Zdravím Vás,má někdo zkušenosti s Kapverdama v červenci? Jaké tam je počasí, zejména jestli nejsou moc velké vlny? Rád bych tam relaxoval, = koupání / zkusit surf, absolvoval 1-2 výlety - dívám se po LM od Eximu a kdyby to spadlo pod 15 000 tak bych to vzal. Nějaké rady? Díky moc :-) .

Kapverdy - červenec

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Zdravím Vás,

má někdo zkušenosti s Kapverdama v červenci? Jaké tam je počasí, zejména jestli nejsou moc velké vlny? Rád bych tam relaxoval, = koupání / zkusit surf, absolvoval 1-2 výlety - dívám se po LM od Eximu a kdyby to spadlo pod 15 000 tak bych to vzal.

Nějaké rady?

Díky moc :-)

0

Rada 1) pod 15 tis. to nespadne :-) v červenci není z pohledu českého koupáka na Kapverdách sezóna, proto se utlumují i kapacity a čím menší je nabídka, tím vyšší budou ceny.

2) červenec je z pohledu větrů a teplot o dost příznivější, než začátek roku – počítal bych proto s optimálními podmínkami. Ale potvrdit nemohu, byl jsem zde v lednu.

0 Citovat

Jo, to jsem byl hodně optimistický. Chtěl jsem napsat pod 20 a nějak jsem se přepsal :-) Díky

0 Citovat

Zalezi i kam chces jestli treba Sal nebo Boa Vista , mrkni se na Tuifly z Nemecka treba tam je jak koukam na 21.7 . let z Mnichova za 135 euro na Boa Vistu jen z prirucnim zavazadlem, za 160 euro 20 kg jeden smer, zpatecni vychazi od 474 euro na tyden, ale kdyz by jsi mel last minute i zpet tak do 15000 Kc ceny se i s ubytovanim asi vejdes , obevuji se i last minute lety z Bruselu

Dalsi moznost je najit levny let na Kanary a pak s Binter Canaries , ale to je jen na Sal

0 Citovat

Pokud surf, tak spis na Sal. Na Boa Viste podminky pro surf nic moc, vetsinou se to lame tesne u plaze. Pro zacatecniky je dobry beach break Bahia kousek od Sal Rei (tak hodinka chuze po plazi od resortu, kam lita Exim nebo deset minut taxikem), vlny tam mely metr maximalne, ale spis min. Tam taky byly jedine pujcovny, kde pujcovaly shorboardy a longboardy. Pro kite je to ale i na Boa Viste super.

Ale skoro bych spis doporucil Portugalsko nebo Kanary.

0 Citovat

Kite i surf muzes zkusit v Prasonisi na Rhodosu ,jsou tam i ceske skoly a Rhodos sestavis sam za 15 K i s pujcenim auta a mozna i s tim kurzem , na Kapverdy bych jel v zime , na Kanary jezdime kazdy rok ,taky v zime , Portuagalsko je fajn ale v sezone je to precpane ,sice i ten Rhodos bude plny ,ale pokud muzes jen o prazdninach tak si asi tezko vyberes neco uplne bez turistu

0 Citovat

Ceske surfove skoly jsou i ve Spanelsku a na Kanarech, ve Francii i Portugalsku i na Bali a v Karibiku. A pokud jde jen o vyzkouseni, tak je celkem jedno, kde to je nebo zda te uci Cech. Kazdopadne doporucuju aspon na na dva dny kurs / instruktora, aby ti vysvetlil vic nez uplne zaklady. Neni to tak jednoduche, jak se muze zdat. Vlny ti bohuzel nezaruci nikde :-)

Portugalska v sezone bych se nebal, mista, kde se surfuje, obvykle nejsou okupovana turisty, protoze tam tak nejak byvaji vetsi vlny a silnejsi proudy, nez turisti snasi.

0 Citovat

To je pravda a do Portugalska jsem jeden rok mel v plne sezone , tedy prelom cervence a srpna letenku za 20 euro do Fara a zpet pak za 25 -) ale z ostrovu tedy Irsko , Velka Britanie

Z CR je asi Portugalsko porad hure dostupne i kdyz s prestupem to asi neni tak nerealne i cenove , snad jen to ze v Portugalsku je chladnejsi more

0 Citovat

Díky za postřehy :-) Mrknu i na ty alternativy

0
8 reakcí