Už dlouho mám cestovní pojištění ke kreditní kartě.  Snad můžu napsat konkrétně: od Equabank. Sport + včetně rizikových sportů, ztráty zavazadel a takové ty věci... je to za 129,- měsíčně (včetně poplatku za kartu) ... není na trhu něco výhodnějšího? Nemyslím zrovna levnějšího, ale třeba kde jsou větší limity nebo tak?Nějaké zkušenosti? Rady?Vyhovuje mi to v tom, že nemusím pak běhat a vyřizovat pojištění na každou cestu. Takhle to mám pořád a pro všechny v rodině. (nedělám v žádné bance :D aby si někdo nemyslel, že to je nějaká reklama :D dík. .

Cestovní pojištění ke kreditní kartě

Založil ve fóru Co se nevešlo

Už dlouho mám cestovní pojištění ke kreditní kartě.  Snad můžu napsat konkrétně: od Equabank. Sport + včetně rizikových sportů, ztráty zavazadel a takové ty věci... je to za 129,- měsíčně (včetně poplatku za kartu) ... není na trhu něco výhodnějšího? Nemyslím zrovna levnějšího, ale třeba kde jsou větší limity nebo tak?

Nějaké zkušenosti? Rady?

Vyhovuje mi to v tom, že nemusím pak běhat a vyřizovat pojištění na každou cestu. Takhle to mám pořád a pro všechny v rodině. 


(nedělám v žádné bance :D aby si někdo nemyslel, že to je nějaká reklama :D dík.









0

U KB to mám za 0,- měsíčně. Stačí jakákoliv příchozí platba a jedna platba kartou a účet je taky zadara.

0 Citovat

Kvalitní pojištění jsou obvykle u prémiových účtů, např. Erste má teď limit 1o mil.- https://www.erstepremier.cz/banka/appmanager/portal/csp2?nfpb=true&pageLabel=csp2osp&docid=premier/cs/sc13089.xml#1

Nebo ČSOB prémium má i storno cesty atp.- https://www.csob.cz/portal/lide/produkty/pojisteni/doplnujici-informace/cestovni-pojisteni-ke-kartam

Nevýhodou je, že aby měl člověk účet zdarma, musí plnit podmínky (např. příjem 50 tis.měsíčně), na což ne každý dosáhne.

0 Citovat

Využívám pojištění, co je součástí karty Diners Club. Zatím jsem ale žádnou pojistnou událost neřešil, takže zatím nemůžu hodnotit.

Karta se mi zaplatí sama za body, které se sbírají za platby. Body mi vystačí i na salonky na letištích. Záleží ale jak kdo platí kartou a kolik se protočí peněz.

0 Citovat

Ja mam cestovni pojisteni od České sporitelny za 85 kc mesicne - je v tom i pojisteni manželky https://www.servis24.cz/banka/nav/osobni-finance/cestovni-pojisteni-k-uctu-cs/o-produktu-d00018709

0 Citovat

Ted jsme poprve vyuzili cestovni pojisteni, ktere je zdarma ke karte Erste Premier, zpracovava Kooperativa. Osetreni syna v Istanbulu v nemocnici, od nahlaseni skody byly penize na ucte za 5 dni. Osetreni, leky, taxik.

0 Citovat

Ja mám cestovni pojištění pro celou rodinu přes ČSOB premium zdarma..mají tam hodně dobre limity, zatím ale bohudík jsem pojistnou událost neřešil.

0 Citovat

Já mám s Erste z loňska taky dobrou zkušenost. Do nemocnice volali zhruba jednou za den až dva, jestli se něco nezměnilo, navzájem se informovali, takže nebylo třeba neustále vysvětlovat situaci když jsem já volal jim, a novou letenku domů jsem si mohl říct podle preferencí a byla mi odsouhlasena po telefonu včetně dokoupení priority všeho, co šlo připlatit. V Praze čekal předplacený taxík, peníze byly na účtu pár dní po claimu. Jedinej, kdo z celýho zážitku vyšel negativně, je britský zdravotnictví, z jehož desetidenní "péče" mě pak několik dní dostávali v český nemocnici.

