Curve card je magická karta britské společnosti, která nabízí propojení více vašich platebních karet do jedné nové běžné plastové karty.Vše ovládáte mobilní aplikací, kde si můžete přidat více platebních karet a jen pak nastavovat z jaké karty chcete následující platby strhávat a dokonce můžete i zpětně kartu změnit (tj. v aplikaci máte nastavené placení kartou A, ale po zaplacení si rozmyslíte, že se mají peníze raději strhnout z karty B, tak jen v aplikaci zpětně změníte kartu). Oficiálně je karta pro podnikatele, ale reálně to nikdo neověřoval a také během žádosti nelze zadat rovnou billing address do ČR (pouze shipping je možné dát ČR), tudíž vyberte klidně jako stát UK a pak je nutné napsat na podporu, aby i billing address změnili na ČR.Osobní zkušenost:O kartu jsem žádal 2.8. a hned napsal na podporu o opravu adresy na ČR (odpověď během asi 10 minut), takže hned i ten den přišel email, že je karta na cestě. 9.8. jsem kartu vyndal ze schránky a hned se snažil aktivovat, jelikož jsem tam měl asi jen samé běžné karty, které k ověření nestačí (údajně po přidání karty Revolut není třeba žádná jiná aktivace), tak jsem opět musel psát na podporu a aktivovat zasláním dokumentů (čekání na schválení 2 hodinky)již jsem si stihnul změnit pin v bankomatu (po změně se i správně přepsal do aplikace), výběr z bankomatu čsob jsem zkusil částku 5700 kč, ale nabízelo to i DCC na nějakých asi 225 liber, což je holý nesmysl, takže pozor, abyste zvolili účtování v korunách, pokud budete mít provázanou kartu v korunách. Jinak se totiž curve card chová jako anglická karta a obchodníci i bankomaty se snaží vnutit nesmyslný kurz na převod do liber.Jinak jsem čekal, že na výpise originální karty bude jen označení curve card bez dalších podrobností, ale mile mě překvapilo, že je tam i název obchodníka, takže platba lze rozpoznat nejen v aplikaci curve, ale i přímo v IB dané karty.Karta se perfektně může hodit na cestování, neboť například při cestě autem do chorvatska stačí vzít s sebou (samozřejmě je to trochu nadnesené, vždy je lepší mít po ruce raději více karet) jedinou kartu a jen v průběhu cesty přepínat z jaké karty se mají peníze strhnout, ještě před hranicemi natankujete za české s účtováním na českou kartu v korunách, později pak přepnete na kartu vedenou v eurech a stejnou curve card zaplatíte naftu v eurech z eurového účtu bez konverze a tak dále.V průběhu registrace můžete zadat můj promo code JFVEO (je to velké o, nikoliv nula), který vám přidá 5 liber zdarma na účet po provedení první transakce curve card. (já dostanu také 5 liber za doporučení nového uživatele) .

Curve Card - aneb sjednocení všech platebních karet do jedné

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

22 reakcí

Curve card je magická karta britské společnosti, která nabízí propojení více vašich platebních karet do jedné nové běžné plastové karty.

Vše ovládáte mobilní aplikací, kde si můžete přidat více platebních karet a jen pak nastavovat z jaké karty chcete následující platby strhávat a dokonce můžete i zpětně kartu změnit (tj. v aplikaci máte nastavené placení kartou A, ale po zaplacení si rozmyslíte, že se mají peníze raději strhnout z karty B, tak jen v aplikaci zpětně změníte kartu). Oficiálně je karta pro podnikatele, ale reálně to nikdo neověřoval a také během žádosti nelze zadat rovnou billing address do ČR (pouze shipping je možné dát ČR), tudíž vyberte klidně jako stát UK a pak je nutné napsat na podporu, aby i billing address změnili na ČR.

Osobní zkušenost:

O kartu jsem žádal 2.8. a hned napsal na podporu o opravu adresy na ČR (odpověď během asi 10 minut), takže hned i ten den přišel email, že je karta na cestě. 9.8. jsem kartu vyndal ze schránky a hned se snažil aktivovat, jelikož jsem tam měl asi jen samé běžné karty, které k ověření nestačí (údajně po přidání karty Revolut není třeba žádná jiná aktivace), tak jsem opět musel psát na podporu a aktivovat zasláním dokumentů (čekání na schválení 2 hodinky)

již jsem si stihnul změnit pin v bankomatu (po změně se i správně přepsal do aplikace), výběr z bankomatu čsob jsem zkusil částku 5700 kč, ale nabízelo to i DCC na nějakých asi 225 liber, což je holý nesmysl, takže pozor, abyste zvolili účtování v korunách, pokud budete mít provázanou kartu v korunách. Jinak se totiž curve card chová jako anglická karta a obchodníci i bankomaty se snaží vnutit nesmyslný kurz na převod do liber.

