Ahoj,příští měsíc se chystám na 20 dní do Šanghaje. Dočetl jsem se, že se musím do 24 hodin registrovat na policejní stanici po příletu a informovat je, kde bydlím. Mám ubytování přes Airbnb, nejsem si úplně jistý, jestli to je košér. Ale zajímalo by mě, co se stane, když svoje místo pobytu nenahlásím a po 20 dnech se pokusím odletět zpět do Čech? Jak to dělají tzn. batůžkáři? Pochybuji, že neustále hlasí místo, kde aktuálně jsou.Děkuji za rady .

Šanghaj - Registrace na policejní stanici

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

5 reakcí

Ahoj,

příští měsíc se chystám na 20 dní do Šanghaje. Dočetl jsem se, že se musím do 24 hodin registrovat na policejní stanici po příletu a informovat je, kde bydlím. Mám ubytování přes Airbnb, nejsem si úplně jistý, jestli to je košér. Ale zajímalo by mě, co se stane, když svoje místo pobytu nenahlásím a po 20 dnech se pokusím odletět zpět do Čech? Jak to dělají tzn. batůžkáři? Pochybuji, že neustále hlasí místo, kde aktuálně jsou.

Děkuji za rady

0

tak ak mas taketo pochybnosti, na jednu noc sa ubytuj v najalcnejsom hosteli, kde za teba tu registraciu spravia.

0 Citovat

To mě taky napadlo, ale tak ten hostel mě ale zaregistruje právě na určité datum nebo se pletu?

0 Citovat

Ahoj byl jsem v Šanghaji sice už před 2 roky ale nikde jsem se nenahlasoval ... pouze při žádosti o vízum jsem sestavil harmonogram kdy kde budu a také jsem tam přikládal rezervace k hotelům a to jsem jeste plánoval cestu do Pekingu ale nakonec jsem tam nejel a ubytoval v jiném hotelu v Šanghaji a o tom vůbec nevěděli

0 Citovat

Cestovatele a turisti spi obvykle v hotelech a hostelech, kde to automaticky nahlasuji (na ty noci). Nebo v nocnim vlaku, kde se nenahlasuje nic. Jak je to s nahlasovanim u airbnb, nevim. Nejlepsi bude dotazat se primo jich. Zadost o vizum s tim nema zadnou souvislost.

0 Citovat

kkoukal napsal(a):

ale nakonec jsem tam nejel a ubytoval v jiném hotelu v Šanghaji a o tom vůbec nevěděli

Ale tím, že si byl v nějakém hotelu, tak ten tu registraci udělá automaticky za tebe, takže nemusíš ty nic řešit.

Já se trochu bojím, že to ubytování přes Airbnb není úplně legální, proto se mi nechce ptát přímo na policii ohledně Airbnb. Zkusím se domluvit s hostitelem, že by se mnou zašel na policejní stanici a řekl mu, že jsem třeba jeho kamarád a že u něj přespávám.

Nebo bych se případně neregistroval a dělal bych blbýho, kdyby na něco přišlo, ačkoliv vím, že neznalost neomlouvá. Našel jsem si nějaký článek, kde nějaký chlápek se registroval až po 30 dnech a neměl s tím žádný problém.

Jen mě zajímalo, jestli nemá přímo někdo zkušenost buď s Airbnb nebo s tím, že se vůbec neregistroval.

0
5 reakcí