Caute, vzhladom na dost kriticky pocet priatelkinej dovolenky (5,5 dna do konca roka) sme museli letnu dovolenku striktne planovat na obdobie 25.8.-3.9.2017. Na Slovensku mame v tomto tyzdni 2 sviatky, takze pri pouziti 3 dovolenkových dni ma clovek 9 dni volna. Z viacerých destinacii sme po tyzdni hladania roznych kombinacii leteniek nakoniec zvolili Portugalsko a kupili letenky Praha - Lisabon v termine 26.8.-4.9. (prilet do Prahy v pondelok o 6.00, co s trochou stastia znamena, ze sme uz doobeda v Bratislave v praci) za nejakých 380eur / 2 osoby. Suma je na destinaciu relativne vysoka, ale vzhladom na okolnosti prijatelna. Kedze Portugalsko bolo v hre uz minuly rok, nieco som si uz zistoval, ale predsa len par otázok, ak by mal niekto skusenosti z poslednej doby. - prve dve noci chceme byt v Lisabone. Mate niekto konkretny tip na ubytko v cenovej relacii do 50eur za izbu / noc? - nasledne presun na 6 dni do oblasti Algarve a tu su dve moznosti: Lisabon – Faro vlakom, nasledne vo Fare pozicat auto a pobehat cele pobrezie (bez nutnosti vyuzit dialnicu)  alebo Pozicat auto uz v Lisabone a ist rovno dole. Ak niekto mate skusenosti z poslednej doby s tymi ich dialnicami a hlavne mytnym systemom, tak viete mi povedat, ci je to nejak zlozite sa v tom na mieste zorientovat alebo ci je to napr zle / dobre znacene? Mali by tam byt nejake dva druhy platenych ciest a tym padom aj 2 druhy platenia, bud hotovost / karta alebo nutnost mat mytne zariadene v aute ktore automaticky riesi platbu (tu sa potom treba vraj dohodnut so spolocnostou od ktorej je auto, ako sa to bude riesit) - v spojitosti s tym, nejake negativne skusenosti s nejakou spolocnostou s autami, ktorej odporucate sa vyhnut? Alebo naopak nejaku doporucit - vzhladom na to ze Algarve je celkom vybookovane, neostava uz taky vyber ubytka a tak rozmyslame, ci bude lepsie booknot nieco rovno na tych 5-6 noci v „centralnej casti“ pobrezia a stade podnikat vylety na zapad a vychod, alebo skusit booknot po 2 noci nejak na trase. Kazdopadne, nejaky tip-y na ubytko v tejto oblasti? Diky  .

Portugalsko_Lisabon - Algarve

Založil ve fóru Co se nevešlo

Já tam byl 2x začátkem července a pokaždé jsme tam měli hrozný vedra, takže ta studená voda příjemně osvěžila. Vůbec bych se toho nebál. 

0 Citovat

Ledová je relativní, já jsem se tam koupal i v květnu :-) Vzduch už měl přes třicet, takže to šlo. V létě, kdy je tam na slunci kolem 40, rozmrzneš rychle, i když voda na otevřených plážích má jen něco málo přes dvacet, v nějakých menších klidnějších zátokách bez vln pak o stupeň dva víc. Surfoval jsem v neoprenu.

0 Citovat

Mallorca bude mít určitě teplejší vodu. Už v květnu se tam dá koupat. V Portugalsku je ta voda fakt studená. Přelom července/srpna jak v okolí Lagosu, tak nahoře u Sintry ( praia das Macas) fakt ledová voda a to bylo na slunku tak 40. Jedině, kde byla relativně tepla voda, tak na praia de Farol pod Olhao.

 
0 Citovat

To já bych potřeboval neoprén, abych do tak studené vody vůbec vlezl :-)

0 Citovat

@Liborek: Voda něco málo přes 20 je pro mě v pohodě (běžně na Kanárech), ale toto se fakt nedalo. Namočit a pila ven... ta měla tak okolo 15 stupňů, nevím, abych nekecal.

0 Citovat

@mirjur Asi jsem víc zocelen :-)

0 Citovat

Záleží jak jsi otužilý no. V červnu jsme se koupali i v Kodani a s náma další stovky lidí co tam byly a dalo se v pohodě. Voda měla 16 stupňů. Ale jako ono jde hlavně o rozdíl voda vzduch, pokud máš vzduch 22 a vodu 16, tak je to pocitově teplejší než mít vzduch 35 a vodu 22.

0