Ahoj,minulý týden strávený na Ukrajině a v Moldavsku mě dovedl k myšlence, jestli vůbec existují v tuhle době levnější země, než je Ukrajina? (Když nepočítám Venezuelu. :D )Jaké jsou tedy nejlevnější země, které jste doposud navštívili? U mě zatím vede Moldavsko(v závěsu Ukrajina), kde za předkrm, hlavní chod, dezert, domácí limonádu a 2dcl vína jsem zaplatil v jedné z nejlépe hodnocených restaurací na TripAdvisoru v centru měata v přepočtu asi 130-150Kč, což mám tušení, že jen tak nic netrumfne. .

Nejlevnější destinace, kterou jste navštívili?

Založil ve fóru Co se nevešlo

Litr na den na výše uvedené stačí. A klidně levněji.

0 Citovat

Bude záležet na lokalitě, ale pokud se spokojíš s hostelem a jídlem v bočních uličkách mimo hlavní třídu, tak se vejdeš i do 1000THB/den. Jídlo v restauraci se dalo sehnat i na Phi Phi pod 100 THB, stačilo jen nebýt na hlavní třídě. Ubytování je hodně variabilní, důležitá je lokalita i jeho kvalita (pro představu se na vybranou lokalitu podívej třeba na booking.com). Vstupy můžeš platit nebo nemusíš. Hodně se to odvíjí od toho, co chceš vidět. Řada chrámů je bez vstupného, ale ty velké a známé už ho mají. Doprava - když tam funguje MHD a nemusíš jet taxíkem, vyjde to hodně levně. Když ležíš na pláži nebo chodíš pěškobusem, je to jedno. Loni v Bangkoku jezdily červené autobusy bez klimatizace s okny staženými až dolů úplně zdarma. Nejsem si jistý, jestli to bylo kvůli čerstvému státnímu smutku nebo to tam funguje nonstop.

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Na jinak drahém jihu Evropy je překvapivě cenově přívětivé Portugalsko.

Drahý jih Evropy? Zrovna Portugalsko, Španělsko a hlavně Itálii považuji za cenově nejpřívětivější část Eurozóny. Mimo velká města se dá běžně najíst v restauraci za 6 € za hlavní jídlo. Ubytování, pokud je rezervované dopředu, tak je taky za super ceny.

0 Citovat

Díky za odpověď pánové. Díval jsem se na booking a některym cenám se až věřit nechce. 4-5k za 12 dní, recenze kladné, podle fotek to taky vypadá pěkně

0 Citovat

Egypt. Auto 15 USD na den, MHD super truper ceny, litr benzínu 5 Kč (při kurzu 1 EGP 3 Kč stál litr 1,6 Kč, aktuálně stojí víc a přepočet vychází stejně). Pečená brambora u stánku 1 Kč, pita plněná zeleninovým salátem 3 Kč, pita plněná čočkovou placou 2 Kč. Ubytování v Marsa Alam v akci za 23 USD s all inclusive pro 2 :D

Celodenní výlet lodí s obědem na delfiný 20 USD / osoba.

0 Citovat

thomas88103 napsal(a):

Kolik je podle vás "ideální" budget do Thajska, cca na 10-12 dní? Jde mi o to kolik tak cca(ubytování, jídlo apod, bez letenky) pokud to chce člověk pojmout lowcost, ale zase ne tak, aby se nějak výrazně omezoval. A abych to ještě trochu upřesnil, jde mi o koupání, snorchlovani, tripy po okolí.... Snad si rozumíme na co se ptám. Díky

Ahoj. Fakt je to hodně o tom, kam jedeš, kdy jedeš a co pro tebe znamená "výrazně omezoval". Pro mě spaní v bambusové chajdě se studenou vodou, záchodem, postelí a moskytiérou je pohoda, ale znám lidi, kteří bez klimatizace nebo teplé vody nejsou ochotní spát nikde v tropech. A naopak takové, pro které sprcha jednou za tři dny je dostačující :). Ale obecně takový rozumný standard může být: ubytko okolo 300Kč/os/noc, strava a nápoje okolo 300 Kč/os/den. To máš 6000Kč/os/10 dní + lokální transport (letenka z BKK na ostrovy a zpět, lodní přeprava) cca 2000Kč, nějaký ten výlet (lodní nebo pronájem skútru atd.) cca 1000 Kč, k tomu nějaké drobné útraty za suvenýry a drobnosti bokem. Řekněme že do tisícovky na osobu a den v průměru není problém se dostat bez problémů, ale např. přes vánoce na Phi Phi nebo Ko Samui tohle asi nevyjde. Naopak mimo sezónu třeba v Krabi nebo na Ko Lanta to v pohodě můžeš stáhnout i na polovinu.

