Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

J0x napsal(a):

Probíralo, ale asi to lidi nečtou nebo možná spíš marně zkoušeli vyhledávat. 😆 Nejen, že už to zatrhli, ale navíc při odletu lze navštívit salonek už jen v den odletu, takže po příjezdu na letiště večer na brzký ranní odlet

To je specialitka vídeňského salónku, že? Normálně to přece musí jít i po příletu.

0 Citovat

Počítám, že to bude stejný režim jako má MasterCard lounge v Praze. Po příletu lze jít na lounge key/PP ale ne na neomezené vstupy v rámci karty.

2 Citovat

J0x napsal(a):

Probíralo, ale asi to lidi nečtou nebo možná spíš marně zkoušeli vyhledávat. 😆 Nejen, že už to zatrhli, ale navíc při odletu lze navštívit salonek už jen v den odletu, takže po příjezdu na letiště večer na brzký ranní odlet už večeře v salonku nehrozí.

Řešení se nabízí jen v podobě koupě superlevné letenky na den příletu, kterou nehodlám proletět.

 

Když se chystám NEproletět letenku...
Moje situace: Přiletím z Říma do Vídně s wizzair. Pokud mám online check in na letadlo z Vídně do Benátek ten stejný den. Musím znovu přes bezpečnostní kontrolu? Nebo s touto letenkou mohu rovnou od přistání k letištnímu salonku? 

0 Citovat

Rovno tam ale sprav si check in :)

3 Citovat

Včera jsem si na FB v jedné skupině o cestování přečetl hlášku od jedné radilky, že PEK je malinké letiště a slouží jen pro Air China. Autorka toho legračního popisu se pak začala vymlouvat, že tím myslela jen "mezinárodní terminál", čímž měla na mysli T3. Dobře jsem se pobavil.

0 Citovat

hele radsi to hodim rovnou sem:))

hledam spojeni ze Sulawesi do Singapuru..vsechno je s prestupem v Jakarte. Vzdy je to kombinace nizkonakladovek (Garuda, Scoot..). Jak je to s prestupem? musim jit do tranzitu a znovu na check in i kdyz bych mel vytistenou letenku a jenom prirucak? Jde me o to ze musim volit mezi prestupy 2hodiny a 7 hodin. Poslednich 10 let jsem lital jen s lety na jedne letence a vlastne uz nevim jak to fungujey proto to hazim rovnou do tohoto tematu:))

1 Citovat

S jakou cestovní pojištovnou jste byli spokojeni pro oblast mimo Evropu? Pokud jste řešili akutní problém. Od asistence na telefonu, řešení problému, finanční náhrady ...

 

Recenzi na netu většinou píše jen nespokojený zákazník. Takže zatím vycházím z toho, kdo má menší počet negativních recenzí. Drtivá většina má pod 2* hodnocení. 

0 Citovat

Pojistovna uz z principu nikdy nebude mít víc, jak jednu, dve hvezdicky - proste proto, že vetsina lidi proste pojistovny mají za "dobročinné" ústavy, které by jim mely proplatit i spatny pocasi na dovolené

6 Citovat

Řešil jsem s Uniqa vykloubené zápěstí po pádu na Taiwanu. Volání na asistenční linku, nabízeli že seženou lékaře a zařídí platbu, ale bude to trvat 3 dny, případně můžu jít kamkoliv sám a pak zpětně proplatí. Vzhledem k akutnímu stavu jsem tedy šel rovnou do nemocnice. Lékařskou zprávu se mi nakonec podařilo získat i v angličtině, účet byl jen čínsky. Po návratu do ČR jsem jim poslal originály, překlady jsem nedělal, byť to mají v podminkach. Do měsíce vrátili kompletní částku, včetně léků na bolest z lékárny (které byly na předpis z nemocnice), přepočteno aktuálním kurzem z TWD na CZK. Nicméně zdravotnictví na Taiwanu je levné, takže celý ten účet za ošetření byl cca 2000 Kč, takže proto to možná pojišťovna ani moc neřešila. 

1 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

S jakou cestovní pojištovnou jste byli spokojeni pro oblast mimo Evropu? Pokud jste řešili akutní problém. Od asistence na telefonu, řešení problému, finanční náhrady ...

Neviem či je to téma úplne do tohto vlákna, ale keď sa pýtaš... Poistku mám cez https://travelinsurance.cz(sk)  (pokračovanie cestovného poistenia z už zaniknutej kreditky Diners), je to celoročná poistka pre mňa + akýkoľvek štyria spolucestujúci, Súčasťou je aj poistenie zásahu horskej služby v domovskej krajine.

