Zdravím,v září jedem ve dvou na pět dní do Londýna. Nemáte někdo tip jaké jízdné na veřejnou dopravu si na těchto pět dní koupit? Děkuji :) .

Londýn - veřejná doprava

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Zdravím,

v září jedem ve dvou na pět dní do Londýna. Nemáte někdo tip jaké jízdné na veřejnou dopravu si na těchto pět dní koupit? Děkuji :)

0

Ahoj, toto téma se tu již několikrát řešilo.

Žádné jízdné dopředu si nekupujete. Pro jízdy veřejnou dopravou je nejjednodušší použít svou bezkontaktní platební kartu. Tu budete při každé jízdě přikládat k turniketu v metru/validátoru v autobuse a jízdné se vám odečte na konci dne dle toho, kolik jízd za ten den absolvujete, přičemž je nastaven denní strop (obecně cca 3 jízdy, tzn. při dosažení denního limitu další jízdy již neplatíte). Strop je rozdílný pokud jezdíte pouze autobusy, nebo i metrem a závisí i na počtu projížděných zón.

0 Citovat

Doporučuju si kartu zaregistrovat na tfl.gov.uk, je tam pak denní přehled výdajů s rozpisem všech cest ;)

0 Citovat

nebo na výše zmíněný odkaz si koupit Oyster card a dá se dobíjet při vstupech do metra, jen nevím, na co vše už platí( vím, že na metro, bus, tramvaj - ano, Londýn má tramvaje ), doba platnosti karty je 5 let. Mě se to hodí na ty psedovýlety z Leedsu tam. PS: Peak Time, 6 zón za 10 centů :D

0
3 reakce