Ahoj, v pátek letím s přítelkyní do Vancouveru s přestupem  v Amsterodamu. Letenky pro oba byly kupovány v jedné rezervaci. Na letence je napsáno Airline: Delta airlines, ale Operated by KLM a to na obou letech. 1) Chtěl bych, kvůli sedadlům, udělat online check in 24 hodin před odletem.  Nevím akorát na kterých stránkách, jestli tedy Delty nebo KLM ? Čí tedy bude letadlo ? 2) Dále by mne zajímalo, jestli se při tomto online check in dá rovnou vybrat sedadlo i na druhém letu z AM do VAN (především na tomto, neboť je dlouhý), dále jestli musí být online check in proveden pro každou osobu zvlášť nebo dohromady, což by znamenalo výběr rovnou dvou sedadel na jeden let při jednom check inu? Velmi děkuji za pomoc, takhle daleko a s přestupem letím poprvé a online check in jsem ještě nedělal. Nechci nechat nic náhodě, přítelkyně se trochu bojí létat a tak bych nerad, abychom například seděli každý jinde. .

Online check in

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

18 reakcí

 Ahoj, v pátek letím s přítelkyní do Vancouveru s přestupem  v Amsterodamu. Letenky pro oba byly kupovány v jedné rezervaci. Na letence je napsáno Airline: Delta airlines, ale Operated by KLM a to na obou letech.

1) Chtěl bych, kvůli sedadlům, udělat online check in 24 hodin před odletem.  Nevím akorát na kterých stránkách, jestli tedy Delty nebo KLM ? Čí tedy bude letadlo ?

2) Dále by mne zajímalo, jestli se při tomto online check in dá rovnou vybrat sedadlo i na druhém letu z AM do VAN (především na tomto, neboť je dlouhý), dále jestli musí být online check in proveden pro každou osobu zvlášť nebo dohromady, což by znamenalo výběr rovnou dvou sedadel na jeden let při jednom check inu?

Velmi děkuji za pomoc, takhle daleko a s přestupem letím poprvé a online check in jsem ještě nedělal. Nechci nechat nic náhodě, přítelkyně se trochu bojí létat a tak bych nerad, abychom například seděli každý jinde.

0

1) ked nepojdes na KLM, tak skusis na Delte :)
2) checkin sa zvycajne robi na vsetky osoby naraz v rezervacii, ak to nahodou nepojde, tak na letisku priradia samozrejme sedacky a je velmi mala sanca, zeby vas neposadili spolu. A ked vas nahodou neposadia, tak je vysoka sanca, ze kazda sedacka poleti do rovnakej destinacie :)

0 Citovat

Při rezervaci došlo k tomu, že letenka přišla v emailu ve tvaru příklad POKORNA JANA POKORNA - správně má ale být POKORNA JANA - myslíte že nebude problém a odletí ? Díky.

0 Citovat

Problém to není, jedna z mnoha častých chyb.

0 Citovat
David Eiselt napsal(a):

Problém to není, jedna z mnoha častých chyb.

Už se Vám něco takového stalo ? Je to let do Dubaje a zpět, do poznámky pro check in letecká společnost napsala správný tvar jména tedy příklad POKORNÁ JANA to uvidí ale jen na check in, není to prý veřejné.. Pokud to prý chceme změnit , tak máme platit 50 USD... Děkuji moc za názor..

0 Citovat

Vôbec neriešte. Meno je tam správne a to že je tam viac krát nikoho nezaujíma. Japonská Expedia mala dlhodobo (možno ešte aj stále :)) problém s tým, že vzájomne vymieňala meno a priezvisko. Nikto neriešil.

Problém je keď sa voláte Jana a napíšete Hana a podobne. Toto nechajte tak a 50USD si odložte na vstupné do Burj Khalify ;)

0 Citovat

Prosím vás,
jak poznám, že musím udělat check-in online? Neboli že je na letišti zpoplatněný? Na letence nic takového není, na stránkách dopravce samozřejmě je možnost check-in udělat online, ale nikde jsem se nedopátrala, jestli když to neudělám, budu na letišti muset platit. Je to let společnosti El-Al do Tel Avivu s odletem z Vídně.
A ještě bych potřebovala radu - letíme tři, rodina, ale rezervaci nemáme na jedné letence. Takže musím udělat check-in ke každé letence zvlášť a doufat, že až se doberu k poslední, bude ještě místo vedle těch dvou prvních...
Jak se vybírá sedadlo? Je tam k dispozici nějaký náhled, co je ještě volné?
Online check-in se dá udělat 24 hodin dopředu, nebo i dřív?
Děkuju moc za všechny odpovědi, mám z toho trochu obavy, abych to úplně nezvorala...

0 Citovat

Přihlaš se do rezervace na stránkách El-Al, zkus vybrat sedadla (nevíme, jakou máš letenku, resp. třídu), pokud to nepůjde, vybereš až při checkin 24 h před letem. Pokud neuděláš předem, ve Vídni půjdeš na přepážku a uděláš bezplatně tam (terminál 3, 305-308). Jen tam buďte včas. A samozřejmě budete spolu, pokud nebude letadlo plné a nepřijdete poslední... Proto je dobré zkusit vybrat místa předem nebo udělat checkin online.

