Odlet v zimě do tepla už určitě řešil každý z Vás. Co děláte se zimním oblečením? Berete oblečení s sebou, využíváte úschovny (na letišti VIE 4 EUR / den - to se při třítýdenním výletu prodraží)? Nechce se mi po Thajsku tahat s bundou / kalhotama. Už mě dokonce napadlo jet ve starých hadrech a na letišti je vyhodit. :D Ale co po návratu.. .

Exotika v zimě - zimní oblečení

Založil ve fóru Co se nevešlo

21 reakcí

Odlet v zimě do tepla už určitě řešil každý z Vás. Co děláte se zimním oblečením? Berete oblečení s sebou, využíváte úschovny (na letišti VIE 4 EUR / den - to se při třítýdenním výletu prodraží)? Nechce se mi po Thajsku tahat s bundou / kalhotama. Už mě dokonce napadlo jet ve starých hadrech a na letišti je vyhodit. :D Ale co po návratu..

0

Tak cestujem na ľahko, max. nepremokavá bunda a mikina. Do lietadla sa niekdy zíde (cenu Pacific napr.) a sem tam sa ochladí aj v trópoch

0 Citovat

Pokud mas nejde delsi stopover, tak zalezi jde? Doma to das s mikinou a goretexovou bundou. Prestupy u Arabu jsou v pohode. Ja ted pres Vanoce taky letim na Sri Lanku, ale s ukrajincema a 20 hodin v Kyjeve budu muset asi podporit mistni gorilkou abych tam nezcepenel :D

Btw. kdyz jsem letel jenom s prirucakem, tak jsem vzal starou bundu a vyhodil ji na letisti v Kyjeve

0 Citovat

Máme krátkej stop v Doha a letíme taky jenom s batohama. Asi hold pojedeme dost nalehko, návrat bude trochu šok, ale co se dá dělat. :D

0 Citovat

Navrstvi oblečení. I do exotiky se hodí dlouhé pláťáky, mikina. A přibalit nějakou kompresní pertexku, nebo větrovku jinou nezabere místo.

0 Citovat

Jeli jsme taky jen s batohama a tahali s sebou normální bundu i kalhoty. A musím říct, že v Doha mi obojí přišlo vhod. V noci tam na letišti moc teplo nebylo. Na místě jsme to narvali do jednoho batohu, kdy to sice zabralo skoro polovinu místa, ale pohoda.

0 Citovat

Kraťase a mikina :D Vypadám občas za exota, ale jde to. Ale přemýšlím nad tím, že kraťase vyměním za nějaké džíny nebo lepší tepláky... Naposledy mi byla dobrá kosa, nazpátek je člověk opálený a pěkně nahřátý, tak jen tričko a kraťase a bylo mi jedno, že bylo 11° , pořád vedro vnitřní.

0 Citovat

Beru si s sebou vždycky termo oblečení. U nás/na přesutpech si ho navlíknu pod kraťasy a triko a v teple je v batohu mnohem menší, než bunda nebo teplé kalhoty. :)

0 Citovat

Taky jsem nad tím přemýšlel. V lednu letím a vidím to tak ze vezmu starou bundu, kterou v Kyjevě vyhodím. No a při cestě zpátky budu doufat, že nezmrznu :D

0 Citovat

robime to stale takto, nejaka stara bunda, ktora potom ide do kosa

0 Citovat

fevlad napsal(a):

robime to stale takto, nejaka stara bunda, ktora potom ide do kosa

Mohu se zeptat na tvojí roční spotřebu starých bund? :D

0 Citovat

v sekaci kupis za 2-3 €,kolko krat lietas do roka napr.do JVA ked je tu zima a tam teplo?

0 Citovat

Já se na letišti vždy hodně nasměju když vidím ty nesourodé kombinace barev a materiálů co si na sebe dokážou lidé obléci. Absence jakéhokoliv stylu převažuje v drtivé většině a outfit postrádá jakékoliv náznaky elegance.

0 Citovat

no este aby som riesil farby ked idem na dovcu, nie som manekyn...

0 Citovat

Já si letos koupil bundu - https://www.thenorthface.cz/m-th...C.html#xym Je hodně lehká a dá se krásně sbalit do vlastní kapsy, takže v batohu nezabírá skoro vůbec místo. Zatím ještě nejsou mrazy, takže jsem neměl jak vyzkoušet, ale na den v Curychu při tripu na Filipíny v únoru se snad bude hodit.

Jinak si moc nedovedu představit, že bych každej rok kupoval bundu, co pak někde vyhodím po cestě :D

0 Citovat

jj, (nejen) pro tyto účely používám Kjus Chrome, která se dá smotat do ruličky jak od toaleťáku:-)

https://gearpatrol.com/2013/02/0...n-jackets/

0 Citovat

Nějak ti ten odkaz nefunguje mistře :)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Nějak ti ten odkaz nefunguje mistře :)

:-) njn, mají to rozbitý...

0 Citovat

cali napsal(a):

jj, (nejen) pro tyto účely používám Kjus Chrome, která se dá smotat do ruličky jak od toaleťáku:-)

https://gearpatrol.com/2013/02/0...n-jackets/

700$?

0 Citovat

Kvalita se platí:-) Ale protože jsme "cestujlevne.cz", přiznávám, že jsem jí koupil v US za hubanec.

Bylo mně divné proč ta sleva, ale možná na to kápla žena... Říkala, že ta barva je taková trošku bukanýrská:-)


wp-000688.jpg

0 Citovat

Já pro tyto účely používám dželaba co jsem si přivezl z Maroka a k tomu ještě šátek typu Arafat.

Outfit je to stylový a člověk v tom vypadá dost exoticky a hned zaujme, hlavně když se staví před odletem na drink. Někdo má ještě jako doplněk stylový modlitební kobereček, ale s tím se já netahám.

Má to samé výhody - můžeš si pod to obléci cokoliv, třeba v Evropě úplně vše a v zahraničí třeba vůbec nic.

0 Citovat

Tak to bych chtěl vidět na fotce - padrino v dželebě se značkovou kabelkou šátkem typu Arafat, jak je někde před buddhistickým chrámem někde v JV Asii :-)

0
21 reakcí