Zdravím všechny,v Listopadu letíme prvně do Londýna na 4 dny, koukal jsem, jak to bude s dopravou po městě (bydlíme u metra Dollis Hill - zóna 3), narazil jsem na 2in1 Travelcard a také na London Pass. Tak se chci zeptat, zda už to někdo úspěšně použil, případně názory na to, co z toho vybrat. Travelcard na 3 dny by měla stát £38.70 za osobu Lodon Pass na 3 dny je teď v akci za £90.90 na osobu, varianta Travel dokonce za £118.90 na osobuPo finanční stránce se mi jeví jako lepší koupit Travelcard pro 2 os. a využít 2in1 akci, ale - bývají tam velké fronty? Zase by člověk nerad čekal hodinu před každou památkou.Díky. .

London Pass vs Travelcarcd 2in1

Založil ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Zdravím všechny,

v Listopadu letíme prvně do Londýna na 4 dny, koukal jsem, jak to bude s dopravou po městě (bydlíme u metra Dollis Hill - zóna 3), narazil jsem na 2in1 Travelcard a také na London Pass. Tak se chci zeptat, zda už to někdo úspěšně použil, případně názory na to, co z toho vybrat.

Travelcard na 3 dny by měla stát £38.70 za osobu

Lodon Pass na 3 dny je teď v akci za £90.90 na osobu, varianta Travel dokonce za £118.90 na osobu

Po finanční stránce se mi jeví jako lepší koupit Travelcard pro 2 os. a využít 2in1 akci, ale - bývají tam velké fronty? Zase by člověk nerad čekal hodinu před každou památkou.

Díky.

0

V Londýně doporučuji využít Contactless (https://tfl.gov.uk/fares-and-pay...ontactless) - v podstatě používáš svojí platební kartu jako dopravní. Při vstupu do metra pípneš, při výstupu TOU SAMOU kartou pípneš. Podle této tabulky (http://content.tfl.gov.uk/adult-...s-2017.pdf) je denní limit na contactless pro zónu 1-3 GBP 7.70, což znamená, že to je maximální cena za osobu za den pro neomezené cestování. To vychází na necelých GBP 31 za 4 dny za osobu.

Akci 2in1 můžete využít tak, že z letiště pojedete vlakem (je to většinou nejrychlejší a při advanced bookingu to není až tolik drahé). Nutno s sebou mít vytištěné vouchery a vlakovou jízdenku. Front bych se moc nebál, pokud nebude otevírací den něčeho nového, budete relativně v klidu. YMMV, nastudujte online, co chcete vidět a klidně se zeptejte na konkrétní věci.

Užijte si Londýn, je to jedno z nej měst na světě :)

0 Citovat

Dodatek k Contactless: doporučuji se zaregistrovat na TFL webu a zaregistrovat karty, které budete používat. Budete pak moci získat konkrétní online výpis cestování i s cenami, kolik jste za to zaplatili. Doporučuji za každého člověka registrovat alespoň 2 různé karty, občas se stane, že karta nechce spolupracovat a je potřeba použít jinou (např. při jedné návštěvě AirBank fungovala bez problémů, o půl roku na to se jí moc nechtělo).

1 Citovat

Ahoj,

díky za inspiraci. Ze letiště Stansted mám už rezervované busy na Victoria st. (zpáteční 15 GBP pro oba). Contactless se zdá být výhodnější než týdenní Travelcard (ca. 31 GBP vs 38.7 GBP za Travelcard), ale zase přes Travelcard mohu potom využít 2in1 akci a platit vstupy na památky jen za jednoho, což přes Contactless nemohu, nebo ano? Pokud nebudou fronty tak asi nemá smysl dávat skoro 200 GBP za dva 3denní London Passy.

0 Citovat

Áno, travelcard ti umožní využiť 2in1 akciu, ale bacha na to, že MUSÍ byť kúpená z automatov alebo okienok National Rail, nie TFL (!!!) a musí mať na sebe potlač National Rail (musí byť oranžová).

Tu je o tom trochu viac: https://www.londontoolkit.com/wh...ssion.html

Riešenie je aj kúpiť si najlacnejší jednosmerný lístok na National Rail (napr. tam spomínajú Vauxhall - Waterloo za 3 libry) a v deň jeho platnosti môžeš využiť 2 for 1. Pre jednoduchosť by som to ale riešil tou Travelcard, ten rozdiel tam nie je veľký. Najbližšie to kúpiš v normálnych pokladniciach v budove Victoria station (nie v stanici metra, ale na normálnej stanici v pokladni National Rail).

1 Citovat

Jo a dávať 200GBP za London Pass je absolútna zvrátenosť. To sa ti nemá šancu nikdy vrátiť. Veľa vecí je zdarma alebo uznáva 2 for 1. Frontám sa nevyhneš ani keď máš London Pass, väčšinou to nie je fronta na pokladňu, ale na security a samotný vstup dovnútra.

1 Citovat

A jeden tip na Free atrakciu - každý pondelok ráno na najbližší týždeň vypustia lístky do Sky Garden vo "Walkie talkie mrakodrape". Super výhľad a je to zdarma, len treba vychytať tie lístky, rozchytá sa to takmer okamžite: http://skygarden.london/plan-your-visit

1 Citovat

Čau, právě proto jsem zvolil bus až do Victoria station, sice to ze Stanstedu jede nejdéle (skoro 2 hodiny), ale mělo by tam být hned vlakové nádraží, kde se dají koupit ty Travelcard. Pokud se stejně čeká hlavně na security check, nemá moc smysl vůbec uvažovat o London Passu. Díky za tip na Sky Garden, určitě zkusím štěstí. Kdybys měl nějaké další tipy, klidně se o ně poděl.

