Ahoj cestovatelé, za pár dní odlétám do USA na 47 dní, a tak se probírám internetem a hledám vhodné cestovní pojištění. Každá diskuze je patrně zamořena pojišťovacími agenty, placenými vychvalovači a jiným švábstvem. Tak hledám jejich objeti se zkušenostmi. Zároveň doufám, že tím pomůžeme i dalším cestovatelům.Hledám pojištění s vyšším plněním lékařských výloh a náhrad za ukradené věcí (beru si s sebou Mac a EOS 5D). Plánuji v následujícím roce vycestovat nejednou, a proto připadá v úvahu i celoroční cestovní pojištění. Beru v potaz, že taková pojištění většinou umožňují vycestovat max. na 45 dní a zbylé 2 dny je třeba připojistit zvlášť.Z celoročních pojištění váhám mezi Allianz (cca 5 000 Kč/rok) a Kooperativou KOLUMBUS ABONENT Plus (3 900 Kč/rok). Allianz nabízí neomezené lékařské výlohy a nižší krytí věcí tj. 20 000 Kč, kdežto Kooperativa 10 mil. Kč lékařské výlohy a vyšší krytí věcí tj. 50 000 Kč (v podmínkách jsem se nedočetl, zda-li jde o jednu věc nebo součet). Celkově Kooperativa vypadá výhodněji, ale s Allianz mají známí dobré zkušenosti. Zaujala mne ještě Evropská pojišťovna (4 850 Kč), ale nemohu se rozhodnout...Nebo se mohu pojistit krátkodobě, ale nenašel jsem podobné podmínky při kterých bych se dostal pod cca. 3 000 Kč. Při poslední cestě do USA jsem byl pojištěný u AXA, ale nic jsem s nimi řešit nemusel a po přečtení diskuzí jsem i rád...Jaké pojištění byste mi prosím doporučili (nejlépe z vlastních zkušeností)?Děkuju. .

Cestovní pojištění – USA

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

8 reakcí

Ahoj cestovatelé, za pár dní odlétám do USA na 47 dní, a tak se probírám internetem a hledám vhodné cestovní pojištění. Každá diskuze je patrně zamořena pojišťovacími agenty, placenými vychvalovači a jiným švábstvem. Tak hledám jejich objeti se zkušenostmi. Zároveň doufám, že tím pomůžeme i dalším cestovatelům.

Hledám pojištění s vyšším plněním lékařských výloh a náhrad za ukradené věcí (beru si s sebou Mac a EOS 5D). Plánuji v následujícím roce vycestovat nejednou, a proto připadá v úvahu i celoroční cestovní pojištění. Beru v potaz, že taková pojištění většinou umožňují vycestovat max. na 45 dní a zbylé 2 dny je třeba připojistit zvlášť.

Z celoročních pojištění váhám mezi Allianz (cca 5 000 Kč/rok) a Kooperativou KOLUMBUS ABONENT Plus (3 900 Kč/rok). Allianz nabízí neomezené lékařské výlohy a nižší krytí věcí tj. 20 000 Kč, kdežto Kooperativa 10 mil. Kč lékařské výlohy a vyšší krytí věcí tj. 50 000 Kč (v podmínkách jsem se nedočetl, zda-li jde o jednu věc nebo součet). Celkově Kooperativa vypadá výhodněji, ale s Allianz mají známí dobré zkušenosti. Zaujala mne ještě Evropská pojišťovna (4 850 Kč), ale nemohu se rozhodnout...

Nebo se mohu pojistit krátkodobě, ale nenašel jsem podobné podmínky při kterých bych se dostal pod cca. 3 000 Kč. Při poslední cestě do USA jsem byl pojištěný u AXA, ale nic jsem s nimi řešit nemusel a po přečtení diskuzí jsem i rád...

Jaké pojištění byste mi prosím doporučili (nejlépe z vlastních zkušeností)?

Děkuju.

0

Ahoj. Z mé zkušenosti ti můžu říct, že je dobře, že se chceš vyhnout AXE :D Já mám rád neomezený limity, jestli je to k něčemu dobrý, jsem ale nezkoušel...

Taky odlítám brzo do států a proto se musím zeptat - jak ses sakra dostal na tu cenu u Allianz? Proč mi to nabízí ZÁKLAD za 27000 Kč/rok a EXCLUSIVE za 37500 Kč/rok?

0 Citovat

Jde o produkt "Cestovní pojištění pro opakované pobyty" (https://www.allianz.cz/produkty/...ovane.html) a je třeba se sejít s konzultantem. Parametry je podobné pojištění Optimal.

0 Citovat

Máte někdo zkušenost s Kooperativou?

0 Citovat

Pojištění věcí je dost často standardně u platebních karet, tak se ještě podívej, jak to máš nastaveno. Taky bych kromě krádeže zvážil i "pojištění na blbost" nebo, pokud něco takového máš, ověřit, zda kryje i zahraničí. Protože krádež je jedna věc, ale pokud bys to někde rozbil vlastní vinou (nebo někde zapomněl), tak se hodí řešit i toto. Viděl jsem člověka co si omylem při couvání v autě přejel fotovýbavu, co byla dražší než to auto :-)

0 Citovat

Tak pojištění odpovědnosti rozhodně nekryje škody, které si způsobí sám, resp. na svém majetku. A až na světlé výjimky nekryje třeba ani škody na užívaných věcech, tedy pokud si třeba půjčíte nějakou sportovní výbavu apod. Což si bohužel lidé často mylně myslí...

U pojištění v rámci běžných karet je často pojištění ojebáno drobnými úpravami VPP. U pojištění zavazadel třeba ujednání, že se plní v časové ceně atd. Tedy roční pojištění třeba v kartě Diners není v žádném případě srovnatelné s ročním pojištěním za +/- 5000,-Kč. O běžných kartách ani nemluvě.

0 Citovat

Ahoj na foru prosím o radu jak na 9měsíční pobyt našeho syna který letí do USA hrát hokej a studovat co za pojištění co za radu jako k přežití a tak .

Vystresovaní rodiče?

0 Citovat

Jeste bych mozna doporucil se podivat na https://www.bupaglobal.com/en/tr...-insurance

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak pojištění odpovědnosti rozhodně nekryje škody, které si způsobí sám, resp. na svém majetku.

Měl jsem pocit, že mi to nějaký pojišťovací agent nabízel, když jsem to před několika lety sjednával, nicméně byl jsem líný se jít podívat do smlouvy nebo to googlovat, v čem to vlastně bylo schováno :-)

0
8 reakcí