Ahoj,nemáte náhodou někdo zkušenost s posláním svého auta v kontejneru přes oceán do Buenos Aires? Je to hodně drahé? Do kontejneru se určitě vejdou aspoň dvě auta - neexistuje např. nějaký web, kde se lidé na sdílení mohou domluvit a cestu platit na půl??Možná bude ve finále levnější AUTO KOUPIT v Argentině. Slyšel jsem něco o bleším trhu s auty v Buenos Aires - nevíte někdo víc informací prosím??A nevíte někdo, jak je to s PAPÍROVÁNÍM? Když má auto argentínské doklady (spz, pojištění atd...), platí to v pohodě i v okolních státech??Chceme minimálně půl roku jezdit autem po celé jižní Americe (Buenos Aires - Patagonie - Chile - Peru - Kolumbie...)Díky moc za vaše rady, Bráník .

poslat/koupit auto v Argentině

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Ahoj,

nemáte náhodou někdo zkušenost s posláním svého auta v kontejneru přes oceán do Buenos Aires? Je to hodně drahé? Do kontejneru se určitě vejdou aspoň dvě auta - neexistuje např. nějaký web, kde se lidé na sdílení mohou domluvit a cestu platit na půl??

Možná bude ve finále levnější AUTO KOUPIT v Argentině. Slyšel jsem něco o bleším trhu s auty v Buenos Aires - nevíte někdo víc informací prosím??

A nevíte někdo, jak je to s PAPÍROVÁNÍM? Když má auto argentínské doklady (spz, pojištění atd...), platí to v pohodě i v okolních státech??

Chceme minimálně půl roku jezdit autem po celé jižní Americe (Buenos Aires - Patagonie - Chile - Peru - Kolumbie...)

Díky moc za vaše rady, Bráník

0

toto by som mozno skusil pogooglit na nejakych nemeckych RV weboch.. v Ushaia som videl par RVciek s nemeckymi znackami a nemeckymi dochodcami.

0 Citovat

Ahoj, s autem s argentinskou registraci se nejspis nedostanes do zahranici viz

https://www.lonelyplanet.com/tho...e-overland

Moc Cechu a Slovaku s timto zkusenost nema, spis si vygoogluj neco v Aj. Tito si dovezli auto do Brazilie:

http://cundr.jurisfoto.cz/p/sezn...u.html?m=1

Jinak autobusy se tam cestuje pohodlne a za rozumne ceny. Dostanes se skoro vsude. Chapu vyhody vlastniho auta, sam jsem takto procestoval Australii nebo s pujcenymi auty jine zeme, ale na Jizni Ameriku jsem byl s autobusy pomerne spokojeny. Mit auto, musel bych treba vynechat uzasnou lodni cestu Puerto Natales - Puerto Montt.

0 Citovat

Tak slečna Gawliczková tam do těch končin nějak dostala ten svůj skútr, tak třeba s něčím poradí. ;)

0 Citovat

S tím ti poradí nějaká globální rejdařská/spediční společnost - ale je to poměrně nákladná záležitost (odhad - 9.000 USD), která se vyplatí pouze pokud máš zajištěné financování celé akce a jedná se o nějaký expediční speciál. Celé je to také spojeno s velkou byrokracií, kterou si budeš muset z velké části vyřídit sám.

V případě běžného vozu vyjde určitě levněji místní půjčovna, vždy pro každou zemi, popřípadě v kombinaci s veřejnou dopravou, trajekty a přelety. Tohle je ta nejjednodušší varianta.

Pokud je to opravdu nadlouho, zvážil bych koupi vozu na místě a rovnou se domluvil i na zpětném vykoupení pokud ho úplně nezničíš (bazar, dealerství). Měl by ses v autech vyznat, umět španělsky a být schopen zvládnout byrokracii.

0 Citovat

Pro civilizovanou část Jižní Ameriky (Chile, Argentina, Brazílie) mi přijde auto jako zbytečnost vzhledem k tomu jak komfortní jsou autobusy a spíš riskantní záležitost vzhledem ke zkorumpovanosti tamní policie (Brazílie zejména).

0
5 reakcí