Ahoj,nabízí nějaká pojišťovna solidní jednání , pomoc a především plnění v případě zrušeného letu?Příklad: plánujeme přelet ze Šanghaje do Osaky se společností Peach. V různých debatách a recenzích na internetu jsem zjistil, že zlatý Ryanair - Peach když neprodá dost míst, let zruší a vymluví se na počasí. V ten moment se prý o cestující vůbec nepostarají (natož v AJ) a nechají je napospas světu. Takže ideální situace by byla taková, že bych v ten moment zavolal na pojišťovnu a ta by mi zajistila náhradní letenky zdarma - nebo aspoň potvrdila, že mám zakoupit náhradní letenky svou snahou, ale že mi je proplatí.Představuju si to jako Hurvínek válku? :) Předem díkyLK  .

Cestovní pojištění - zrušení letu

Založil ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Ahoj,

nabízí nějaká pojišťovna solidní jednání , pomoc a především plnění v případě zrušeného letu?

Příklad: plánujeme přelet ze Šanghaje do Osaky se společností Peach. V různých debatách a recenzích na internetu jsem zjistil, že zlatý Ryanair - Peach když neprodá dost míst, let zruší a vymluví se na počasí. V ten moment se prý o cestující vůbec nepostarají (natož v AJ) a nechají je napospas světu. Takže ideální situace by byla taková, že bych v ten moment zavolal na pojišťovnu a ta by mi zajistila náhradní letenky zdarma - nebo aspoň potvrdila, že mám zakoupit náhradní letenky svou snahou, ale že mi je proplatí.

Představuju si to jako Hurvínek válku? :)

Předem díky

LK
 
0

Pokud ti zrusi let z duvodu pocasi, zadna pojistovna ti nic nezaplati bohuzel tak to je...

0 Citovat

Pokud Ti zruší let z důvodu počasí, tak se na něj nevztahuje kompanzace na základě nařízení č. 261/2004 (EU) - který platí stejně jen pro lety Z a DO Evropy.

Ovšem některé pojišťovny poskytují pojištění i proti zrušení letu z důvodu stávky, nebo nepříznivého počasí - například AXA s jejich Excellence pojištěním. Dávám si ho vždycky, když někam letím. S tou jejich 50% slevou navíc se to ve finále víc vyplatí, než to je jich základní.

Detailní dokument máš zde - https://www.axa-assistance.cz/AXAAssistance/media/AxaAssistance/Ke-stazeni/CZ/Vseobecne-pojistne-podminky.pdf

Pokud budeš mít nějáké dotazy, tak se obrať přímo na jejich online podporu buď na jejich stránkách, nebo jim napiš zprávu na Fb, odepisují celkem rychle. :)

0 Citovat

nevi prosim nekdo o jinem cestovnim pojisteni ktere kryje situaci kdy bych kvuli zpozdeni/zruseni vnitrostatniho letu zmeskal let zpatky (z nepalu) do evropy? AXA ma max. limit CZK 10,000 :-(

0
3 reakce