Jelikož jsem dnes zažil perné chvíle při získání hotovosti, chtěl bych otevřít tohle téma ohledně alternativních metod získání hotovosti v zahraničí (mimo výběru z bankomatu a směny cizí měny).Momentálně pobývám na Camotes Islands na Filipínách, z několika zdrojů jsem věděl, že je zde bankomat (byť jediný), ze kterého jde vybírat se zahraniční platební kartou, takže jsem si nebral dostatečnou zásobu hotovosti. Hotovost mi samozřejmě došla, takže jsem se vydal k onomu bankomatu, kde jsem bohužel zjistil, že akceptuje pouze karty VISA. Tudíž s mýma třema MasterCard jsem měl smůlu (bohužel jsem blbej a VISU jsem nebral). Nastal tedy problém jak získat hotovost, mimo cesty lodí do Cebu na což už jsem stejně ani neměl peníze. Všimnul jsem si, že je zde několik poboček. které nabízejí výběr peněz přes platformu MoneyGram případně Western Union.Po chvilce googlení jsem zjistil, že obě firmy umožňují výběr hotovosti na pobočkách s tím, že se částka dá zaplatit kartou online a poté ihned vybrat. Bohužel u MoneyGramu se mi platba nepodařila s tím, že pravděpodobně podporují pouze karty vydané v US. U WesternUnion jsem u global verze jejich webu nejdříve také pohořel, nicméně u CZ verze jejich webu se platba povedla a následně jsem ihned na pobočce peníze úspěšně vybral. Poplatek u toho byl 4,90 eur, což vzhledem k tomu že filipínské bankomaty mají všechny poplatek 200-250 PHP, není zas tak špatné a jako nouzovka super. Takže pokud se vám někdy stane, že vám dojde hotovost a bankomaty nefungují, nemusíte umřít hlady a použít WesternUnion. Pokud někdo víte o nějakých dalších způsobech výberů hotovosti v zahraničí, sem s nimi. .

Získání hotovosti v zahraničí

Založil ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Jelikož jsem dnes zažil perné chvíle při získání hotovosti, chtěl bych otevřít tohle téma ohledně alternativních metod získání hotovosti v zahraničí (mimo výběru z bankomatu a směny cizí měny).

Momentálně pobývám na Camotes Islands na Filipínách, z několika zdrojů jsem věděl, že je zde bankomat (byť jediný), ze kterého jde vybírat se zahraniční platební kartou, takže jsem si nebral dostatečnou zásobu hotovosti. Hotovost mi samozřejmě došla, takže jsem se vydal k onomu bankomatu, kde jsem bohužel zjistil, že akceptuje pouze karty VISA. Tudíž s mýma třema MasterCard jsem měl smůlu (bohužel jsem blbej a VISU jsem nebral). Nastal tedy problém jak získat hotovost, mimo cesty lodí do Cebu na což už jsem stejně ani neměl peníze. Všimnul jsem si, že je zde několik poboček. které nabízejí výběr peněz přes platformu MoneyGram případně Western Union.

Po chvilce googlení jsem zjistil, že obě firmy umožňují výběr hotovosti na pobočkách s tím, že se částka dá zaplatit kartou online a poté ihned vybrat. Bohužel u MoneyGramu se mi platba nepodařila s tím, že pravděpodobně podporují pouze karty vydané v US. U WesternUnion jsem u global verze jejich webu nejdříve také pohořel, nicméně u CZ verze jejich webu se platba povedla a následně jsem ihned na pobočce peníze úspěšně vybral. Poplatek u toho byl 4,90 eur, což vzhledem k tomu že filipínské bankomaty mají všechny poplatek 200-250 PHP, není zas tak špatné a jako nouzovka super. Takže pokud se vám někdy stane, že vám dojde hotovost a bankomaty nefungují, nemusíte umřít hlady a použít WesternUnion.

Pokud někdo víte o nějakých dalších způsobech výberů hotovosti v zahraničí, sem s nimi.

0

jj tie Filipiny, tiez sme hladali na Panglao bankomat a boli sme radi ze fungoval.

Nikdy som este nebol v takejto situacii, ale raz som v Podnestersku musel zadotovat 4 ludi, kedze cash im dosla a bankomaty v Tiraspole brali len nejake tie ich Radugy.

Jedine na co som prisiel je okrem Western Union a podobne poziadat niekoho z ubytka, kde je velka sanca ze maju Paypal ucet, ze im prevedies peniaze na ich paypal a oni ti daju hotovost.

A este teoreticky cashback v obchode kde sa da platit kartou, ale to som neskusal ani doma.

0 Citovat

Ještě existuje služba "cash advance". (zkušenosti ale nemám)

https://www.mesec.cz/clanky/cash...jen-kartu/

0 Citovat

prave som to siel dopisat do mojho prispevku :D

0 Citovat

Cus, nemate nekdo zkusenost s nasledujicim:

ve Vietnamu jsem vybiral z bankomatu 1 500 000 dongu, pri prvni vyberu probehl klasicky proces, ale kdyz mel bankomat vydat hotovost, tak napsal, ze nema cash a at zkusim jinej, sel jsem tedy do druhyho a z toho uz bez problemu vybral. Nasledne jsem koukal na blokace na debetni karte, kde byla blokla jak castka za prvni, neuspesnej, vyber, tak za druhej...rikal jsem si, je to jen blokace, fakticky to nestrhnou...no a co se nestalo,  obe dve castky mi strhnuli z uctu...

Stalo se to taky nekomu? Samozrejme budu reklamovat u svoji banky hnedle v utery, jen by me zajimalo, jestli uz si tim nekdo prosel a s jakou uspesnosti...diky.

0 Citovat

Mně se stejná věc stala na Taiwanu, nicméně tam pak blokace po týdnu propadla a peníze se nezaúčtovaly.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Mně se stejná věc stala na Taiwanu, nicméně tam pak blokace po týdnu propadla a peníze se nezaúčtovaly.

Díkys :)

0
6 reakcí