Skolsky vylet letecky

Založil(a) před 10 lety otesanek ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Ahojte,
Chcem sa opytat, konkretne RyanAir, lebo som to nevedel dohladat. Skola organizuje skolsky vylet do Milana na 5 dni. Ide samozrejme asi 16 deti spolu s dvoma ucitelmi ako sprievod. Ma nejako RyanAir obmedzenie, kolko "kusov" deti moze sprevadzat jedna dospela osoba? Deti su do 13 rokov. Viem, ze nad 16 nie je problem.

0

Asi ne - posledni let pred mesicem z BTS do ATH - evidentne se taky vraceli z vyletu, urcite byly pod 15 a byl s nimi jeden ucitel na celou tridu (urco pres 20 mladistvych).

0 Citovat

Planujeme vylet s detmi cca 15 kousku a 2 dospeli. Podminka jedna cesta letadlem a druha Pendolinem.

Mel by nekdo napad na levne toto provest (aby jako rodice neotocili oci nad cenou), predpokladam ze zadna najmuta mensi letadla asi fungovat (cenove) nebudou.

Puvodne jsme chteli do Brna, tam nejezdi Pendolino.

Ted me napadlo jet z Prahy do Ostravy Pendolinem a pak letet Ryanem z Krakova do Prahy. A udelat si vylet v Ostrave a Krakove. Obracene mi to nefunguje, protoze letovy rad je 2x tydne, a chceme to realizovat cca v rozmezi 30.6.-3.7.  Asi 2 noci nekde.

Slo by i to Brno a pak prejet do/z Ostravy. A nejak nakombinovat let PRG-BGY- Brno, nevim no. Zase aby to prezili vsichni, asi dam podminku 10+ let🤦‍♀️😁.

Nejake navrhy, na letecko/vlakovy vylet na cca 2noci? Dekuji😁

0 Citovat

... a letět z Prahy do Košic Ryanairem a pak pendolinem z Košic do Prahy? to by asi vycházelo nejlevněji finančně i logisticky fajn, jen teda nevím co v Košicích...i když byste mohli popojet do Tater třeba....

0 Citovat

No Kosice, no jednou jsem tam byla, to je fakt dira😁. Tam jezdi Pendolino? Myslim ze nejezdi. Jinak my jedeme z Usti nad Labem, takze jeste tam mame tu dopravu do/z Prahy rychlikem.

0 Citovat

Taky si myslím, že pendolíno už do Košic nejezdí, museli byste přejet do Bohumína nebo Ostravy.

Letecky se můžete z Prahy dostat i do Popradu (Wizzair) a pak vláčkem nebo pěšky poznávat Tatry.

0 Citovat

Košice nebo Poprad (od listopadu s Wizzair). Z obou měst jezdí Pendolino do Prahy přímým spojem. Z Popradu můžete ještě klidně horskou železnicí do Tater, případně na Štrbské pleso a odtud dolu zubačkou a tam zasednout na Pendolino do Prahy (ve Štrbě). Případně pokud může být polské Pendolino tak můžete letět do Gdaňsku a pak Pendolinem do Varšavy/Poznaně/Krakova. Pak můžete z Poznaně nebo Krakova letět do Prahy. Gdaňsk - Krakov nebo obráceně jede to Pendolino 5 hodin (je potřeba hledat vlaky EIP).

0 Citovat

Sharik napsal(a):

Taky si myslím, že pendolíno už do Košic nejezdí, museli byste přejet do Bohumína nebo Ostravy.

Letecky se můžete z Prahy dostat i do Popradu (Wizzair) a pak vláčkem nebo pěšky poznávat Tatry.

Jezdí denně Pendolino Košičan, ráno tam a večer zpět, příjezd do Prahy je před 23:00.

0 Citovat

Jo, díky za opravu, zpětně jsem si to uvědomil, ale už bylo pozdě na to sem to napsat 😀

0 Citovat

Jelikoz ty vlaky nejsou uplne moje domena🤦‍♀️, to je cela trasa normalne Pendolino? Ze Slovenska.
Ja  ziju v domeni ze to jezdi Praha-Olomouc -Ostrava😁. + teda to polske Pendolino, to uz vubec neznam. 
muzete me navest, kde to nejlip hledat a potom kupovat?

0 Citovat

Já pracuji v železniční dopravě plus k tomu lítám poměrně často s lidma (10-30 osob, kterým to i vše zařizuji) a jestli můžu poradit, tak se určitě nepouštějte do nějakých velkých kombinací....protože čím víc přestupů a přípojů, tím větší šance, že se něco pokazí a to s dětma nechcete....hlavně když rodičům představíte plán s 5ti vlaky atd, tak těma očima koulet budou, i když by to bylo zadarmo....držela bych se té nejjednodušší varianty...těch Košic nebo Popradu (ten se mi líbí víc, jen bych se tam trochu bála, aby vám Wizz letenkami pak ještě nepošachoval, nevím jak moc už tu linku mají rozlétanou) a ano, Pendolino jezdí celou trasu z Košic až do Prahy (stojí i v tom Popradu)

0 Citovat

Ten Wizz jako je problem no, ja pro sebe ho obcas koupim, ale takhle? No nejsem si jista. Ryanair do/z Polska asi o neco lepsi na ty cachry, ale uz jsme s nim dlouho neleteli.

