Cestujeme dementne aneb dotazy z FB
Každý někdy uděláme fakt velkou blbost, za kterou bychom si potom rádi nafackovali... jen tam nějak u ní tu sebereflexi postrádám... přitom to stačilo včas smazat, když už jsem takovou nehoráznost udělal a nechlubit se tím.
@Martin Vícha: O smazání nemůže být řeč, protože ona je na sebe pyšná, viz komentáře pod videem. Například toto:
cali napsal(a):Jen pro zajímavost, jaký byl routing toho letu nebo dopravce?
Co sem pochopil tak one way Aruba -> Kolumbie a Avianca
A ano, "všichni" se snažíme využít systému. Ale ona to dá veřejně, je pyšná - lidi jí tleskají - a hlavně "cestování" je její business. Myslím, že nikdo tady nedělá přednášky za x stovek účastník, neprodává knížky za x stovek
úplně mě nepřekvapuje, že když firma vyjebává s cestujícíma (overbooking), je to místními štamgasty bráno jako standardní záležitost, podle který se všichni musí zařídit, zato když se to otočí, je to fujfuj...
Osobně bych do tohoto asi nešel, páč člověk si svět kolem sebe tvoří svými myšlenkami, a tlačit tímto spolucestujícího do raka, s tím bych si nehrál.
Za mě teda plus, že jim ten výjeb vrátila, mínus za přivolávání raka (ty energie se pak vrací).
"Právní následky" někde v Kolumbii asi těžko, leda že by ji zažaloval spolucestující za pomluvu, páč raka nemá :-)
Ono po pár skleničkách v cizí zemi člověk tu "nutnost letět" může cítit jinak, no...
tonic napsal(a):Uprimne, vsetci sme tu banda vychcankov a koumakov, co radi vybabru so sytemom.
Tady nejsi na AL, tady si to většina lidí nechává pro sebe, a pak tu moralizujou, jací jsou Übermenschen :-)
Oni ale nevyjebali se systémem (aerolinkou) , té je celkem jedno kdo poletí, ale se spolucestujícími, kteří na podobnou lež neměli žaludek.
Kromě toho jako přeposílačka a majitelka prémiových karet od ČSOB a ČS by na to nejspíš mohla použít pojištění přerušení cesty... Letět o něco později, v klidu, nezávisle na dané aerolince, která může mít další let až za několik dnů.
MV: to je otázkou pohledu. Tu situaci na druhou stranu nevyrobili oni, takže oni jen změnili subject vyjebání ze sebe na někoho jiného....
Overbooking není žádná vychcanost, ale naprosto logická věc, která letectví dělá více efektivní a fandím mu. To že různé aerolinie mají různé způsoby jak tomu předejít (nabídky na dobrovolné prebookovani v apce atd), nebo to nedělají úplně šťastně je věc druhá.
A teď k té kačce. Je to p*ča. Asi 15let zpět jsem se kamarádům vymluvil, že do Chorvatska přijedu o den později, jelikož mi prasknul bojler (pravda byla taková, že jsem zapomněl na jednu schůzku se zákazníkem).
Když jsem se po týdnu vrátil, tak díky tomu že bojler opravdu praskl jsem měl vytopený byt.
Kačce bych v tomhle případě karmu nepřál :D
"Overbooking není žádná vychcanost, ale naprosto logická věc, která letectví dělá více efektivní a fandím mu."
"coby morální maják fandím tomu, že někdo prodává lístky na neexistující sedadla"
Ámen. Zlatá Kačka...
@ n.p. brumak Ten pohled je furt stejný, původcem je aerolinka (kterou i já občas rád ojebu viz hry s Wizzem, nebo kupování letů, které na 99% zruší), té se to nijak nedotklo. Že tím oni dva "elegantně" svůj problém s overbookingem přehodili na někoho jiného, kdo neměl na takové scénky žaludek, je věc druhá.
Mně se nejvíc líbí přerod totálního non plus ultra cestovatelského vychcoše Bruma ve zdejší morální maják. Myslím je nás tu z AL povícero, co pamatujeme;-)
nucene premisteny brumak napsal(a):"Overbooking není žádná vychcanost, ale naprosto logická věc, která letectví dělá více efektivní a fandím mu."
"coby morální maják fandím tomu, že někdo prodává lístky na neexistující sedadla"
Ámen. Zlatá Kačka...