0 Citovat

Díky, Cali.
Můžu to udělat, i když nemám rezervaci na stránkách El Al? Teda asi nemám, nebo nevím, jak se tam dostat. Kupovala jsem přes Student Agency a mám od nich potvrzenou letenku. U nich jsem se zeptala na check-in celkem čtyřikrát. Je to 50:50. Dva odpovídající si byli stoprocentně jistí, že check-in na letišti ve Vídni je u tohoto letu placený a dva si byli stejně tak jistí, že placený není. Tak nezbývá, než to vypátrat jinak. Letenku mám tu nejobyčejnější economy, takže si myslím, že nějaký seating dopředu asi nebudu moct udělat, ale bylo by to strašně bezva, kdyby to šlo.
Takže říkáš, že klidně na letišti a bude to zadarmo? já ten check-in online asi udělám, ale kdyby náhodou něco... Na letišti budeme opravdu hodně brzo. Mimochodem, jak takové věci člověk zjistí? Třeba pro příště? V rezervaci letenky nic takového není, na stránkách letiště ani dopravce jsem to taky nenašla.
A mockrát děkuju za odpověď, co se týče cestování letadlem, moc zkušeností vážně nemám.

0 Citovat

Of Student Agency máte el. letenku. A na ní je rezervační kód pomocí kterého se odbavíte online. Nikterak si ale nepomůžete, protože EL AL ma důkladnou bezpečnostní prohlídku/pohovor a k přepážce musíte stejně.

0 Citovat

Podle mě vybírají za check-in 10 USD na letištích, kde mají self-check-in kiosky a ty ve Vídni nejsou, tedy z toho vycházím. Ale mohu se mýlit... Pokud máš od SA letenku, máš tam PNR kód a s tím se zkus přihlásit do správy rezervace a vyzkoušej rezervovat sedadla, případně nacvičit online check-in:-)

0 Citovat

PNR kód je rezervační kód? Taková ta šestimístná kombinace čísel a písmen pod názvem Galileo reference?
Ne, to nebylo ono, už jsem našla to správné, je tam ještě kód potvrzení. Ale seating stejně nejde.
Takže jestli je check-in placený nebo ne, se člověk dozví až na letišti? Nikde jinde to není?

0 Citovat

Pokud si pamatuju dobře, tak těch 10 USD se nevybírá za checkin, ale za volbu některých míst na sezení, podobně jako u lowcostů. Při online rezervaci během volbě místa ti to ukáže, která sedadla jsou za příplatek a která ne. Jinak byste neměli platit nic navíc. V každém případě to budeš vědět nejpozději při tom online check-inu.

0 Citovat

Docela se děsím té představy, kdy přijdeš na let El Alu s již vytištěnou letenkou a přeskočíš tak jednu z mnoha šikanoidních kontrol.

Jinak jsme zpracovali tyto otázky pro ty nejdůležitější aerolinky a El Al nemá check-in zpoplatněn. https://www.cestujlevne.com/letecka-spolecnost/el-al

A platí pravidlo, že pokud ti aerolinka neumožní se odbavit dřív jak 24 hodin předem, je to vždy zdarma.

0 Citovat

Jeden kamarád odlétal loni z Prahy El-Al do Tel Avivu, online check-in neměl a na letišti po něm chtěli něco jako 10USD nebo 10EUR za vytištění palubní vstupenky na přepážce. Odmítl to zaplatit a šel si ji vytisknout do toho self check-in kiosku. Pak se vrátil na přepážku a pokračoval normálně v procesu dál bez poplatku.

0 Citovat

A z podobných situacích právě vzniká nepochopení. Když letíš s ČSA, tak ti taky letenku nevydají na check-inu, ale ženou tě do kiosků. Podobně to funguje u lowcostů v Asii.

Odbavení na letišti tedy zdarma, ale v kiosku :)

0 Citovat

O Praze vím, že se nelze odbavit na přepážce, ale myslela jsem, že je to tím, že jsou to nízkonákladové lety El Al Fly Up, či jak se to jmenuje. A že zpoplatněný check-in na přepážce mají právě jen nízkonákladovky, což let z Vídně není.
Ve Vídni El Al kiosky nemá (na stránkách mají seznam, kde jsou), takže tam by mě fakt neměli kam nahnat. Znamená to teda, že by mi palubní vstupenku vytiskli zdarma na přepážce?
Na jejich stránkách se o tom nedá nic najít. Je tam možnost udělat online check-in 24 - 3 hodiny předem, ale nikde jsem nenašla nic o výši poplatků, když to člověk neudělá a bude to chtít na přepážce.
Já si s tím nějak poradím, teď už bych prostě jen chtěla pochopit princip té věci, abych pro příště věděla, jaká to má pravidla a kde můžu klidně nakráčet k přepážce a nechat si palubenku vytisknout a kde mi to neprojde a bude mi hrozit, že zaplatím.
Mimochodem, vloni jsme letěli s ČSA, z Prahy a palubní lístek mi vytiskli na check-inu.

0 Citovat

Ten check-in u El Al ve Vídni je prostě bezplatně a tečka! Prověřeno přímo u pramene...

0 Citovat

Díky!!!

0
18 reakcí