Ahoj všem,chtěl bych se zeptat na zkušenosti s offline mapami pro iOS. Jaké používáte?  Rozmýšlím nad maps.me a offline oblastí v Google maps. Plánujeme Londýn a Paříž. V únoru Thajsko, ale tam mi byla doporučena tamní sim s datovým tarifem a normálně apple mapy. Budu rád za rady a názory. Lukáš .

Offline navigace

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ahoj všem,


chtěl bych se zeptat na zkušenosti s offline mapami pro iOS. Jaké používáte?  

Rozmýšlím nad maps.me a offline oblastí v Google maps. Plánujeme Londýn a Paříž. 


V únoru Thajsko, ale tam mi byla doporučena tamní sim s datovým tarifem a normálně apple mapy. 


Budu rád za rady a názory. Lukáš

0

Ahoj, já si vždycky stáhnu offline oblast do google maps a vždycky mi to stačilo, i v Thajsku. Kdybych si koupil datovou SIM, tak bych si dovolenou tak neužil :)

0 Citovat

Zauvažuju nad tím Thajskem ještě nemáme plán :) Každopádně zatím vítězi offline Google a co offline tripadvisor? To jsem zatím nezkoušel, ale taky je to dobrý pomocník.

0 Citovat

maps.me - vsude v pohode

0 Citovat

Tak teď nevim co využít

0 Citovat

Uz se tady opakuji, ale pokud chcete opravdu rozumne offline mapy pouzijte neco na zaklade Openstreet map. Ja uz roky pouzivam OsmAnd, a to podotykam, ze to nemam pouze pro orientaci ve mestech (viz maps.me), ale hlavne pro turisticke trasy. Tyto mapy jsou pravidelne komunitou aktualizovany a je tam opravdu spousta veci, ktere ani v turistickych brozurach nejsou.
Prave se vracim z tripu po JZ USA a ve vsech N.P.. jsme chodili po stezkach jen podle nich a vse sedelo (musi se po nainstalovani spravne nastvit detaily).
Google map jsou po stazeni taky fajn, napr. ve Vietnamu v odlehlych oblastech u cinskych hranic zde bylo o silnicich vice informaci.

0 Citovat

OsmAnd vypadá zajímavě budu asi muset zkoušet a nechat si nejvíce vyhovující

0 Citovat

Po mestech jsou celkem slusne pouzitelne Here We Go (byvale Nokia mapy), na turistiku v prirode ale nejsou. Off line oblasti v google neumi moc dobre vyhledavat, ale pro orientaci jsou pouzitelne.

0 Citovat

ULMON! neskutecna vec na celej svet vcetne offline vyhledavani a mnoho dalsiho

0 Citovat

TO je rad díky moc :)

0 Citovat

Za mě MAPS.ME. Hlavně Google Mapy dost často blbnou a stává se, že se nechtějí stahovat na offline (osobně zažito) a hlavně v nich nejde vyhledávat, když jsou offline. Jinak pro Japonsko jsem vyzkoušel řadu mapových aplikací a Mapy Google jako jediné mi zvládly rozdýchat japonský systém adres. HERE nejsou špatné, ale dlouho se spouští a mají málo POI, co si pamatuji.

0 Citovat

K OsmAnd mapám bych ještě doplnil, že ve free verzi jich můžete stáhnout 10 (počítá se základní mapa a každá aktualizace) a taky, že při zoomování na 200 m a hlavně méně se začnou objevovat v mapě detaily, které jiné mapy nemají (jak stezky pro chodce, zastávky veřejné a jiné dopravy, ubytování včetně názvů a jiné užitečné věci. Já prostě na ně nedám dopustit, protože žádné jiné offline mapy tolik všeobecných informací neposkytují.
https://osmand.cz/2012/01/vitejt...osmand-cz/

0 Citovat

Super díky moc Google mapy tedy škrtám a budu zkoušet maps.me a osmand

0 Citovat

Mně se velmi osvědčil MapFactor Navigator. Google Maps se mi nikdy nepodařilo stáhnout tak, aby byly použitelné - buď se stáhne velká oblast, která zahltí paměť, nebo malá, což je zase o ničem... následně po stažení Google po mně stejně vyžadoval připojení, vůbec nebral v úvahu, že to mám staženo. Nebo to neumím, nevím.

