Caute, 26.-29.5. idem to Stavangeru a chcel by som nastivit Kjeragbolten, bol tam uz niekto z vas? Vie mi niekto povedat ci sa to da stihnut za jeden den a ako ste sa tam dostali. Viem ze najrychlejsie je to autom, ale ci sa tam da ist aj MHD kedze som dost budget cestovatel.A este ci by ste mi vedeli poradit lacne ubytovanie, kedze je to tam dost drahe, samozreje skusim aj couchsurfingDakujem za odpovede  .

Norsko - Stavanger

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Caute, 26.-29.5. idem to Stavangeru a chcel by som nastivit Kjeragbolten, bol tam uz niekto z vas? Vie mi niekto povedat ci sa to da stihnut za jeden den a ako ste sa tam dostali. Viem ze najrychlejsie je to autom, ale ci sa tam da ist aj MHD kedze som dost budget cestovatel.

A este ci by ste mi vedeli poradit lacne ubytovanie, kedze je to tam dost drahe, samozreje skusim aj couchsurfing


Dakujem za odpovede 

0

Jedeš tam moc brzo. Květen ještě není sezona. Našla jsem turistický autobus nebo trajekt a vše začíná jezdit až od června. My byli na Kjeragu 30. června a místama tam bylo ještě dost sněhu.

0 Citovat

Se snehem problem asi nebude. Loni na zacatku cervna byl cestou na Kjerag jen na poslednich asi 100 m. Na Trolltungu se slo asi z poloviny po snehu a v pohode.
I autem je to dost daleko. Jinak se musi jet trajektem na konec fjordu a pak je to na zacatek treku jeste hodne do kopce. Nevim, jestli tam neco jezdi. Ani stopem by to nebylo jednoduche.

0 Citovat

Jinak autem se to stihnout za 1 den da. Myslim, ze je celkove nejlevnejsi pujcit si auto. Pak se da spat bez problemu zdarma ve stanu nekde v prirode, treba par km od startu treku viz foto (tedy krome parkovist u znamych mist). Zaverecny usek autem pres horsky hreben je velmi krasny, zvlast na zacatku leta viz fotky:
https://www.zonerama.com/liborstein/Album/2037970

0 Citovat

a cez aku spolocnost ste si pozicavali auto?

0 Citovat

My jsme si pujcovali auto v Bergenu na letisti, kde je to vyrazne levnejsi, jak ted koukam. Bylo to u Hertze, ktery tam ma na tvuj datum 2570 Kc za mensi auto ci 3000 za vetsi. Pri zbeznem pohledu vidim nejnizsi cenu pro letiste Stavanger 3187 Kc za miniauto a Hertz je tam drahy. Zkus prohledat ruzne vyhledavace na pujceni aut. Je jich spousta.

Trajekt asi jeste nepojede a bus uz vubec ne. Doporucuju najit dalsi spolucestujici. Jedine tak se da po Norsku cestovat low cost (pripadne jeste chodit delsi treky a mezi nimi kratsi presuny busem ci stopem nebo delsi vlakem s predem koupenou jizdenkou za minipris).

0 Citovat

rozmyslam ze to spravme asi aj tak ze na celu dobu si pozicame auto a budeme spat v stanoch, ale ako vravis ked nejdu trajekty a busy, kedze budeme mat to auto da sa tam teda dostat ano?

0 Citovat

a da sa stanovat hocikde ? ci su vyhradene miesta

0 Citovat

Vetsina trajektu a busu jezdi celorocne. Psali jsme o tech, co dovezou ke Kjeragu lidi bez auta. Teoreticky by mohl byt ten posledni usek pres hreben jeste zavreny, ale to je malo pravdepodobne. Zkus to kdyz tak overit treba mailem pres visitors centrum ve Stavangeru tyden predem.

Stanovat se muze min. 150 m od budovy, pokud tam neni zakaz. V praxi taky musis najit misto pro auto a neni uplne snadne vhodne rovne misto bez kameni najit, ale my jsme vzdy nasli.
https://www.visitnorway.com/plan-your-trip/travel-tips-a-z/right-of-access/

0
8 reakcí