0 Citovat

Napastuju svuj starsi email kamaradovi, ktery ale stale plati. Je to takova vsehochut.

Londynsky zaklad:

Tower of London - klasika v centru, korunovacni klenoty, havrani, beefeaters

Tower Bridge - hnedka vedle, nejfocenejsi most v Anglii

Houses of Parliament/Big Ben - nejlepe fotit z jizniho brehu

Westminster Abbey - hroby slavnych, kralovske svatby apod., nadherna budova

South Bank - prochazka po jiznim brehu Temze je delsi, ale stoji za to - doporucuji zacit u Houses of Parliament (zastavka metra Westminster) a jit na vychod az k Tower Bridge. Po ceste toho je spousta (Globe Theatre, oblibena hospudka The Anchor, The Eye, nejaka muzea a tak, je to fajnove)

Trafalgar Square - admiral Nelson na sloupu, lvi, Narodni Galerie

Piccadilly Circus - Leicester Square - Covent Garden - takove "centrum centra" Londyna, spousta kramu a vseho mozneho, krasne obejitelne pesky

Camden Market - trziste v byvalych stajich, rozhodne stoji za projiti, 2 vyznamne veci - spousta skvelych stanku se svetovym jidlem za dobre ceny + obchod Cyberdog (Az narazite na byvalou tovarni budovu, pred kterou stoji dva obrovsti kovovi roboti - to je ono. Jdete dovnitr. I pokud teto kulture neholdujete. Fakt to stoji za to.)

Svezte se lodi na Greenwich a jdete se podivat do Cutty Sark.

###

Jidlo:

V Londyne ostudne drahe - doporucuji bud nakupovat normalne v Tesco/Sainsbury potraviny a delat si svaciny, nebo se smirit s fast foodem. Cenove slusnou alternativou jsou pak ruzne ready-made salaty, ktere ma opet Tesco/Sainsbury/Marks & Spencer - kolem 6 liber testovinovy salat, dobre se najis, ale neda se to zrat furt :)

Mr Wu Hot Buffet (58 & 60 Shaftesbury Avenue) - 5 minut od Piccadilly Circus, vyborne "eat all you can" za cca 9 GBP/os a s dobrym vyberem a chutnym jidlem. Jedno z poslednich "neomezenych" (jinde mas treba limitovany pocet taliru). Vrele doporucujeme, ale samozrejme seating odpovida cene :) Samozrejme jidlo asijske, turisticky orientovane, ale jak rikam, nam tam chutna.

City Spice (Brick Lane) - Brick Lane je slavna ulice plna curry housu, nejvic nam chutnalo v City Spice. Standartni sleva vyjednana u dveri je 20% a piti zdarma.

###

Muzea:

Vetsinou statni muzea zdarma, bude u vstupu box na dobrovolny donation ale skutecne dobrovolny, absolutne nikdo vas nebude nutit. Specializovane vystavy budou za vstupne, ale nijak vas to neomezuje v prohlizeni zbytku sbirek. Obecne vzato jsou v Londyne muzea snad vseho, takze si pogooglete co vas zajima. Osobni doporuceni nize:

British Museum - monumentalni budova, obrovske sbirky (predevsim starovek - Egypt, Recko, Persie), mumie, Rosetta stone, socha Ramese II apod. Vrele doporucuji vyhradit si cely den nebo alespon cele odpoledne.

National Gallery - na Trafalgaru, nejakej ten Picasso, Monet apod. - klasicke umeni neni moje specialita, ale opet bylo zdarma a docela jsme si to uzili

Tate Modern - galerie moderniho umeni vc. americke klasiky jako Rothko, Pollock, Warhol. Moc fajn, zdarma.

Natural History Museum - velke, spousta temat, dinosauri. Hned vedle je taky Science Museum.

###

Doprava:

Taxiky jsou drahe, radeji Uber, kdyz uz musite. Nocni autobusy jsou docela solidni, posledni metro vyjizdi pred pulnoci.

###

Obchody:

FOPP! (1 Earlham Street) - CD, DVD, knihy, kalendare - vse velice levne, vzdy si neco odvezeme

HMV (Oxford Street) - matersky kram k FOPPu, uz vyssi ceny, ale zas lepsi vyber a zajimavejsi akce

Forbidden Planet (179 Shaftesbury Avenue) - popkulturni kram (scifi, fantasy, TV/filmy, komix, knihy). Vrele doporucujeme.

Primark (hned 2x na Oxford Street) - levne, kvalitni obleceni.

###

Co delat ZDARMA

https://www.timeout.com/london/t...ree-london

https://www.lonelyplanet.com/eng...79d277d4a5

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

Primark je mozna levny ale kvalitni v zadnem pripade.

Tak jsem mozna socka, ale cokoliv jsem tam koupil, tak mi vydrzelo 2+ let.

0 Citovat

Páni! Paráda, díky moc za info a tipy. ;)

0 Citovat

Zdravím,

nevíte někdo, zda platí akce 2in1 po celé 4 dny, když máme zpáteční jízdenku Stansted Express a v Londýně budeme 4 dny (tedy jízda tam 24.8. a zpět 27.8.)?:-)

0
11 reakcí