Jinak jsem čekal, že na výpise originální karty bude jen označení curve card bez dalších podrobností, ale mile mě překvapilo, že je tam i název obchodníka, takže platba lze rozpoznat nejen v aplikaci curve, ale i přímo v IB dané karty.

Karta se perfektně může hodit na cestování, neboť například při cestě autem do chorvatska stačí vzít s sebou (samozřejmě je to trochu nadnesené, vždy je lepší mít po ruce raději více karet) jedinou kartu a jen v průběhu cesty přepínat z jaké karty se mají peníze strhnout, ještě před hranicemi natankujete za české s účtováním na českou kartu v korunách, později pak přepnete na kartu vedenou v eurech a stejnou curve card zaplatíte naftu v eurech z eurového účtu bez konverze a tak dále.

V průběhu registrace můžete zadat můj promo code JFVEO (je to velké o, nikoliv nula), který vám přidá 5 liber zdarma na účet po provedení první transakce curve card. (já dostanu také 5 liber za doporučení nového uživatele)

0

A v čem je ta výhoda "magické" karty? Kromě toho že ušetřím místo v peněžence a někde to pak kartu nevezme a budu namydlenej.

0 Citovat

hlavní výhoda tam je to zpětné přeúčtování platby

zaplatíš v obchodě kartou A a už to nezměníš, ale při zaplacení curve card pak jen překlikneš, že místo původně preferované karty A se má daná konkrétní transakce zaúčtovat na kartu B

v peněžence jsem v době, kdy ještě kreditka cetelem byla na platby na internetu pouze virtuální, byl zvyklý nosit jen karty určené pro placení v obchodech (respektive nabízející odměny za platby v obchodech) a cetelemku vůbec nenosit, což nyní opět můžu, všechny karty vhodné pro platby na internet, ať už kvůli kurzu nebo odměně nacpu do curve card a jen si vybírám

0 Citovat

Kolik % si z platby berou? :)

0 Citovat

poplatek je tam pouze při konverzi měn, nějaký jejich kurz +1%, ale pokud máš přidanou kartu v korunách a i v curve jí správně nastavíš jako korunovou, tak jsou platby bez poplatku, zdarma jsou dokonce i výběry z bankomatu v měně karty, ale jen do limitu 200 liber měsíčně (když to čerpáš z kreditky, u debetek by to mělo být víc)

bez poplatku by právě měla být i platba v eurech z karty vedené k eurovému účtu

vše je samozřejmě popsané na jejich webu https://www.imaginecurve.com/specs/ ale primárně se na obsluhu používá aplikace v telefonu, web je jen informační

dřív tato karta stála 35 liber, což by byl asi nesmysl platit, ale nyní je dočasně Curve Blue zdarma a ještě při použití mého kodu dostanete 5 liber jako odměnu za první provedenou transakci, takže mi přijde, že rozhodně minimálně stojí za vyzkoušení

0 Citovat

tomasvlasak napsal(a):

..., zdarma jsou dokonce i výběry z bankomatu v měně karty, ale jen do limitu 200 liber měsíčně (když to čerpáš z kreditky, u debetek by to mělo být víc)...

Ja tam vidim "International ATM withdrawals - £2"

0 Citovat

tak přesně tam, kde vidíš 2 libry za mezinárodní výběr, tak se podívej o pár centimetrů doleva "Domestic ATM withdrawals - Free"

dnes jsem přes napojenou českou kartu vybíral v bankomatu čsob a žádný poplatek účtován není (pouze je potřeba dát si pozor a odkliknout zaúčtování v českých korunách a nikoliv přes DCC v librách)

0 Citovat

V životě bych necestovala jen s jednou kartou. Většinou se mi velmi vyplatilo mít jich více od různých karetních společností, protože mnohé bankomaty, zejména v exotických zemích, bývají vybíravé, a ne s každou kartou se kamarádí. A to ani nemluvím o tom, že ti tuhle jedinou kartu někdo šlohne nebo ti ji bankomat sežere- co potom?

A to zpětné přeúčtování platby? No nevím, kolikrát to člověk v praxi řeší. Ale třeba mi jen něco uniklo a ostatní to ocení.

0 Citovat

Asi to má smysl, když vedeš víc účtů v různých měnách. Za mě nepoužitelný, stačí víceměnový účet a jsi v pohodě :)

0 Citovat

otestujem, mozem tam mat nalinkovane tie rozne ine karty, ktore so sebou nenosim :D

0 Citovat

Takto bych si tedy nechtel komplikovat zivot, ani kdybych nahodou neco usetril (oproti Equabank a zalozni Fio ale tezko, naopak 2 GBP za vyber oproti 9 Kc). A jeste riskovat, ze to spatne nastavim. A to jsem VS ekonom.

