španělsku a dokonce kdysi něco obdobného i v CZ.

Tak černě to snad zase není třeba vidět. A po "určitých změnách"? To už nebude zase Kuba!

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Moje loňská zkušenost s Kubou byla první, jisté počáteční nadšení tam určitě bylo, ale s různými místními ojebávkami, folklórem a dvojí měnou postupně ochabovalo. Poslední dva dny jsem měl už určitou averzi, která vygradovala jízdou na letiště. Dávám taxikářovi domluvených 25 cuců, on odvětí, že prý to byla cena za jednoho. Říkáme si, tvl, ještěže letíme odsud pryč, další dny bychom už asi nezvládli.

Nedávno jsem se díval na Cestománii z roku 1999, kde ukazovali úplně jinou Kubu, kterou bych si fakt přál zažít. Co se Kubě nedá upřít, to je pocit naprostého bezpečí, tedy alespoň v těch exponovaných místech. Rád se tam vrátím, ale až proběhnou určité změny, aktuálně by mě tam nikdo nedostal, leda zadarmo :-)

Na Kubu z roku 2007 nemám nejlepší vzpomínky, okrást se nás snažili snad úplně všude. Těšila jsem se domů, jak nikdy.

Jela jsem tam tehdy natěšená po Peru a Mexiku a teda pro mě naprosté zklamání, pokud píšete, že je to tam ještě horší, tak potěš koště.

A přesně, já se na ty změny těším.

0 Citovat

Majka napsal(a):

Kubu jsem poznala v r. 2015 , samozřejmě obdobní chytráčci jako zmíněný taxikář jsou i jinde, taky se mi to stalo např. ve Španělsku a dokonce kdysi něco obdobného i v CZ.

Tak černě to snad zase není třeba vidět. A po "určitých změnách"? To už nebude zase Kuba!

Tak to co jsi poznala v roce 2015 to není žádná "původní" Kuba. To co jsi poznala je právě ten hybrid, kterej je asi nejhorší možnost... A ve chvíli, kdy tam začne fungovat normálně tržní ekonomika to určitě nebude horší.

0 Citovat

eremi, určitý hybrid to může být, Tvůj názor Ti ponechám a přeji Ti, aby se Tvé naděje splnily. Nicméně můj názor je, že to už opravdu Kuba nebude. Asi jsem mohla napsat, že na Kubě jsem byla vícekráte, i v 80. letech, ale to jsem neměla možnost vidět to, co by člověk všechno vidět chtěl.

0 Citovat

cali napsal(a):

To je samozřejmě blbost, kartu si pěkně zacáluješ, zdarma je jen pokud vím u letů z Kanady.

A pokud si pamatuji, tak v Německu ti bez ní ani neudělali check-in.

Pokud má někdo aktuální informace, ať případně doplní...

Letíme s Air Canada, "vízum" - turistická karta je v ceně letenky a dostaneme ji při letu na Kubu. Letíme z Mnichova do Toronta, kde máme 17h na přestup a pak do Havany. Hrozí, že mě nepustí v Německu do letadla? Díky za info.

0 Citovat

V Nemecku ich bude zaujímať akurát tak ETA. Check-in robíš priamo u pracovníkov Air Canada, tí samozrejme vedia, že tú turistickú kartu dostaneš na palube...

0 Citovat

Zdravím. S kamarádama chceme jet na Kubu https://sbalaval.cz/kuba/2000910...-azul.html konkrétně semka. Domluvíme se tam trochu anglicky a nebo se máme učit španělsky už teď? Také mě zajímá kvalita potravin a i ceny. Budu ráda za všechno info. Ještě mě zajímá, jak to bylo toto léto ohledně covidu. Všichni z nás jsou očkovaní, tak by to neměl být problém, že ne? Předem děkuji :)

0 Citovat

V hotelu tu aktuální  bídu tolik nepoznáš, mimo už podstatně. 

0 Citovat

Zaplaťte si normálně reklamu, tohle opravdu ubohé. 

0