Ahoj, koupili jsme si letenky na Filipiny (Cebu) odlet máme 16.12 do 3.12. Ještě předtím jsme v Singapuru, takže jsme se k zařizování ubytování a na jakém ostrově budem dostali teprve dnes. Jenže co jsem se koukala na počasí, nevypadá moc přiznivě ( samozřejmě vím, že je ještě hodně brzo se koukat na předpověd) ale nevíte, kde je alespoň záruka trošku hezkého počasí? Informace jsou různé - někdo píše že je hezky až od března někdo zase že prosinec už bývá v pohodě. Náš původní plán byl, Cebu - Kawasan Falls, Manila - Taal Volcano, Camiguin, Bantayan Island, Kalanggaman Islet Kdyby měl někdo ještě nějaký tip na pláže a kde mu vyšlo v prosinci počasí, budu hrozně moc ráda :) .

Filipíny - počasí, prosím o radu

Založila ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Ahoj,

koupili jsme si letenky na Filipiny (Cebu) odlet máme 16.12 do 3.12. Ještě předtím jsme v Singapuru, takže jsme se k zařizování ubytování a na jakém ostrově budem dostali teprve dnes. Jenže co jsem se koukala na počasí, nevypadá moc přiznivě ( samozřejmě vím, že je ještě hodně brzo se koukat na předpověd) ale nevíte, kde je alespoň záruka trošku hezkého počasí? Informace jsou různé - někdo píše že je hezky až od března někdo zase že prosinec už bývá v pohodě.

Náš původní plán byl, Cebu - Kawasan Falls, Manila - Taal Volcano, Camiguin, Bantayan Island, Kalanggaman Islet

Kdyby měl někdo ještě nějaký tip na pláže a kde mu vyšlo v prosinci počasí, budu hrozně moc ráda :)

0

Coron v decembri 2015 bol fajn.

0 Citovat

My byli na přelomu listopadu / prosince v roce 2014 na Luzonu, Palawanu a Boholu. Během té doby jsme zažili jednu tropickou bouři a jeden tajfun. Nicméně jinak svítilo sluníčko :) To se prostě nedá nijak moc dobře říct...

Tady je kdyžtak trochu inspirace: http://etabroad.com/cs/filipiny-...-vynechat/

0 Citovat

Ahoj, Filipíny mají různé klima podle oblastí. V zásadě se dá říct, že čím víc na západ, tím větší záruka dobrého počasí. To, že někomu zrovna někdy vyšlo počasí, není žádná záruka. To už spíš statistika, i když se na ni dá spoléhat méně než dříve. Ta říká, že sever Palawanu (tedy i Coron) je poměrně suchý od prosince nebo od ledna. Jsou to ale pravděpodobně místa, kde se bude shánět ubytování koncem prosince nejhůře z celých Filipín. Pláž v El Nidu není vhodná na koupání kvůli znečištění a v Coronu ani žádná není. Je tam třeba jezdit každý den na výlety (na jedny z nejhezčích scenérií Filipín) nebo jet na Palawanu třeba do Port Bartonu (také možnost výletů s perfektním šnorchlováním) či Sabangu (a z něj třeba na podzemní řeku).

Camiguin ani nezkoušejte, tam je prosinec nejdeštivější měsíc (a zvlášť jestli jedete hlavně kvůli plážím, ty tam kromě White Islandu ani moc nejsou, nebo jen úzké a s ježovkami). Jinak v sušším období pro treking v pěkných scenériích a na White Island (písečný pruh kus od pobřeží) je Camiguin výborný a na Filipíny unikátní, ale já měl i začátkem března kromě slunečného půldne a jednoho brzkého rána a jednoho zataženého půldne během 3,5 dní téměř souvislý déšť. Dokonce tam 2 dny za sebou nepřiletělo letadlo (asi jediný letecký spoj denně).

0
3 reakce