1 Citovat

RB ma ke kreditce easy za 89 mesicne, ale co v tom vsechno je… myslim ze tam bylo kryti asi 2 miliony. Jednou jsem to pred dovolenou zakliknul od te doby to tam je a strhava se mi to 🤣

0 Citovat

Co v tom všechno je, to neví ani RB. Je to pouze přeprodej pojištění od Uniqa, takže pokud bude potřeba něco řešit, tak rovnou s nimi. Za mě zatím jedná pojistná událost a chování pojišťovny bylo naprosto otřesný. A to šlo přitom pouze o drobné, cca 5 tisíc korun. 

0 Citovat

Tak krytí 2 mil a to za 89 Kč měsičně je špatný vtip oproti třeba CSOB se 100 mil. Uniqa je krom toho jedna velká katastrofa.

Jinak pro info dnes jsem byl na pobočce CSOB v Brně a zjistil jsem, že už nemám podporu premium bankéřky. Prý je tato služba jen pro klienty, kteří investují a podobně. Taky jsem vyslechl borca vedle, co se přišel zeptat, jestli by mu dali  premium. Měl u nich  účet i zasílání platu, ale zaslechl jsem, že by zbytek do padesáti tam posillal z účtu manželky a borka na  přepážce ho razantně posla domů. Že by přitvrzení od CSOB?Když jsem zakládal já před lety, nikdo neřešil, že můj  plat tehdy nebyl 50 tis.

0 Citovat

Nikdo to neřešil ani loni v květnu.

0 Citovat

Tak už je zase od května  téměr rok pryč. Je ale možné, že to má každá pobočka jinak.

0 Citovat

To je taky možné. V Quadriu mi ještě bankéřka rovnou říkala "nebojte se, nikdo příjem nekontroluje" 🤣 A to jsem se ji na nic neptal. Možná jen potřebovala splnit měsíční kvótu.

0 Citovat

ČSOB Premium je v současnosti možné založit z mobilní aplikace. Následně vám zavolají a nabídnou kreditní kartu. Člověk se tak může vyhnout jednání na pobočce. Nabízí i možnost mít pouze online bankéře.

0 Citovat

Čsob premium pojištění ke kreditce je fakt super. V Itálii při vrácení auta chtěli v půjčovně pár stovek euro za škrábance (to že už tam byly při přebírání je jiná věc :-D). Měli jsme ve skupině všechny různé cestovní pojištění, každopádně jediné pojištění od ČSOB pojistnou událost uznalo a peníze poslali do pár dnů.

0 Citovat

To slyším poprvé, že ČSOB pojištění pokryje excess na autě z půjčovny.

To ti opravdu zaplatili spoluúčast?

0 Citovat

Ano, je to tak!


pojisteni.png

0 Citovat

Dokonce ani není potřeba to auto platit jejich kartou. 

0 Citovat

Akorat jen 10tis., to neni moc.

0 Citovat

Na pojištění "zdarma" je to pěkné. Máte někdo zkušenost s lepším pojištěním?

1 Citovat

Pojistku u ČSOB k prémiovému účtu mám.

To může stačit na nějaké ty "škrábance", které jsou za odměnu od personálu půjčoven.

Zatím jsem to vždy řešil charge backem, bylo to rychlejší než WWI.

 

0 Citovat

Tak je to pojištění spoluúčasti, ne škody. Vyřešit se to dá, koupenim pojistky toho auta se spoluúčastí.  

0 Citovat

Tak je to pojištění spoluúčasti, ne škody. Vyřešit se to dá, koupenim pojistky toho auta se spoluúčastí.  

0 Citovat

Mít pojistku auta se spoluúčastí je podmínka, aby se pojištění spoluúčasti mohlo uplatnit. Otázka je výše té spoluúčasti. Já jsem měl třeba v Maroku spoluúčast jen 500 eur, což není takový rozdíl od 10000 Kč, ale většinou bývá výrazně vyšší.

0