Zdravím cestovatelé,Jelikož se s linkami do Eilatu roztrhl pytel, tak mám na Vás dotaz ohledné tipů na dopravu za Izraelské hranice a přecházení hranic. Jaké jsou možnosti? Našel jsem https://eilatshuttle.com/ existuje i něco jiného, popřípadě něco k této službě? Jdou přejít hranice v pohodě pěšo? Funguje stále hromadná doprava? Na stránkách nešla doprava objednat nebo funguje jen od zimního letového řádu? Je problém s vízy zdarma, někde psali, že je lepší kupovat. Za každou radu či tip budu neskonale vděčen. .

Taba z Eilatu( Ovdy)

Založil ve fóru Co se nevešlo

Zdravím cestovatelé,

Jelikož se s linkami do Eilatu roztrhl pytel, tak mám na Vás dotaz ohledné tipů na dopravu za Izraelské hranice a přecházení hranic. Jaké jsou možnosti? Našel jsem https://eilatshuttle.com/ existuje i něco jiného, popřípadě něco k této službě? Jdou přejít hranice v pohodě pěšo? Funguje stále hromadná doprava? Na stránkách nešla doprava objednat nebo funguje jen od zimního letového řádu? Je problém s vízy zdarma, někde psali, že je lepší kupovat. Za každou radu či tip budu neskonale vděčen.

0

Absolvoval jsem výlet do Taby letos na jaře. Žádnej větší problém, objednal jsem shuttle přímo k hotelu do Taby a zpět. Funguje to v návaznosti na konkrétní spoje - když nic neletí, žádnej shuttle neobjednáš :) pravidelně tam jezdí jejich městskej autobus, ale ten tě doveze jen na hranice a musel bys pak tvrdě smlouvat s taxikářama na egyptské straně (ale i to by se dalo, nikdo tam nejezdí a taxíků tam bylo asi 5, takže by se dalo licitovat. Taky by tam měl jezdit bus, ale ten jede tak 2x za den...). Shuttle tě doveze autobusem z izraelské strany k hranici, tu projdeš pěšky a na egyptské straně čeká agent s minibusem, kterej tě hodí až do hotelu nebo na místo, co sis vybral z jejich nabídky. Víza se žádný nekupují, jen departure tax v Izraeli a něco jako vstup na Sinaj v Egyptě. Dohromady poplatky cca 1200 jestli si dobře vzpomínám...

0 Citovat

díky moc za upřesnění!

0 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenost na kolik přijde taxi od hranice v Tabě do vnitrozemí v Egyptě? Máme hotel cca 20 km od hranic a teď jsem zjistil, že shuttle bus podražil na 25$ i směrem z Izraele.... Díky.

0 Citovat

Tak jsem taky využil Eilat Shuttle z Ovdy do Taba Heights. Na hranici ok, podle řidiče jsme měli přejít pěšky a na druhé straně měl být další autobus... Ten se bohužel nekonal, museli jsme vzít taxi za 25 EUR. Navíc jsme ještě naletěli, taxík asi po 100 m zastavil u cedule a stánku, kde bylo psáno, že je nutno zaplatit 120 EL za osobu za vstup, takže jsem zaplatil... až večer mi došlo, že jsem to platil vlastně už přímo na hranici a pak tedy ještě jednou... no, moje blbost. Ale nedošlo by k tomu, kdyby tam byl bus, jak měl. Tak jsem zvědav, jestli mi to Shuttle proplatí... a hlavně jak to bude při cestě zpět. Naštěstí nebylo nutné platit egyptská víza, max 14-denní pobyt je bezvízový.

0 Citovat

Tohle spojení má smysl hlavně pro návštěvu Izraele a Jordánska.

Kdo chce k moři do Egypta může sehnat od CK LM s AI a transferem do hotelu v Marsa Alam (teplejší jižnější destinace) prakticky za stejnou cenu.

0 Citovat

Jasně, je to pravda, ale Taba se mi dopředu líbila (a musím říct, že je tu opravdu parádně, klídek, relax...) a hlavně jsem potřeboval termín přesně 23.-30.12., což Ryanair perfektně splňoval a za dobrou cenu. Jó, vždycky je to něco za něco...

0 Citovat

Taxi non-metered od Wadi Araba na Taba Border Crossing za 65 šakalů. Pokud budete bydlet v té zóně za hranicemi v Mövenpicku, Hiltonu apod., je potřeba mít na hranicích vytištěné potvrzení o rezervaci, jinak musíte exit fee z Izraele zaplatit stůj co stůj. My měli jen v mobilu, a to vůbec neberou v potaz. Na zpáteční cestě nám vystavili potvrzení na vratku v kanceláři Duty managera, je to těsně před pasovkou. Je samozřejmě mít potřeba fakturu z hotelu :-) Peníze vracejí až pak na okénku, kde se platí exit fee, takže se musí přejít na opačnou stranu, jako když se šlo směrem do Taby!

Pokud máte v plánu ubytování v bývalém Hiltonu, nyní Taba Hotel & Nelson Village, napříč rezervačními portály je nabízená jen možnost se snídaní nebo s polopenzí. Příplatek za soft all inclusive na místě je 15 USD/noc/os., za hard 25 USD/noc/os. Late check-out 10 USD/os.

0 Citovat

Ahoj, má někdo důvěryhodné aktuální info, jak se lze dostat busem z Ovdy na Taba Border Crossing a zpět? Vypadá to, že Eilat Shuttle TBC zrušil, nabízí jen Eilat. O lince 282 jsem našel protichůdné informace - někde píšou, že je v provozu i v sobotu (náš případ), jinde že není, v seznamu stanic mají TBC jako konečnou, ale prý jezdí jen z Central Station. A navíc na ně zřejmě nejde koupit lístek dopředu, stránky Egged v tomto směru nefungují... Momentálně nejjednodušeji tedy vypadá kombinace Eilat Shuttle + taxi z/na Central Station, jest tak?