Tohle cele se musi resit v presdstihu a neumim si predstavit zruseni/posun letu o dny. 🤦‍♀️

0 Citovat

A jeste dotaz, letenky kupujete hromadne kontaktovanim nizkonakladovky, nebo po castech na vic rezervaci, asi to nepusti vic jak treba 10 lidi na 1 rezervaci online???

0 Citovat

Můžeš zkusit zadat tu skupinovou rezervaci u Ryanairu, pošlou ti cenovou nabídku. Myslím že tam je ale podmínka 15 a více osob. Zcela určitě to bude dražší než to kupovat v rámci standardní rezervace, na druhou stranu, myslím že tam je změna jmen zdarma, celá skupina sedí u sebe a možná i nějaký refund za určitých podmínek.

Jinak to Pendolino v Polsku je novější model od stejného výrobce toho typu, co jezdí v Česku. Vypadá tedy jinak, ale zase jezdí podstatně rychleji, hlavně díky lepším tratím. To naklápění do oblouků dělá také, což je asi ten důvod proč tím chcete jet. 

Ohledně linky do Popradu a její budoucnosti tak to je zatím velká neznámá. Může to být obří úspěch jak Košice a nebo také velký propadák. Což o to, poptávka na cesty z obou směrů určitě je velká, ale zase na druhou stranu je to ještě taková ta hraniční vzdálenost na které to letadlo ještě může dávat smysl, vzhledem k tomu, že tam je několikrát denně přímé spojení vlakem a i autem se příští týden trasa zrychlí minimálně o 20 minut díky otevření dálnice kolem Ružomberka. Reálně se tedy tím letadlem ušetří maximálně 2-3 hodiny. 

0 Citovat

Mandre napsal(a):

A jeste dotaz, letenky kupujete hromadne kontaktovanim nizkonakladovky, nebo po castech na vic rezervaci, asi to nepusti vic jak treba 10 lidi na 1 rezervaci online???

vždy po částech, jestli chcete co nejlevněji, skupinovku jsem si nechala nacenit několikrát ale vždy to vycházelo na skoro dvojnásobek....když máte několik měsíců do odletu, po částech je to na pohodu....

0 Citovat

Slovensko nebrat! Železnice sú na Slovensku v katastrofálnom stave. Okrem toho, tatranské "električky" sú plné penzistov, je problém s miestom na sedenie.

Wizzair nebrat! Zobrať jedine v prípade, ak chcete vidieť smutné detské oči, keď im na gate budete vysvetlovať, že sa nikam neletí, lebo wizzair zrušil let.

Mandre, Tvoj nápad ísť pendolínom do Ostravy, potom do Krakova, prehliadnuť Krakow a odtiaľ Ryanairom do Prahy je to najlepšie, čo môžeš vymyslieť.

1 Citovat

Takhle jsem organizoval školní výlet pro 25 děti. Kupoval jsem to na jednu rezervaci u Ryanu. Zadal jsem si let z Prahy a pak podle ceny jsem to koupil. Zkoušel jsem jednotlivé destinace a nakonec poměr cena/výkon vyšlo nejlépe Bordeaux. Z letiště jsme jeli vlakem na 2 noci do Arcachonu, pak jednu noc v Bordeaux. Celkově nás to vyšlo na 6.000 Kč bez jídla.

Dobře taky vycházela Itálie, kde jsme chtěli přejíždět vlakem. Tuším přílet do Pisy a odlet z Bolonii. Nebo do Milána a odtud vlakem do Janova a zpět. 

0 Citovat

Co treba Praha - Viden nebo obracene?

Jednosmerka letadlem na zacatek prazdnin cca 3-4,000 Kc. Pokud to ma byt dvojity letecky zazitek, aby se deti proletely vic a vyzkousely treba i prestup, tak to za prakticky stejnou cenu jde i s prestupem treba v AMS (tim se lety dost prodlouzi a treba by slo udelat i rani prilet do AMS a vecerni odlet z AMS - ty nejlevnejsi lety pres AMS za 3000 jsou bohuzel v AMS pres noc, ale treba za 4800 uz je ranni let z Prahy a az vecerni odlet do Viden z AMS = 12 hodin v AMS na dopravu tam a zpet a prochazku po meste stačí). K tomu pak Vídeň a zpět vlakem do Prahy, docela netradiční výlet. Obráceně při letu z Vídně přes AMS do Prahy je to jen za 3200 Kč, ale v AMS je jen mírně přes 9 hodin času, i to by asi mělo stačit. Za 4000 Kč je tam 12 hodin času, to je lepší. 

1
17 reakcí