Narazil som na tento clanok  - neviem co si mam mysliet, osobne som toho nazoru, ze ked na to nemam, tak tam nejdem, prip. working holiday a nie zobrat v krajinach tretieho sveta, prip. predavat pohladnice ako chovanec chranenej dielne .

BEGpackeri

Založil ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Narazil som na tento clanok  - neviem co si mam mysliet, osobne som toho nazoru, ze ked na to nemam, tak tam nejdem, prip. working holiday a nie zobrat v krajinach tretieho sveta, prip. predavat pohladnice ako chovanec chranenej dielne

0

Chápu pouliční umělce, ale beg-packing je opravdu už za hranou :)

0 Citovat

Haha. Moj priatel takto predaval naramky na spanielskych plazach :D Na jeho obranu - mal vtedy asi 17 a bolo to pred viac ako 15timi rokmi :D Ked isiel na dalsi trip v podobnom veku, tak uz isiel s cirkusom a nieco sa aj realne naucil aby mal co predavat :)

Inak ako hovori Dave, poulicni umelci su pre mna ok, ale toto mi tiez pride za ciarou. Ked sme minuly rok isli do Spanielska, tak sme na FR-D hraniciach nabrali stopara. Mal uz cez 50 a bol silno veriaci. Ten clovek nemal ani korunu, 2 dni sme ho krmili a odviezli az do Spanielska. Nejak mi to neprekazalo, rada sa podelim, ale ten clovek mi neprisiel vobec vdacny. Sice podakoval, ale ze by sa ponukol ze nam pomoze s varenim/umyvanim riadov a pod, tak to vobec, sedel ako 5 penazi a usmieval sa. Ked zadrel vetu "Boh sa o mna vzdy postara" tak mi bolo vsetko jasne :) Krasne si to, v podstate zobranie, vedel ospravedlnit. Najviac ma zabilo ked po tom, co sme ho vylozili asi 10km od miesta kam sme isli my nam este vecer o 9 pisal, ci by sme neprisli pre neho lebo nezohnal nikoho u koho by prespal :D Ked uz teda cestujem bez penazi tak mam spacak, stan, stopujem, hladam jedlo v smetakoch a pod. Jasne ze pomoc a pozvanie k niekomu mega potesi, ale vyslovene zobrat - to asi nie je pre mna :)

0 Citovat

Vseobecne si nemyslim ,ze je to problem (za predpokladu ,ze nie su otravni jak kakaovi pri Tescu :D ) Kto chce podpori, kto nie tak nie. Ked ich bavi sediet na zemi a cakat kedy nazbieraju 500 €, tak prosim. Si myslim, ze ani ti aktivnejsi ako hraci na gitare to nebudu mat take jednoduche. Asi pred polrokom sla nejaka relacia v telke, kde slovaci tusim 1x cestovali do zahranicia. Pobral sa aj mlady slovak co siel robit "zivu" sochu na Kanarske ostrovy, no a jeho zarobok bol v priemere mozno 3€ na den :D To nestaci ani na obed, nie to este na cestovanie po krajine ...

0 Citovat

Hanbou bych se musel propadnout neco takovyhodle delat...
Osobne mne prislo uz dost za hranou i startkicker celyho toho zlutyho cirkusu(trabantu) do Australie a dalsi podobne ulety jako strongman Tkadlcik. A lidi sou tak hloupy, ze na to prispivaj...

0 Citovat

Aááá Tonic otevřel kontroverzní téma. Tak jsem zvědavý jak se to bude vyvíjet.
Osobně sdílím spíše názor voughneho.

0 Citovat

hlavne sa mi tam paci ten nazor o Azii... sam som bol rok v Cine a viem, ze pozitivny rasizmus voci bielym existuje. Takze sa necudujem, ze to takyto bieli turisti zacinaju aj zneuzivat, tym sposobom ze sa im vsetko prepecie. Podobne aj u couchsurfingu...zda sa mi, ze uz to vela ludi berie ako rovnocennu alternativu voci hotelu/ air bnb a len sa vezu na ubytkach zdarma. Bez toho, aby davali nieco naspat do komunity.

0 Citovat

To s tym couchsurfingom je uz dlho taketo. Najprv som mala v Prahe ze hostujem, potom ze maybe, a potom uz som to vypla, lebo sa to nedalo zvladat. Radsej sa z casu na cas pozriem do emergency group ci niekto nepotrebuje pomoc nez denno denne dostavat kopec copy and paste requestov.

Inak v podstate suhlasim s voughne - pokial ti ludia nikoho neobtazuju, tak nech si robia co chcu. To co si myslim o tom ja a ci by som to robila je moj osobny problem. Ale v tom clanku ide skor o to, ze to robia niekde, kde je to ilegalne a domaceho uz by zbalili a poslali kade lahsie - ak som to teda spravne pochopila.

0 Citovat

Chápu oba pohledy. Samozřejmě záleží na místě. Proti mysli je mi ten nejčistší beg-packing, o kterém je sotva půlka toho článku. Jedu s holou zadnicí si užívat s cílem, že si na to vyžebrám v JV Asii? Nebudu platit dopravu, jen stopovat a ještě se třeba ofrňovat nad prostředkem, který mi zastaví? To už je opravdu drzost a velmi rychle by vymizela, kdyby je lidi nepodporovali. K beg-packingu bych se snížil snad jedině, kdyby mě někdo okradl, já někde zůstal trčet na dobu, než to vyřeším (poslání peněz, ambasáda, práce...).

Ale někdo si dá za cíl dobrodružně objet svět bez peněz, protože vyznává newage/...? Budiž, ale neměl by se divit, když nic nevybere a musí chmátnout do své kapsy. Někdo hraje na kytaru a má u sebe čepici na drobné. Když mu to dělá dobře, budiž. Něco ale jiného je, když jsou vlezlí či takto prosí na místech, kde je to zakázáno, lidi mají sotva do huby. Což je řada míst, ale třeba v Bangkoku na Siam Square nebo v downtownu Singapuru ani omylem (Jo, je to východoevropský pohled, vím. Sice se nebudu pouštět do politiky, ale fakt je, že ty příjmy západní Evropy zatím nemáme a na řadě míst JV Asie se začínají mít lépe než my tady/je tam daleko dráž než v VE).

Např. v Thajsku preference bílých určitě je. Sice leccos odpustí, ale na druhou stranu si to zase vyberou na vstupném nebo jízdném v taxi, které je tradičně vyšší, někdy i několikrát. Super jsou třeba ty ceny výletů. Jednodenní za 2000-3000THB nemá chybu.

Někdo vybírá peníze na startovači nebo webu? Když mu je lidi dají, byl by blb nevzít si je. Sám jsem nikdy na nic na kickstarteru nepřispěl, ale vědět, že mi lidi dají peníze na to, co mě baví a co bych dělal tak jako tak, půjdu do toho (např. žlutý cirkus).

0 Citovat

To bude opravdu stylový begpacking do Hermese, je vidět, že i žebrat umíš stylově Padrino :)

0
9 reakcí