0 Citovat

Linka 282 pres internet http://www.egged.co.il/Article-4...ilat.aspx, obcas to funguje obcas ne,  mne neslo platit kartou jen paypal, nutno printscreen potvrzeni objednavky, neposilaji nic na mail, jizdenka zpatecni 43NIS, nutno vyzvednout z automatu,  jednoducha obsluha. Lze koupit i na letisti pouze cash, smenarna se spatnym kurzem tamtez. Vyhodnejsi je 6-ti denni jizdenka 60NIS pouze ve stanku na letisti. Autobus odjede i drive kdyz je plny,  lide co se nevejdou nebere. Zajizdi i odjizdi az k Taba border crossing, je potreba vzdrzet dokud nedojedete na misto. Pokud mate rezervaci hotelu pres booking, musi se platit vystupni poplatek z Izraele, ten vam vrati az po predlozeni check out ze spravneho hotelu, pokud chcete vratit v jine mene exchange rate 20%

0 Citovat

Díky. A to je nějaká novinka, že se vrací výstupní poplatek??? Vloni nám rozhodně nic nevrátili, ani nikdo nechtěl vidět žádný check-out. Nebo je to individuální - předložíš-dostaneš, nepředložíš-nedostaneš?

Ta stránka funguje, ale jde vybrat pouze start, nikoliv cíl. Čili de facto nefunguje.

0 Citovat

Když se jde do hotelu v Tabě do 1 km od hranic, jsou to 3 hotely - Casino, Movenpic, Hilton, vrácení peněz nutno žádat u okénka kde jste to platili t.j. na výstupu z Izraele. Když chcete chodit sem tam žádejte v hotelu doklad o zaplacení a pak to nemusíte znovu platit.  Jízdenku lze koupit na ovda ve stánku vedle pásu se zavazadly. Stranka funguje divne, ale i ryanair ji doporučuje jako možnost jak se dostat z letiště

0 Citovat

Jo, do 1 km, to jo, to bylo vždycky.

0 Citovat

Je nutné na hranicích sundávat shemag pokud ho nosím z náboženských důvodů?

0 Citovat

Zdravím, příští pátek letíme do Ovdy a následně máme ubytování v hotelu Taba hotel (dle info bývalý Hilton), snažila jsem se objednat shuttle z letiště, ale po platbě přes paypal jsem nedostala žádné potvrzení, nyní jsem tam psala email a čekám na odpověd. Je tedy nutné vzít si s sebou vytištěné potvrzení o ubytování v hotelu? a shuttle nás tedy vyklopí na hranicích a pak dojdem pěšky a budem platit vstupní poplatek do Egypta? jsem z toho už úplně zmatená. 

0 Citovat

Nevim z čeho jsi zmatená.Je to tu popsáno naprosto jasné.

0 Citovat

Barča: jak píšeš, do hotelu z hranic pěšky... vstupní poplatek na základě rezervace buď platit nebudete nebo vám ho při návratu vrátí. Kdy se vracíte?

0 Citovat

28.prosince letíme večer. 

0 Citovat

My den po vás, So-So. A podařilo se zarezervovat ten shuttle? Mně to nejde pro cestu zpět z TBC, nenabízí žádné busy...

0 Citovat

Zatim ne, penize u uctu odesly ale zadne potvrzení ani reakce na e-mail, tak nevim, co s tím :( hlavne nejsme žádní zdatni anglictinari. 

0 Citovat

No ale šla vám rezervovat zpáteční cesta z hranice do Ovdy?  Jestli ano, tak jak, na jakých stránkách? Na eilatshuttle.com mi to jde jen z letiště, zpátky nic, jedině z centra Eilatu.

0 Citovat

Ja jsem cestu zpět zatim neresila. Nebo myslite, ze je lepsi to mit hned? A na cestu tam Vam přišlo potvrzeni? 

0 Citovat

Tak mi to nabízí pouze cestu do Eilatu. 

0 Citovat

Zatím jsem nerezervoval nic, čekal jsem, jestli mi poradíte, co s tou zpáteční... :-) Takže jsme na tom stejně. Poslal jsem jim dotaz, jak to mám provést, tak uvidíme, jestli odpoví a poradí, mají tam lhůtu 24h. Trošku mám z toho obavy, protože přece jen jde o to, aby člověk stihnul letadlo domů, a vloni jsem to měl dopředu koupeno  i zpět, ale žádný autobus k hranicím nedorazil, musel jsem několikrát telefonovat do kanceláře, časově už to bylo napjaté a na poslední chvíli pro nás poslali auto, které nás odvezlo na výpadovku z Eilatu, kde na nás čekal bus, co jel z centra... Sranda... Takže pokud EilatShuttle nejezdí od hranice zpět (což v tuto chvíli není jasné), tak by zbývala varianta linka 282, která se ale těžko rezervuje dopředu, takže je to taky otázka, jestli přijede na hranice nebo ne, anebo se nechat dopravit na shuttle do centra, asi taxíkem.

0 Citovat

No to je tedy parada :( ja jim psala vcera dopoledne a odpověď stale nemam. Tak prosim dejte vedet, zda budete úspěšnější. Kazdopadne ted trochu lituji, ze jiz nemuzu zrusit rezervaci v Tabe. A muj pritel me tentokrát asi za organizaci dovolene nepochvali. 

0