To nemyslíš vážně viď, takovej chytrej kluk? Overbooking se asi může stát - prodejních kanálů je milion. Aerolinka má snad nějaké přijatelné řešení pro ty pasažéry navíc. Tahle prasárna, co předvedla ta dotyčná (nebudu psát jména, která bych jí dala), je pro mě naprosto neomluvitelná. Nejsem žádnej morální maják, ale tohle je dno zespoda ....
Vymýšlet si rakovinu není totální dno, ale to je až se tím veřejně chlubit na své facebookové stránce a ještě ve stylu jak tím s všemi vyjebali.
Bradley napsal(a):Mně se nejvíc líbí přerod totálního non plus ultra cestovatelského vychcoše Bruma ve zdejší morální maják. Myslím je nás tu z AL povícero, co pamatujeme;-)
nevím o tom, že by se brum měnil v morální majáky, jestli umíš číst, i v tomhle případě si myslim, že situaci způsobil dopravce, a svým způsobem zpětné vyjebání s ním schvaluju. Možná by sis to měl přečíst ještě jednou a pomaleji :-)
hankaa napsal(a):To nemyslíš vážně viď, takovej chytrej kluk? Overbooking se asi může stát - prodejních kanálů je milion. Aerolinka má snad nějaké přijatelné řešení pro ty pasažéry navíc. Tahle prasárna, co předvedla ta dotyčná (nebudu psát jména, která bych jí dala), je pro mě naprosto neomluvitelná. Nejsem žádnej morální maják, ale tohle je dno zespoda ....
však jsou ty kanály online, tak je úplně jednoduchý si ošéfovat, aby se neprodalo víc letenek, než je sedadel, ať už je jich milion nebo dva :-)
Overbooking je záměr vydojit, co jde, na no-show cestujících (potažmo na vyfakování platících). To neni "může se stát".
Nebo bys v pohodě prodávala něco, co nemáš, s tím, že "někdo zaplatí, ale zboží si nepřebere"? :-)
hankaa napsal(a):To nemyslíš vážně viď, takovej chytrej kluk? Overbooking se asi může stát - prodejních kanálů je milion. Aerolinka má snad nějaké přijatelné řešení pro ty pasažéry navíc. Tahle prasárna, co předvedla ta dotyčná (nebudu psát jména, která bych jí dala), je pro mě naprosto neomluvitelná. Nejsem žádnej morální maják, ale tohle je dno zespoda ....
Overbooking nie je omyl kvôli množstvu predajných kanálov. Je to stratégia leteckých spoločností za účelom maximalizácie zisku. Je na to štatistický model, do ktorého vstupuje šanca, že sa niekto (ne)dostaví na let, cena letenky a cena nákladov na kompenzáciu (a ostatné náklady keď sa pasažier nedostane na palubu).
MaraSourak napsal(a):Přesně tak, vymýšlet si rakovinu je extrémní dno...
Však já myslím, že to už trochu otvírá oči i těm jejím FB folowers a třeba se to dostane i ke sponzorovi cesty KLM a dalším.
firefly+ napsal(a):Je to její video někde na FB nebo jinde?
https://www.facebook.com/share/v/1D6REAU3a9/
V komentároch dostáva slušne naložené.
@brumák @Katka_1
Tohle nevím, opravdu to nebylo téma mého zamyšlení. Připouštím, že když si zaplatím, abych se dostala z místa na místo v předpokládaný čas, tak také očekávám, že se tak stane...
Ale vymyslet si story s rakovinou, chlubit se s tím na síti a ještě si nechat plácat po zádech, jaká jsem "fakt dobrá" a "hurá na palubu", tak to je prasárna nejhrubšího zrna ... ponechávám stranou to, že zřejmě nikdy neviděla nikoho v posledním stádiu rakoviny (jenom ta slovní kombinace je děsná), já ano a velmi blízko... :(
Doufám, že jí alespoň odpadne část folowerů, snad to nejsou všechno takový koblihy...
Hankaa: rozumim ti, ale to jsou dvě rozdílný věci:
1. dopravce se rozhodl prodat sedadlo, který neměl
2. Kačka se rozhodla to vyřešit po svém
...kdyby nedošlo k situaci 1, nemuselo by dojít k protiakci :-)
Takže je hezký, že ji tady všichni hejtujou, ale zdrojem problému je ten, kdo prodal dvakrát stejný sedadlo...(ač tady tomu mnozí "fandí")