Ahoj všem, za měsíc letím na Kubu a dnes při rezervaci ubytka přes AirBnb jsme narazili na tohle - viz obrázek."Důvod cesty na KubuNa hosty rezervující pobyty ("people to people") na Kubě po 16. červnu 2017, se mohou vztahovat nové požadavky, které v současné době vypracovává Ministerstvo financí Spojených Států. V této kategorii si prosíme rezervuj cesty pouze tehdy, když ti dodržování těchto požadavků nebude vadit. Přečti si více zdeProhlašuji, že splňuji kriteria pro všeobecné povolení k cestování na Kubu, související s následující aktivitou:"https://www.treasury.gov/resourc...170616.pdfUSA očividně vydali směrnici, která bude omezovat styk lidí s Kubou. Upřímně po přečtení nemám tušení, jak se mě to týká. Přestupujeme ale v USA, takže předpokládám, že ano, jde spíš o to, v čem mě to omezuje. Letenky jsme kupovali v dubnu.Moc díky za každou radu!Matěj .

Kuba - omezení USA pro transakce a vstup

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

2 reakce

Ahoj všem, za měsíc letím na Kubu a dnes při rezervaci ubytka přes AirBnb jsme narazili na tohle - viz obrázek.

"Důvod cesty na Kubu

Na hosty rezervující pobyty ("people to people") na Kubě po 16. červnu 2017, se mohou vztahovat nové požadavky, které v současné době vypracovává Ministerstvo financí Spojených Států. V této kategorii si prosíme rezervuj cesty pouze tehdy, když ti dodržování těchto požadavků nebude vadit. Přečti si více zde

Prohlašuji, že splňuji kriteria pro všeobecné povolení k cestování na Kubu, související s následující aktivitou:"

https://www.treasury.gov/resourc...170616.pdf

USA očividně vydali směrnici, která bude omezovat styk lidí s Kubou. Upřímně po přečtení nemám tušení, jak se mě to týká. Přestupujeme ale v USA, takže předpokládám, že ano, jde spíš o to, v čem mě to omezuje. Letenky jsme kupovali v dubnu.

Moc díky za každou radu!

Matěj


bez-nazvu.png

0

Žádné Airbnb není potřeba, ubytování seženete vždycky na místě. Jenom v Havaně je tolik casas particulares, že se doslova perou o hosty. Stačí kamkoli dorazit autobusem a místní se o vás porvou, abyste mohli u nich přespat a oni něco vydělat. Samozřejmě se dá smlouvat, vždycky nahodí vyšší cenu, aby si vás získali slevou. V Trinidadu jsme dokonce zažili potyčku, když se o nás rvali dva naháněči na autobusáku.

0 Citovat

Suhlasim s Lukasom. Staci vystupit z autobusu a ludi s ubytovanim mozete odhrnat lopatou. Alebo sa staci prejst po meste a vybrat si podla seba. Tazsie to moze byt mozno vo Varadere pocas sezony (podla informacii od inych cestovatelov) alebo ked je vas vela. 20 CUC mi pride ako optimalna cena, da sa ist aj nizsie.

0
2 reakce