Ahoj, nekdo nejaky tip na kvalitni mobilni data v Turecku? Nevite jaky tam je aktulne cenovy stav, moznosti prepaid sim a pripadne co byste doporucili?Co se roamingu tyce tak je to ZONA 2 mimo EU (u Tmobile zjistovano) takze nas evropskej roaming je tam k nicemu :( fnukDiky moc! :) .

TURECKO - mobilni data / rok 2017

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

18 reakcí

Ahoj, nekdo nejaky tip na kvalitni mobilni data v Turecku? Nevite jaky tam je aktulne cenovy stav, moznosti prepaid sim a pripadne co byste doporucili?

Co se roamingu tyce tak je to ZONA 2 mimo EU (u Tmobile zjistovano) takze nas evropskej roaming je tam k nicemu :( fnuk

Diky moc! :)

0

Kup si prepaid tourist SIM od Turkcell, za 90-95 TRY dostaneš kromě volání 3GB dat. Jde i levněji koupit samotná SIM a pak koupit data (pokud ti stačí dat méně), ale úspora je minimální. Ceny jako skoro všude ve světě oproti našemu oligopolu mnohem levnější.

0 Citovat

Ahoj, diky za odpoved. Potrebuji dat spis vic, ale kouknu na to ;)

T.

0 Citovat

hm, zaujimave, az doteraz som bol v tom, ze turecku SIM vybavit je tortura

tak casy sa menia... mozno pomoze tento prehlad aj s cenami, asi by sa to nemuselo moc lisit

http://www.traveltomtom.net/dest...r-tourists

0 Citovat

Taky jsem zil a nekde cetl ze prepaid je problem... ale asi se mylim. spis nemuzu najit jak ten prehled co posilas je stary?

0 Citovat

asi to stare moc nebude, podobne ceny z januara:

https://alldaywifi.com/blog/1-tu...-sim-cards

0 Citovat

Diky :)

zkusenosti s podobnymi all day wifi nemate?

https://alldaywifi.com/features

vetsinou tam je nejaky FUP atd... ale nekde to aspon napisi naprimo (kdyz se trochu hleda) jinde moc ne..

0 Citovat

Tak jsem dotoho sel a testnul to. Musim rict, ze me to suprove prekvapilo.

Perfektni domluva po FB Messengeru (vyhovuje mi), uz druhy den se snazili kuryrem dorucit modem na hotel v Izmiru, jeste nez sem je informoval, ze tam neco takoveho prijde.

Nakonec za 52usd na tyden neomezene LTE data... prosefrovali jsme ve skupine asi 85GB.... nakonec sem to jeste o 2 dny prodlouzil za dalsich 12usd a nechal modem k vyzvednuti kuryrem na hotelu pri checkoutu. O vic jsem se nestaral. Takze pokud nekdo budete resit do Turecka internet na praci. Doporucuji zmineny Alldaywifi me to prekvapilo prijemne :)

T.

0 Citovat

S dovolením oživím toto téma - máte někdo aktuální zkušenosti, jakou SIM pořídit na týden v Turecku? Ideálně dostupnou na letišti v Dalamanu? :-)

Nic velkýho, stačí 2-3 giga dat.

0 Citovat

Koukni na srovnávač https://esimradar.com/ a pokud nemáš eSIM, tak i na http://esim.me

0 Citovat

eSIM nemám, neb na to mám moc blbej telefon :-)

0 Citovat

Mám MTX connect, koupila jsem klasickou plastovou simku (pro blbý telefony), za 15EUR je tam 10EUR kredit, vybrat si můžeš variantu, která ti vyhovuje, mám Pay as you go .. doručeno do týdne, easy instalace přes app (pro blbečky =já)

https://www.mtxc.eu/en/

0 Citovat

https://www.vodafone.com.tr/en/t...ard-turkey

0 Citovat

Díky všem za tipy

0 Citovat

Pro všechny co mají moc blbej telefon bez eSIM, tak jde dokoupit adaptér na http://esim.me do klasického SIM slotu. Také mám také tlf "blba" a karticka na eSIM bude (snad) příští týden doma. Za to pohodlí, kdy si vše připravím předem, ta jednorázová částka stojí. A pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty s běžným nákupem eSIM předem přes ten esimradar.com ;-) místo obíhání místních prodejců v době kdy jsi pod tlakem a spěcháš na vše.

1 Citovat

za mna MTX uz zopar rokov, na tie prve hodiny bez lokalnej sim (ak je teda uplne nutna) tak v pohode postacuje, aj ked su tam zakernosti typu Kosovo, kde nefunguje.

0 Citovat

My jsme byli v Turecku v září. Snažili jsme sehnat nějakou levnější simku, ale u všech 3 hlavních operátorů je nabídka pro turisty úplně stejná, a to obvykle 20GB za 600-700 TRY. Nějakou levnější nabídku s méně datama nám jako turistům nikdo nechtěl dát, Turci to mají 2-3 krát levnější. Nakonec nás zachránil stánek Turecké pošty u Hagia Sofia, kde měli těch 20GB na měsíc za 450 TRY a fungovalo to úplně bezproblémově.

4 Citovat

Potvrzuji stejnou zkušenost jako nade mnou, klasická SIM pro turisty napálená na 700 TRY. Nic levnějšího nechtěli dát, obejito více obchůdků v Antalyi. 

eSim se zrovna v Turecku hodně vyplatí. 

1 Citovat

Turecko má turistické SIM hodně, hodně drahé.

0
18 reakcí