Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

Smějeme se tomu, že vybrala kiwi, nebo že v dnešní době letí přes UK? Na Stansted není AFAIK terminál pro přestup, takže nejdříve pravidla pro vstup do UK z CZ a pak pravidla pro vstup na Maltu z UK. Nějaký přestup nikoho zajímat nebude.

0 Citovat

Andreko a nevis ci v turecku zozenem pastiky ?

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Smějeme se tomu, že vybrala kiwi, nebo že v dnešní době letí přes UK? Na Stansted není AFAIK terminál pro přestup, takže nejdříve pravidla pro vstup do UK z CZ a pak pravidla pro vstup na Maltu z UK. Nějaký přestup nikoho zajímat nebude.

Tohle je podle mne konečná a jsem zvědavý, jak se Kiwi popasuje s garanci přestupu. 

0 Citovat

No snad je to koupené dávno, podobné dotazy mě taky vždy dovedou ... Tím spíš, že se s tím setkávám i jinde. Někdo si něco bezmyšlenkovitě (někdy pod tíhou zavádějících reklamních článků nebo nabídek) koupí a pak teprve začne pátrat po podmínkách a divit se a la nám ale říkali a my jsme si mysleli a tohle jsme nevěděli. 

0 Citovat

No mě by docela zajímalo, jestli se vůbec dostanou do letadla v Praze a pokud ano, co se stane až doletí na Stansted. Chápu to tak, že v okamžiku, kdy projdou imigračním (za předpokladu, že budou mít všechny potřebné papíry), tak nemají šanci se znovu dostat dovnitř, než až po 10 dnech?

0 Citovat

Potřebuji po posledním uvolnění ve Španělsku nějaký test pro vstup na Kanáry, ubytování, restaurace nebo nějaké jiné služby? Informace si trochu odporují a som z toho volaký zmätený 😁

A je to relativně aktuální - jestli mám zítra brzy ráno vstávat na preventivní PCR test nebo ho můžu poslat k vodě.

0 Citovat

Na vstup na Kanáry by měl stačit jen ten jejich formulář s QR kódem, o testu tam už nic není, ale na ubytko asi stále testy třeba, popř.očkování, či prodělání nemoci. A stačí antigen :-) Viz.:

Podmínky pro přístup k regulovanému turistickému ubytování

Uživatelé musí splňovat jeden z následujících požadavků:

  • Test negativní na aktivní infekci COVID-19 během 72 hodin před příjezdem na Kanárské ostrovy. Testy, které jsou povoleny, jsou PCR (RT-PCR pro COVID-19), Transcription Mediated Amplification (TMA) a Antigen testy
  • Cestující, kteří mají oficiální doklad uvádějící, že byli plně očkováni během osmi měsíců před cestou nebo obdrželi alespoň jednu dávku vakcíny PROTI COVID-19 schválenou Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) během posledních 4 měsíců a nejméně 15 dnů před cestou.
  • Cestující s úředním osvědčením zdravotní způsobilosti nebo veřejným dokladem uvádějící, že se zotavili z nemoci během posledních šesti měsíců.
0 Citovat

Díky. Podobné kusé informace jsem našel taky. Tak asi půjdu jen večer na antigen (co jsem měl jako zálohu, kdyby nepřišly výsledky). To PDFko z laboratoře od PCR přeci jen vypadá méně z mspaint jak ten antigen 😅

 

 

0 Citovat

Tranzit pres Londyn je mozny s negativnim PCR testem


b3eec067-06f7-4787-a6d1-e319a47ae8bd.png

0 Citovat

No já nevíím..Mně je spíš líto lidí, kteří si dobrovolně koupí u Kiwi letenku s přestupem dlouhým 10 hod. a věří, že chrání nějaká smyšlená garance. A že třeba na tomhle šíleném itineráři ušetřili nějakou stovku oproti přímému letu KM. A nemá cenu ukazovat na někoho kvůli Covid opatření a jejich pochopení/nepochopení..S milionem změn a výkladů každý druhý den..

0 Citovat

To je tak, když Oliver dostává nesmyslně mnoho prostoru v médií a novináři na na Kiwi pějí nekritické traktáty.

Přitom Kiwi garance je ojeb na úrovni prodejce hrnců. Maximální částka totiž je na úrovni dvojnásobku ceny nestihnutého letu. Což bude vždy přesáhnuto, pokud nekupujete letenky na poslední chvíli za výrazně vyšší než obvyklé ceny...

0 Citovat

Taky nechápu ten mediální humbuk, co okolo toho je. Hrnce mi přijdou lepší jak kiwi. Ty aspoň prodávají smejdsky hrnce, který jinde nesezenes. Kiwi prodává něco, co se dá koupit hned na vedlejším webu. 

0 Citovat

A kde je tedy ta proklamovaná výhodnost Kiwi? Já se ještě nesetkal s letenkou, kterou by bylo nejvýhodnější koupit u nich. Ano, asi to má algoritmus, že to najde úplně nesmyslný spojení, ale pořád se vyplatí to kupovat pak jinde.

0 Citovat

Náhodou já už jsem párkrát, když ještě nemělo kiwi svoji pověst a dal jsem jejich vyhledávači šanci, levnější letenku na kiwi než u dopravce viděl :D  Nebo - stejně jako u letušky apod. - tam např. byl kufr v ceně a u dopravce ne apod. Nejspíš kvůli chybě na jejich straně, těžko říct, jestli by mě potom kontaktovali s doplatkem, nakonec jsem tam nic nekoupil. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Vy se tomu smějete, ale ona to zas taková sranda nebude. Ano, můžeme se smát, že se to kupovalo u Kiwi, ale čistě teoreticky to mohlo být v čase, kdy přestup nebyl problém. Jak to bude teď by mě taky zajímalo. Pravda asi dříve, než den před odletem...

 

To by musela kupovať vo februári 2020:)

0 Citovat

Karanténa je myslím od září 2020

0 Citovat

Legenda pokračuje

 


img-20210625-101528.jpg

0 Citovat

Smutný začátek cesty:-)

0 Citovat

Asi spíš začátek konce cesty.

0 Citovat

Tak všetko dobre dopadlo, na checkine zdarma im vytlačili letenky, keďže OTA a nový prístup Ryanair

0 Citovat

zdarma? to se mi nechce věřit.

0 Citovat

Stret mohykanov cestovania


mohykani-cestovania.jpg

0 Citovat

To budou zase nějací ti vaši travelhackeři😉

0 Citovat

Nová legenda na obzore

 


screenshot-2021-10-23-19-51-16-796-com-facebook-katana.jpg

0 Citovat

To pobavilo. Cestovatel začátečník, který ani neumí googlovat, si začíná plánovat okruh v oblasti, kde je to nejvíce nemožné na světě.

2