Dotaz na prechod z USA do Kanady a zpet behem 1 dne
Ahoj, letim do USA a pojedu na Niagary z USA strany. Slysel jsem, ze z Kanadske strany je lepsi vyhled. Moje otazka zni, jestli je mozne jen na prohlidku (cca 1-2hod) prejit po tom moste do Kanady a pak se hned vratit do USA? Stoji to neco (napr. kanadske vizum)? Absolvoval to nekdo takto?
Diky
Kanadské eTA treba len pri prílete, po zemi, alebo loďou to je zadarmo, iba pas treba. A áno, kľudne tam môžeš ísť aj na 5 minút len.
Vstup do USA mimo letiště je zpoplatněn 6 USD. Niagaru jsem navštívil z kanadské strany, ale předpokládám, že na tom mostě platí stejná pravidla jako na jiných silničních přechodech.
6USD plati len ak prvy krat vstupujes na uzemie USA (lodou, alebo po zemi - ESTA nepotrebujes). V pripade ak priletis do USA s ESTA, ides do Kanady a naspat, tak neplatis nic v USA. Byval som par tyzdnov vo Vancouvri a v USA som bol pesi, autom, autobusom aj lodou :D
Byl jsem také párkrát ve Vancouveru či Victorii a při cestě do Seattlu jsme vždy platili 6USD. Jednou jsem ale letěl hydroplánem a v přístavišti měli takovou malou celnici, kde mohli zkontrolovat ESTA a nic se platil nemuselo. Jak je to tedy, když přiletím do Kanady a jedu na výlet do USA, poprvé zaplatím 6USD a jakém časovém rozmezí neplatím za další výlety do USA?
Vstup zpátky do USA v Niagarra Falls je zpoplatněn 50 centy. A je jedno jestli kanadskýma nebo americkýma.
50 centov...to by som teda si dobre spocital ci pojdem vobec na druhu stranu :(
@acerman, no to ti nepoviem, ale asi ako ESTA? ja som tak bol v priebehu mesiaca 4x po zemi.
tonic napsal(a):50 centov...to by som teda si dobre spocital ci pojdem vobec na druhu stranu :(
@acerman, no to ti nepoviem, ale asi ako ESTA? ja som tak bol v priebehu mesiaca 4x po zemi.
Pro někoho to může být likvidační, no :-/ :-D Jinak pokud nemá člověk drobný, tak je tam automat, kterej rozmění.
Jaká pravidla platí na pozemní hranici u Niagara Falls?
Chtěla bych pěšky z Kanady do USA a pak zase zpět (mám eTA i ESTA).
Jak píšu vedle, teď za 6 USD, po 30.9. za 30 USD. Plus za Rainbow bridge se platí mýto i když jdeš pěšky. 1 CAD z Kanady a 1 USD zpět.
Já naštěstí 22.9. takže ještě stíhám za starou cenu. Spíš mě zajímá ten režim tam ohledně toho, když se tě rozhodnou nepustit jestli ti prostě řeknou ať se otočíš na patě a táhneš zpátky do Kanady a nebo jestli skončíš v detenci jako na letišti 😀 Furt nejsem rozhodnutý jestli mi to za ty vosery stojí a nezůstat raději jen v Kanadě. Předpokládám, že když řeknu úředníkovi, že se tam jen jdu podívat na vodopády z druhé strany, takže nemám žádné ubytování a podobně a že mi mají věřit, že se večer vrátím zpátky do Kanady, tak to při současném nastavení CBP bude jako červený hadr na býka 😀
Cca 8 let zpet jsme jeli z Niagary do Toronta a zpet tentyz den. Poplatky tehdy nebyly, ale zvedavost americkych i kanadskych celniku celkem velka. Pri ceste tam i zpet do USA cca 10-15min pohovor. klasicke otazky typu "Co chcete delat v USA? Mate drogy nebo zbrane? Proc jste byli pred 2 lety v UAE?" atd. Je fakt ze nas bylo asi 8 v jedne dodavce, tak to mozna pusobilo nestandartne.
