Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil před 9 lety tonic ve fóru Co se nevešlo

Běžné linky asi ano, ale pak  jsou tady akce a errory a tam už Praha dost pokulhává, ve srovnání s Berlínem nebo Vídní. Ale hlavně proto, že dost těchto aerolinek do Prahy vůbec nelétá (Air Transat, Saudia, Salam air, ad.) 

1 Citovat

Jako errory jsou hodně řídký odkudkoliv. Není to co bývalo. I když ta Brazílie a Iberií vypadá nadějně. Pravdou je, že error z Prg je asi sci-fi. 

2 Citovat

Nevím, jak moc dementní je to dotaz, ale můžu si vzít do odbaveného kufru kettlebell? Samozřejmě do povoleného váhového limitu (asi pojedem do hotelu k moři, tak abych tam úplně neshnila).

0 Citovat

V hotelu nemají posilovnu?

0 Citovat

Na strojích necvičím, potřebuju velkou činku a ketlebell. Osu a kotouče předpokládám hotelové posilovny mívají (ještě navíc nevím zatím, kam pojedeme, jestli tam gym vůbec bude), kb asi ne.

0 Citovat

Azul napsal(a):

Nevím, jak moc dementní je to dotaz, ale můžu si vzít do odbaveného kufru kettlebell? Samozřejmě do povoleného váhového limitu (asi pojedem do hotelu k moři, tak abych tam úplně neshnila).

muzes tam mit cokoli, co se vejde, neprekroci rozmery a vahu, a nebude to vybusnina, drogy apod.

0 Citovat

Ok, dík.

0 Citovat

Já nevím, zda to někdo nemůže vyhodnotit jako nebezpečný nástroj, co jde použít jako zbraň. Dostat jím do hlavy bych nechtěl.

0 Citovat

já nevím co to je ale vozím v kufru občas velký stativ když chci filmovat letadla.

jednou mě, myslím v DUS nebo NUE, vyvolali rozhlasem, naštěstí jsem to vnímal. Šel jsem do takový místnosti, která vypadala jako opancéřovaná. Byl tam můj kufr a policajti se mě ptali co v něm mám, že je něco divnýho na rentgenu. Jim říkám, das ist stativ :-) Pak už to bylo cajk.

Jinak občas vezeme velký kuchyňský nože a tyhle věci nikdo neřeší. Pokud to není výbušnina nebo něco s motorem a baterkou tak by to mělo být cajk.

1 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Já nevím, zda to někdo nemůže vyhodnotit jako nebezpečný nástroj, co jde použít jako zbraň. Dostat jím do hlavy bych nechtěl.

Když je v odbaveným, tak je to jedno ne?

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

v odbaveném zavazadle? 

0 Citovat

Tuší někdo jak je to s elektrokolem? Myslím skládačku, která se vejde do kufru. Baterku bych asi musel vyndat ale tam narazím na limit velikosti baterie v příruční zavazadle. takže smůla.

Hm, odpovím si sám :D

0 Citovat

Je nějaká služba, co rozváží balíky po Evropě, je to velmi rychlé a propagovali to jako alternativu k placení za odbavená zavazadla v letadle, vychází to mnohem levněji.

0 Citovat

aha, netusim, jakoze bych si to poslal do cilove destinace a pak doletěl. zajímavá idea ale netuším o tom nic.

0 Citovat
Neříká se tomu náhodou pošta?
3 Citovat

ved da sa za par eur poslat povedzme do Rumunska s Packetou a tam vyzdvihnut

0 Citovat

To asi normálnou poštou nepošle, keďže lítiové batérie na ebike sú ako nebezpečný tovar vylúčené z bežnej prepravy. Bezpečný limit je tuším 100 Wh, batéria na ebike má určite viac.

DHL povoľuje podávanie zásielok s batériami len pre vopred schválené registrované účty - Only pre-approved DHL Express account holders can ship Lithium Batteries https://www.dhl.com/discover/en-...-batteries

1 Citovat

https://www.cestujlevne.com/disk...-od-180-kc

Vloni tu o tom proběhla diskuze. Ale nekoukala jsem, jestli ta služba ještě funguje nebo se naopak nerozšířila. 

0 Citovat

díky za info, jo to je inpost.  Každopádně asi prakticky nepoužitelné abych si na dovolenou na korfu poslal svoje kolo a pak si ho tam vyzvedhl. Ono teda ty rozměry asi nepasují ani na skládačku... Nějak mi to u nás neukazuje žádný box.
https://inpost.pl/en/parcel-lockers-czechy

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

v odbaveném zavazadle? 

mea culpa

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Je nějaká služba, co rozváží balíky po Evropě, je to velmi rychlé a propagovali to jako alternativu k placení za odbavená zavazadla v letadle, vychází to mnohem levněji.

Dělá to například https://app.luggageforward.com/ . Nevím ale, zda je to levnější než odbavené zavazadlo a minimálně ve směru z US/Kanady do EU zůstávají zavazadla trčet na celnicích.

0