Cestujeme dementne aneb dotazy z FB
taky se mi stalo, že nám let zmizel z obrazovek. Tak jsem se prostě šla zeptat, nenapadá mě, co jiného bych měla dělat
Naposled poslal easyjet zpravu, ze z Prahy odleta o 25 minut pozdeji. Nikde na tabulich zpozdeni nebylo napsane, tak jsem to taky neriskovala, i kdyz let byl skutecne zpozdeny. Easyjetu PRG -GVA se to stava pritom casto. Ohradka byla plna, ale pousteli i opozdene ovce, dokonce pustili pani s ditetem na wc
jo, ta byla dobrá. Stalo se nám v Lisabonu. Navíc ta jiná gate byla ještě schovaná za rohem, takže nás to ani netrklo. Ale naštěstí jsme to ještě ukecali. Nebyl autobus, tak nám vystavili nový BP. Za námi ještě přiběhlo pár lidí a taky odletěli. Od tý doby všechno kontroluju dvakrát
Mandre napsal(a):Tak vzdycky tam je info, kdy informace o brane bude k dispozici, takze to je cele divne, a kdyby tam ten let nebyl vubec, tak preci nebudu sedet jako ovce, az do casu odletu.
No na civilizovaných letištích ano (napadá mě třeba Frankfurt), ale jinak ten čas neukazují ani v Praze, maximálně sektor (C nebo D na T2), s tím že gate se tam pak objeví až později.
Strašná doba, člověk si zaplatí zájezd a ani se o něj nepostarají, nic mu nevysvětlí, do letadla ho nedovedou... 😊
Mám pro ty stěžovatele jeden nápad ;) Jinak je neskutečný blábol, ž eletenky zdražují, nevím s čím to porovnává. Možná s konce skyeurope kdy honily prachy aby měli na palivo, které museli pak už platit hotově :)
https://www.idnes.cz/zpravy/revu...idicky_sub
matej15 napsal(a):No na civilizovaných letištích ano (napadá mě třeba Frankfurt), ale jinak ten čas neukazují ani v Praze, maximálně sektor (C nebo D na T2), s tím že gate se tam pak objeví až později.
tohle na prazskem letisti nechapu. proc gejty zobrazuji tak pozde - prestoze v systemech davno je - ve flighty je s mnohahodinovym predstihem, stejne tak v appkach aerolinek.
nejspis nemaji valneho mineni o cestacich, a boji se toho, ze kdyz by doslo ke zmene gejtu, tak by se jim poztraceli.
Zagloba napsal(a):https://www.facebook.com/share/p/18qkgR1Kjq/
to uz to smazali? neda se to najit :(
matej15 napsal(a):No kdybych to sám dvakrát nezažil, tak bych taky nevěřil jakých sviňáren je handling schopný i v Praze natož v Antalyi. Nicméně pokud ještě 30 minut před odletem nebyl na tabuli gate tak bych to určitě nějak aktivně řešil, respektive ještě dříve. Minimálně ověřit třeba ma webu letiště nebo se někoho zeptat.
jj, on to ten handling dela naschval:D
dneska lita kazda trubka, co ani neumi cist - nato premyslet, a to ze nevidi odkud to ma letet, je netrkne
jako guilty pleasure mam jednu slovenskou cestovatelskou skupinu, a to je material divocejsi, nez podobny cesky skupiny
jaký vlastně dělá ten handling sviňárny? díky za odpověď.
Pro ty co se neorientují na letišti doporušuji létat z BRQ, JSI nebo podobných letišť kde je jeden až dva gejty...
Naposledy v mém případě neoprávněně odmítnutí nástupu na palubu z důvodu neznalosti vstupních podmínek do USA ze strany Menzies handlingu. Argumentace Timaticem, webem CBP, webem US Department of Interior naprosto zbytečná. "Ano, ale my si myslíme, že to tak není a nebudeme riskovat, že vás otočí zpět a my dostaneme pokutu..."
Před tím situace se zpožděním letadla, který handling nevyhlásil a uzavřel nástup (vstup do ohrady) hodinu před skutečným odletem a 20 minut před přistavením letadla k tomu gatu s tím, že nás odmítli pustit, byť jsme tam byli 10 vteřin potom co tu ohradu zavřeli. Tady pochybení k mému překvapení přiznala i přímo aerolinka a byl jsem refundován do poslední koruny včetně nákladů na náhradní cestu.
Případ s letem do USA ještě nadále řeším. Momentálně na českém a portugalském úřadu pro civilní letectví, jelikož aerolinka (TAP) odmítá cokoliv jiného než plný refund původní letenky. Spolu s kompenzací po nich žádám 50 tisíc Kč (po odečtení refundu letenky).
no ale to nedělají schválně ale protože jsou to blbci :) Moje žena takhle zůstala v BCN v době Covidu kdy splňovala naše pravidla ale pracovnice místního handlingu vyžadovala nějaký test, který prostě nebyl potřeba. Já zatím nevidím úmysl ale tupost.
Bohužell je u nás dost průser, že ty zaměstnance hrozně prudí a pořád kontrolují a ty se pak bjí něco rozhodnout a radši to zakáží. I když je pravda, že největšího kreténa v životě jsme na handlingu potkal v PMI...