Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

ako stary hejter som si nemohol nevsimut - toto co je za novy trend :D to akoze nase nazvy nezneju dost svetobeznicky?

a creditna karta ma dojala :D



z6izcto-1.png
mfsabiu-1.png
zhd7i5j-1.png
eglzmp0-1.png

0 Citovat

[citace="tonic"]

ako stary hejter som si nemohol nevsimut - toto co je za novy trend :D to akoze nase nazvy nezneju dost svetobeznicky?

Tonicu, vsichni jsou ted neuveritelne jazykove vybaveni, tak to musi nalezite vystavit! #travel#traveling#life#weather#lovethis

0 Citovat

Máme takové výtečníky i zde na fóru... Ti vízum nezískávají ale obtainují , zásadně se neodbavují, ale  jen č(h)e(c)kují,  nenastupují do letadla, ale boardingují, atd. atp.


Něco k tématu: https://hlidacipes.org/zabukujte...v-cestiny/



0 Citovat

ano, vsak aj ja pouzivam taketo vyrazy :D ale zase nazvy krajin... to uz je vyssi level



0 Citovat

Jako vyšší úroveň... máš zřejmě na mysli? :)

0 Citovat

level najdes aj v kratkom slovniku slovenskeho jazyka :D

0 Citovat

Kde jsou ty časy, kdy jsem v Doomu dvojce procházel různé levely :D

0 Citovat

Ty kokos, na Slovensku je to samý travelhacker :D https://youtu.be/DbPKyfMGPpc

0 Citovat

Třeba to je nějaká učební pomůcka do základního školství s aplikovanou inkluzí.

0 Citovat

pokud už potřebujete takový návod, dám vám jedinou radu. A to zcela zdarma - prosím, nikam nelétejte!! https://www.youtube.com/watch?v=u0sJ0_XZBPA


0 Citovat

Pokud někdo s nimi letí poprvé, tak co je špatného na tom, když někdo udělá návod jak se vyhnout těm ryanairovským a wizzáckým pastím na zákazníky? 

Ex post dotazů těch, co se nechali napálit byly jen zde desítky. 

0 Citovat

Něco jiného je poukázat na automatickou změnu měny a něco jiného jak kliknout na fare calendar a jak přepnou měsíc a kliknout na tlačítko pokračovat :) 

0 Citovat

Ja by som sa z toho nesmial! :D Bohuzial, obyvatelstvo minimalne na Slovensku nam kazdym rokom zdementieva, a coraz viac su to popri straych ludoch prave mladi, ktori ledva dokazu kupit letenku, nie to este vyuzivat nastroje ako fare finder ryanairu, ci nebodaj "vyssiu" ligu typu azair.  Financna gramotnost u tak vyspeleho statu je na urovni Zimbabwe, chapanie precitaneho textu je na mizernej urovni a hladina lenivosti je najvyssia za poslednych 100 rokov.


Z mojho pohladu take videa maju v dnesnej dobe opodstatnenie, ak chcete mat v buducnosti aj nadalej konzumentov vasho webu, mali by ste nad niecim podobnym porozmyslat tiez :D Janka travelhackerka si toto svoje pomenovanie podla mna nevymyslela, pre instagramovu generaciu je travelhacker kazdy, kto si dokaze zaregistrovat ucet u leteckej spolocnosti.



0 Citovat

Síce zlý dátum, ale aspoň opačný smer



screenshot-2018-03-18-18-18-02-805-com-facebook-katana.png

0 Citovat

Se divím, že byl vůbec schopný na tu Kubu doletět...

0 Citovat

to budou ty rumy... :-)

0 Citovat

Bolo to veľmi, veľmi dávno, keď ma angažovaní Európania presviedčali, že euro je super, pretože netreba meniť peniaze. Ja som vtedy povedal, že na Slovensku už máme platobné karty a tak nás miestna mena nezaujíma. A celkom sa čudujem, že do Česka sa táto pre nás už bežná vec nedostala a cestovatelia znáňajú dosť exotické peniaze :)


libry.jpg

0 Citovat

Ten keď sa dozvie kurz libry a kilogramu...

0 Citovat

V Severním Irsku mají ty jejich spešl bankovky, které neplatí zase ve zbytku Anglie :D 

0 Citovat

I Skotsko a Wales má svoje bankovky, samozřejmě platí v celé UK, stejně jako ty severoirské, to, že je nechtějí brát je věc druhá (ze zákona ale musí).

0 Citovat

Ano, i ten malý ostrůvek má dole svoje mince a nechtěli mi to nikde vzít :D Jako to, že v oběhu mají 50 librovku a nikde jí taky neberou, ikdyž mají... 

0 Citovat

Kúpiť si All inclusive a potom chodiť na výlety. Že ma toto ešte nenapadlo :)



allin.jpg

0 Citovat

Trosku mi unika pointa asi... co je na tom "dementne"?

0 Citovat

Zvycajne to znamena platit si za jedlo ktore pravdepodobne nebudes jest. Zakynthos nie je velky ostrov, ale na Krete ak si chcel ist do priesmyku v Samarii, vyrazalo sa o 5 rano z hotela s prichodom o 9 vecer, ak si si chcel odskocit na Santorini, tak detto. S prichodom po polnoci alebo druhy den rano kedze vsetci tam idu kvoli zapadu slnka. Pozicias skuter a ides na druhy koniec ostrova, neuvidis ani obed ani veceru ... ale kto na to ma, tak nevidim problem :)

0 Citovat

Akoze ok, keby chlapik priamo napisal ze chce ist na tyzden na AI pobyt a kazdy den ist na plateny vylet mimo hotela, tak ta myslienka fakt nema logiku. Ale on to nijak nespecifikuje, cize vlastne ani nie je jasne o co mu prioritne ide. Takze zle polozeny dotaz, ok, ale ze by som to hned oznacil ako dementnu otazku...

0