matej15 napsal(a):Já naštěstí 22.9. takže ještě stíhám za starou cenu. Spíš mě zajímá ten režim tam ohledně toho, když se tě rozhodnou nepustit jestli ti prostě řeknou ať se otočíš na patě a táhneš zpátky do Kanady a nebo jestli skončíš v detenci jako na letišti 😀 Furt nejsem rozhodnutý jestli mi to za ty vosery stojí a nezůstat raději jen v Kanadě. Předpokládám, že když řeknu úředníkovi, že se tam jen jdu podívat na vodopády z druhé strany, takže nemám žádné ubytování a podobně a že mi mají věřit, že se večer vrátím zpátky do Kanady, tak to při současném nastavení CBP bude jako červený hadr na býka 😀
Je to risk.
April/2024 prilet do NY, pozicanym autom sme sli do Niagara Falls - hranicny prechod pri Peace Bridge, ziadne poplatky, asi minutovy rozhovor, co budeme robit v Kanade, kde mame hotel. V Kanade sme boli dve noci. Cestou spat do USA, rovnaky priebeh, ziadne poplatky, zopar otazok colnika. Ziadna ETA, ESTA, iba pas.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tak to těsně nestíhám, budu tam 1/10.
Jde o to požádat v předstihu přes appku CBP Link. Po zaplacení máš 7 dní na dostavení se na pozemní hranici, jinak to propadá. Takže o to můžeš ještě požádat před 30.9. za stávající cenu 6 USD.
Dík, to stojí za pokus. Jen ještě otázka k mýtnému pro pěší na Rainbow bridge, lze platit kartou?
Gigo15 napsal(a):[citace="matej15 "]
Já naštěstí 22.9. takže ještě stíhám za starou cenu. Spíš mě zajímá ten režim tam ohledně toho, když se tě rozhodnou nepustit jestli ti prostě řeknou ať se otočíš na patě a táhneš zpátky do Kanady a nebo jestli skončíš v detenci jako na letišti 😀 Furt nejsem rozhodnutý jestli mi to za ty vosery stojí a nezůstat raději jen v Kanadě. Předpokládám, že když řeknu úředníkovi, že se tam jen jdu podívat na vodopády z druhé strany, takže nemám žádné ubytování a podobně a že mi mají věřit, že se večer vrátím zpátky do Kanady, tak to při současném nastavení CBP bude jako červený hadr na býka 😀
Je to risk.
Aký risk? Keď bude vstupovať do USA bez batožiny len s peňaženkou, mobilom, dokladmi a v prípade potreby preukáže rezerváciu ubytovania v Kanade a spiatočnú letenku do Európy, nie je dôvod na odmietnutie vstupu.
Z pohraničných kontrol v USA netreba robiť strašiaka. Problémy má akurát len ten, kto sa správa alebo vyjadruje nepriateľsky k USA, alebo je u neho predpoklad, že bude v USA porušovať zákony.
Ahoj, nepochopil jsem ten poplatek 6USD, potažmo 30USD následně. Minulý rok jsem jel z Vancouveru do Seattlu čistě s ESTOU a na hranicích nebyl žádný problém, nicméně pár dní nazpět jsem četl něco o I-94 pro pozemní přechod nebo co, takže se zde bavíme o tomto ?
Jj, přiletěl jsem do Kanady, a následně jsem pokračoval flixbusem do USA kde jsem zůstal a zpáteční let byl z USA.
Nn, a nic jsem ani neplatil na hranicích.
Nicméně, jelikož budu příští měsíc taky Kanadě. Kdybych tam chtěl překročit ten most, ta I-94 se neschvaluje dopředu, nic. Případně jenom na místě zaplatím poplatek, kdyby to nějak vážně vyžadovali, abych tam nezůstal někde zaseknutej :D
Nebo jaký zkušenosti tady máte vy ?