Zatiaľ som s nimi riešil tri prípady (akútny ľadvinový záchvat, uštipnutie jedovatým pavúkom, akútny zápal koreňových kanálikov zuba), všetko preplatili bez akýchkoľvek kecov cca do 2 týždňov od zaslania dokladov mailom, pri tom ľadvinovom záchvate boli všetky účty len v arabčine, problém s tým nebol. Akurát limity na zub majú 600 eur na jedno ošetrenie (ale aj to je celkom dosť v porovnaní s konkurenciou). Asistenčnú službu som od nich zatiaľ nevyužil (vždy som len oznámil, že idem s konkrétnym problémom k miestnemu lekárovi a účty pošlem po návrate).

0 Citovat

Děkuji všem za reakci

0 Citovat

Já mám dobrý zkušenosti s ERV. Řešil jsem u nich storno před odletem ze zdravotních důvodu, vykradený auto v Itálii, zpoždění a poškození zavazadel. 

1 Citovat

Aktualni zkusenost s AXA v Peru, psal jsem jim jen pres chat, takze jsem neplatil nic za telefon. Domluvili mi nejakyho mistni partnera, ktery mi asi za hodku psal na Whatsup a vse domluvil s klinikou. Me jen rekl kam mam ject a ze uz tam na me budou cekat. Na klinice jsem byl 2 dny, pri propusteni jsem platil jen leky ktery jsem dostal domu. Takze za me 5*.

1 Citovat

Nedoporučuji Uniqu. Pojištění před ně má třeba Raiffka. Šlo o pitomých 5 tisíc za poškození prstýnku při lékařském zákroku a bylo kolem toho ofuků neskutečně. Pomohla až výhružka soudem a medializací případu. 

0 Citovat

Nedoporučuji Kooperativu.

poprvé byl úraz v Asii: musíte volat na jejich linku do Prahy, nevyřešili nic. Naštěstí lékařské ošetření bylo pod limitem 3 000 Kč, požadovali původní lékařskou zprávu + musel jsem jít k lékaři v ČR, abych dostal lékařskou zprávu v českém jazyce. Neskutečný opruz, vše originály, nutno zaslat klasickou poštou, pak to proplatili po ca. měsíci.

Podruhé to bylo okradení v Africe, přiložil jsem policejní záznam od místní policie (nechtěli mi nic dát, v podstatě se mi vysmáli). Kooperativa odmítla uhradit škodu.

1 Citovat

Myslím, že zásadnější je, koho maj jako asistenci. Plněj pak podle podmínek, ale při problému mi přijde zásadní, jak asistence kontaktuje, řeší.....

0 Citovat

Tady fakt chybí admin nebo AI, kteří by přesouvali příspěvky tam kam patří. Vyhledávání na CL nefunguje a asi jen dement bude hledal info o cestovním pojištění v tématu o dementech ;-).

I když se tu objeví sebepřínosnější informace o cest. pojištění, za den-dva nenávratně zapadnou.

6 Citovat

@divan

Bohužel vlákno o cestovním pojištění jsem nenašel. Tady mi to přijde s mým dotazem,  jako nejmenší "spam"

1 Citovat

@Sultan: vím že vyhledávání tu nefunguje, ale vygooglit to trvá asi 2 vteřiny, např.:

https://www.cestujlevne.com/blog...-pojisteni
https://www.cestujlevne.com/disk...der=newest
https://www.cestujlevne.com/disk...ply=114020

Nechci tu prudit, ale jde mi o to, že dohledat řadu info na CL je skoro nemožné, což je velká škoda. No třeba jednoho dne bude vyhledávání na CL fungovat skvěle...

2 Citovat

Jenže proč bych to měl googlit s ohledem na CL? To už si ty informace najdu rovnou na internetu. 

0 Citovat

@floodland: myslím vygooglit že/jestli na CL existuje příslušné vlákno, ne googlit přímo informace o pojištění:

site:cestujlevne.com cestovní pojištění

Ale je samozřejmě primárně chyba CL, že s vyhledáváním, které je snad nejvíc kritizované, dlouhodobě nic nedělá. A omlouvám se za svoje názory ohledně  nesprávných vláken  . Jsem technik a mám tudíž rád v informacích jasno a ne bordel.

3 Citovat

Ještě pořád je možnost psát úplně všechno do Barneyho cesty kolem světa a tam už se pak všechno najde.

12 Citovat

@Ala: 😁👍

2 Citovat

On je ještě pořád na cestě?

0 Citovat

@floodland: To je jedno, jeho vlákno slouží jako sběrné vlákno pro všechna témata.

1