Souhlas s Mandarinkou, ale ty jine karty si clovek vzit s sebou muze a mel by. Zpetne preuctovani mozna jen do 1 dne, ale proc? Pak uz by to snad ani neslo, kdyz je zauctovano.

Sice mivam mistni SIM kartu, ale ne vzdy to jde, treba v Cine, nebo nema smysl u kratsi navstevy zeme a pak bych nemel u bankomatu signal (nebo jen roaming za 360 Kc/MB). Pro me nema smysl ani vicemenovy ucet, protoze v zemich, kde se plati v EUR a USD, temer necestuju (nebo nepouzivam kartu nekde v Alpach).

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Asi to má smysl, když vedeš víc účtů v různých měnách. Za mě nepoužitelný, stačí víceměnový účet a jsi v pohodě :)

Přesně, nechci dělat reklamu ale za doporučení 2 lidí jsem v RB dostal multiměnový účet a výběry po celém světě zdarma. Takže za mě nejjednodušší.

0 Citovat

Neznáte prosím odkaz na kterém se dá zjistit kurz který nabízí Curve? Dnes mě karta došla a tak se zítra pokusím o její aktivaci. Při použití jakékoliv karty v Curve na našem území by doufám nečíhaly nějaké záludnosti?

0 Citovat

Curve už nějakou dobu zdarma využívám a teď jsem si na dovolený všiml, že se mi změnily limity, což mě mile překvapilo. 200£ denně a 3500£ za měsíc zdarma (10000£ za rok). Nejspíš je to jen pro klienty, kteří kartu využívají a oni jim automaticky potom ten limit sami změní. Do toho má často i lepší kurzy než Revolut. 


screenshot-20191128-113550-curve.jpg
screenshot-20191128-113540-curve.jpg

0 Citovat

Michael napsal(a):

Mejspíš je to jen pro klienty, kteří kartu využívají a oni jim automaticky potom ten limit sami změní.


Však tohle jsou standardní limity karty pro nové zákazníky. Tyhle se dají navýšit i dále pokud si buduješ platební historii a ověříš totožnost.


Michael napsal(a):

200£ denně a 3500£ za měsíc zdarma (10000£ za rok).



 Tyhle limity ale nemají vliv na poplatky, které jsou definovány v T&C podle tarifu, tedy Blue 200 GBP/EUR výběry z kreditky za měsíc, 500 GBP FX/měsíc.

0 Citovat

Aha, tak to já žil v představě, že jde pouze 200 liber za měsíc. Takže to je pouze u kreditky? Tím pádem, když si to z kreditky pošlu na Revolut a vyberu z Curve přes Revolut, tak by to mělo být v pohodě, ne? 

0 Citovat

https://www.curve.app/en/terms - Fee Table.

0 Citovat

Tak jsem minuly tyden poprve trochu vice vyzkousel Curve kartu, celkem dobra vec. Ve vsedni den je kurz oproti placeni primo bankovni kartou Fio cca o 0,6CZK na GBP lepsi, o vikendu si uctuji neco navic, takze to bude tak 0,4CZK uspora

Jen me natahli na vyberu z bankomatu. Ten ma byt do 200GBP nebo EUR mesicne zdarma, ale me za vyber 200GBP nauctovali poplatek 2GBP za prekroceni limitu pro vyber zdarma. Aktualne s nimi resim na podpore, kde je bohzuel prumerna doba reakce asi tak 3 - 4 dni. Za ty 2 libry mi to nestoji, ale jde o princip a hlavne pochopit jak se mam chovat priste, aby tam ten poplatek nebyl

0 Citovat

Asi si nepostrehol email, kde oznamuju, ze zakladna karta ma uz tusim limit len 100 €, vsetko nad je uz za priplatok 1,5% ... takze aj Curve je uz vlastne k nicomu

Edit: platne od 10. juna

0 Citovat

a hlavne nejde zdarma pridat nova karta pri tych starych zakaznikoch co maju ucet zdarma ...

0 Citovat

Ako nejde? Ja tam akurat vidim limit na 2 karty. Ale su to uz exoti, aj s Revolutom. Ten pernamentne otravuje s akymsi overenim, aktualne mam poslat DIČ, ktore ako fyzicka osoba ani nemam ...

0 Citovat

Daňové identifikační číslo je tvůj identifikátor vůči finanční správě. V případě fyzické (i nepodnikající) osoby je to rodné číslo. 

2 Citovat

@voughne - aha tak dve karty, ok, ja som tam mal tak 5 :D a nesla mi pridat nova, tak som vymazaval vymazaval a az potom som si vsimol co som porobil

0
22 reakcí