0 Citovat

Naopak Tchaiwan mě v tomto směru překvapil spíš nepříjemně- je skutečně dost drahý, za jídlo jsme určitě utratili víc než v Japonsku.[/citace]

Tchaiwan nemuzes srovnavat s JV Asii, kdyz je tam prumerny plat v prumyslu a sluzbach v prepoctu pres 35000 Kc. Je to videt i na tom, jaka tam jezdi auta. Me prave naopak prekvapilo, jak je tam i pres to jidlo levne v levnejsich jidelnach, kde maji jidlo hotove. Treba i jen par stovek metru od Taipei 101 u Elephant Mountain jsem se najedl vicero jidly asi za 40-50 Kc. V Japonsku bych se za tolik v levne restauraci nenajedl. Vecer byvaji nekdy tato mista zavrena, ale na night marketech se da najist take levne (asi 20-50 Kc za 1 pochutinu). Samozrejme je tam i dost drahych restauraci. V supermarketech je draho a tezko se mi hledalo neco do hor.

Hostely stoji asi 250-400 Kc tj. srovnatelne s Japonskem ale kvalita take. Doprava diky malym vzdalenostem draho nevyjde, levnejsi je zastavkovy vlak nez expres. V horach se mi jezdilo dobre stopem a jeste me vzdy pohostili.

Jeste k cenam kempu v Japonsku. Ted jsem byl na uvodni casti Kumano Kodo (doporucuju, je to krasna stezka, ale radeji mimo horke leto) a kemp stal 360 Kc. Byl totiz soukromy a s onsenem.

0 Citovat

Nesrovnávala jsem Tchaiwan s JV Asií, věděla jsem, kam jedu, srovnávala jsem ho s Japonskem. Během půl roku jsem navštívila obě země a vzhledem k pověsti Japonska jsem čekala větší vítr v kapse. A ano, i na Tchajwanu se dá stravovat levně, viz různé knedlíčkárny či night markety. Máme ale rádi ryby a mořské plody, na Tchawanu je fantastický výběr i kvalita, ale člověk za to holt zaplatí. Třeba sashimi bylo ale vcelku levné v obou zemích.

0 Citovat

no mna napr. prekvapil Hong Kong... sice som ho navstivil uz 7 rokov dozadu, ale dovtedy som mal pocit, ze sa stale omielalo ako jedno z najdrahsich miest na svete. Okrem ubytka, ktore bolo drahsie (hlavne velmi zly pomer velkost izby a cena) to bolo uplne v pohode - lacna a perfektna doprava, streetfood tiez lacny, ciste plaze s peknymi socialnymi zariadeniami.. no po pol roku v cinskom Shandognu isom sa citil ako na inej planete.

0 Citovat

To je fakt, Hongkong skutečně nebyl drahý. My jsme na ubytování ušetřili tím, že jsme nebydleli u metra. Ale busy fungovaly skvěle, doprava je promakaná a levná, takže nám to nevadilo. Hodně nám pomohla apka Citymapper.

0 Citovat

Tak zrovna v HK jsem zaplatil za vlastní pokoj v Chungking Mansions cca 450 Kč na noc. Pokoj, ačkoliv malinký, tak byl pěkný a čistý a když pominu tu džungli dole, tak pro mě rozhodně, vzhledem k umístění defacto úplně v centru, snad to nejvýhodnější ubytování co jsem kdy ve světový metropoli sehnal. Obzvláště při vzpomínce na easyhotel v Londýně nebo postel v 8 lůžkovým dormu na kraji Paříže za dvojnásobnou cenu :D

0 Citovat

som nasiel potvrdenie z hostelworldu .. 8cka izba na 4 noci za 60 USD, blizko Fortress Hill station. Ked na to tak pozeram, tak asi vtedy sa mi to po cinskych 3-5 eurovych hosteloch zdalo drahe :D

0 Citovat

Jednou z nejlevnějších destinací, které jsem navštívil, byla - pro mě překvapivě - Fuerteventura. Jídlo a alkohol na stejné cenové úrovni jako v ČR.

0