0 Citovat

Aj za mňa Mapfactor navigator free. používam to častejšie, než zaplatený Sigic. Prehľadnejšie, intuitívnejšie a presnejšie. Naposledy západ USA bez problémov, vrátane uličiek a obchádzok v Los Angeles.

0 Citovat

ja som tiez pouzival mafactor, ale presiel som na maps.me - zaklad je ten isty (openstreetmap), ale maps.me mi pridu ovela rychlejsie

0 Citovat

Je třeba ještě rozlišovat mezi programy jako je MapFactor, Sygic, TomTom apod., které jsou PRIMÁRNĚ určeny hlavně jako navigace do auta a těmi ostatními. Tady se motají jabka s hruškama :-) Výjimkou jsou Google Maps, které slouží dobře jak jako navigace, tak i do terénu (včetně městského samozřejmě), ty ale zase nejsou vždy offline - pouze s daty a nebo předem stáhnout danou oblast.

Sám jsem teď v USA používal v autě Sygic s posledními mapami (vše bez problémů) a všude jinde mimo auto výše zmíněný OsmAnd. Ten mi dokonce posloužil při jízdě v autě k jednomu zašitému motelu, který byl tak zastrčený mimo cestu, že si s finálním příjezdem Sygic a TomTom neporadili.

0 Citovat

Sygic je fakt dobry do auta (ted na Taiwanu nam fungoval lepe,nez navigace, co jsme dostali s vypujcenym autem), ale i kdyz se da prepnout na chuzi, tak v tom mi prisel nepouzitelny. OsmAnd jsme uspesne pouzivali na Severnim Kypru, ale ja osobne si s nim moc nerozumim, asi potrebuju neco vic blbuvzdorneho;-) Na pesi chuzi do mesta favorita nemam, nejvice asi doporucujete Maps.me, ze?

0 Citovat

Já zatím zkouším oboje maps.me a osmand. Budu se chystat do Paříže. Tak asi maps.me Koukal jsem osmand chce 4€? Za stažení

0 Citovat

OsmAnd free verzi stáhneš normálně zadara, akorát je zde omezení na 10 map/aktualizací.

https://play.google.com/store/ap...mand&hl=cs (plná verze stojí 169,99 Kč)

0 Citovat

osmand skor pouzivam ak sa ide niekam do hor (napr. kartograficke mapy na slovensku). inak vsetko maps.me najma po mestach

0 Citovat

Díky za všechny rady :))

0 Citovat

nainstaloval som si appku Mapy.cz a vyzera to uplne super - daju sa stiahnut offline cele krajiny a co pozeram tak napr. u nas su aj turisticke chodnicky. Vyzera to ze to aj odnaviguje ked treba, ale zase pri chodeni pesi po mestach a lesoch to asi aj tak nikomu netreba

0 Citovat

Mapy.cz jsou taky fajn, ale nevyhovuje mi u nich právě ta mapa celé země. ČR, SR, Maďarsko, Rakousko - OK. Ale proč bych proboha měl třeba pro Drážďany stahovat mapu celého Německa... A jestli se nic nezměnilo, stále jen u ČR a SR funguje offline vyhledávání, které i tak není nic moc rychlého ani efektivního.

0 Citovat

@tonic:

Zkus u OsmAnd nastavit pořádně detaily a zjištíš, že všechny věci co popisuješ jsou tam taky - včetně barevně značených turistických chodníků. Zrovna pro Slovenskou jsou tam navíc i stezky, které Mapy.cz ani nemají (ty už samosebou barevně značeny nejsou :) ) a právě při chození po lesích je fajn, když víš, že můžeš vyrazit i jakousi lesáckou trasou a víš, kde skončíš. Navíc nemusíš stahovat celé země - když jsem byl teď naposledy v Zakopanem na treku, nemusel jsem stahovat jako v Mapách.cz celé Polsko, ale pouze menší oblast dolního Polska.

0