Nemáte někdo zkušenost s cestovním pojištěním, které je součástí ČSOB Premium služeb? Podle popisu to vypadá na nejvyšší variantu jejich pojištění, ale nestudoval jsem všeobecné podmínky. Jde mi to, jestli se dá vyrazit na cesty a být krytý jen tímto pojištěním. Obecně mi totiž přijde, že to co se většinou nabízí ke kártám má vždy nějaké "ale".  .

ČSOB premium a cestovní pojištění

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Nemáte někdo zkušenost s cestovním pojištěním, které je součástí ČSOB Premium služeb? Podle popisu to vypadá na nejvyšší variantu jejich pojištění, ale nestudoval jsem všeobecné podmínky. Jde mi to, jestli se dá vyrazit na cesty a být krytý jen tímto pojištěním. Obecně mi totiž přijde, že to co se většinou nabízí ke kártám má vždy nějaké "ale".

0

Jo, mam to pojisteni. Je to ta verze extra, nebo jak se to jmenuje. Kryti do 3,5 milionu korun, jsou tam sporty, zodpovednost, zpozdeni letu, zavazadel atd...Nicmene jsem s nima ted resil zpozdeni zavazadel a trvalo jim docela dlouho, nez mi to proplatili a to jsem je jeste musel uhanet.

1 Citovat

Mám. Co se mě týče, musel jsem řešit připojištěním vysokohorskou turistiku. Zdravotní ošetření proplatili bez problému. Umí to i storno letenky, ale nikoliv další služby.

0 Citovat

U Erste máš vyšší limity - až 10 mil. a platí to i v nadmořské výšce do 5 000 m, při jachtingu jakkoli daleko od pobřeží a při potápění do hloubky 40 m. Ale zase tam není to storno a zavazadla.

0 Citovat

Díky za info. Poslední dva roky jsem kupoval vždy cestovní pojištění od Allianz, tu variantu bez limitů. Ale tohle snad vypadá, že bude použitelné jako klasické cestovní pojištění pro krytí těch běžných věcí, co se na cestách můžou stát.

0 Citovat

Erste platí i za zpoždění letu + zavazadel. Pokud tedy nedošlo k nějaké aktualizaci podmínek.

0 Citovat

Máš pravdu, je to tam. Chybí jen to storno.

0 Citovat

A co taková AXA Excelent?

0 Citovat

ČSOB:

9. Pojištění zpoždění zavazadel uhradí náklady na pořízení náhradních věcí osobní potřeby, zejména oblečení a hygienických potřeb, z důvodu zpoždění doručení zavazadel nejméně o 6 hodin.

10. Pojištění zpoždění letu uhradí náklady za občerstvení, ubytování nebo úschovu zavazadel, pokud dojde ke zpoždění letu o více než 6 hodin.

11. Pojištění stornopoplatků nabízí kompenzaci pro případ vzniku povinnosti uhradit stornopoplatek, pokud je pojištěný nucen cestu zrušit již před odjezdem, a to ze závažných důvodů (např. onemocnění, úraz, přírodní katastrofa).

Takže za to zpoždění mi zaplatí kafe a bagetu. I limity tomu odpovídají.

0 Citovat

Novinka: Zvýšili jsme limity léčebných výloh z původních 3,5 milionu na 10 milionů.

  

Vaše rodina je nyní pojištěná, i když vyrazí na cesty bez Vás. V případě pojistné události stačí zavolat na asistenční linku ČSOB Pojišťovny a nahlásit Vaše rodné číslo.

0 Citovat

Příjemné.Hlavne to pojištění rodiny bez me přítomnosti. Každoročně jsme platili extra za hory, kam nejezdim a manželka taky cestuje sama poměrně dost.Takze za mě za toto super. Sice par stovek ale potěší a 10 mil je taky lepší než 3,5mil.

0 Citovat

Neskromně si říkám, zda jsem neměl svůj podíl srovnáním s Erste: https://www.literak.cz/2018/12/e...mment-8898

0 Citovat

Leoši, u toho odškodnění při zpoždění letu u Erste nedostaneš po 6 hodinách zpoždění 3.000,- Kč za každou další hodinu, ale proplatí ti náklady na stravu, ubytování a úschovu zavazadel až do toho hodinového limitu (max. 15.000,-). Nejedná se tedy o tzv. obnosové pojištění (při události dostaneš předem domluvenou částku), ale o pojištění škodové (při události dostaneš uhrazenu škodu v definovaném rozsahu). Tak to mají tuším všechny pojišťovny. Povinnost postarat se o cestujícícho při zpoždění z jakéhokoliv důvodu právě poskytnutím přiměřené stravy a ubytování mají ale i aerolinky. Jídlo a ubtyko můžeš mít proplaceno jen jednou. Takže víš, k čemu ti je to pojištění, že jo?;-)

0 Citovat

Lukáši, copak jsem tam někde psal, že dostaneš peníze za zpoždění? Jen jsem vypsal řádek z tabulky, abych mohl porovnat Erste a ČSOB. A kdo nečte podmínky, jeho chyba.

Jinak je to vážně teoretická služba.  Když má let zpoždění, stejně ti letecká společnost říká, že máš celou dobu být v odletové hale. Co kdyby let byl nakonec dříve. Takže na nějaký hotel můžeš zapomenout a budeš tvrdnout v hale.

0 Citovat

No máš ve srovnání u kolonky "zpoždění letu od 6. hodiny: 3000/h". Lidi zásadně podmínky nečtou :-) a stejná informace je i v přehledu pojistných krytí při sjednání pojištění, proto jsem chtěl jen upozornit, že to (slovy klasika) vůbec není tak, jak to vypadá ;-)

0 Citovat

Obnosové pojištění u zpoždění letu a zavazadel má třeba Allianz, ale ve využitelnosti to je prakticky stejné jako škodová pojištění u ostatních pojišťoven.  Do budoucna se u pojištění zpoždění letu prosadí myslím produkty na bázi https://fizzy.axa/en-gb/ něco podobného připravuje i Berlin Direkt viz https://flightdelay.bd24.berlin/produkte , zatím to vypadá, že bohužel jen pro Němce.

 
0 Citovat

Já ten balíček ČSOB Premium mám také, pojištění jsem naštěstí zatím nemusel použít. Je super, že v ceně jsou i rodinní příslušníci, překvapilo mě, kolik se tím dá ušetřit. Teď jsme se vrátili z Bali, známí co byli s námi a pojištění si museli zařídit platili 1800,- Kč za 10 dnů. Prostě mimo EU je pojištění drahé... Priority Pass který je taky součástí je super, při přestupech na dlouhý let přijde občerstvení v letištním salonku vhod a ušetříte desítky EUR na osobu. Ještě mám v balíčku "pojistku na blbost" což ročně taky ušetří nějaké peníze. Nechci dělat reklamu ČSOB, ale tento balíček je dobrá služba.

0 Citovat

Ambicí zápisku bylo zjistit, zda se mi vyplatí odejít k Erste. Teď ubyl další důvod. Ale ty salónky má Erste furt lepší :-( 

0 Citovat

Cali: mas pravdu, obnosove je u AZP, ale jak koukam na podminky, tak pravdepodobnost cerpani je miziva. Dopravce ti temer nikdy neda potvrzeni ve forme, jakou AZP  ve VPP pozaduje:-(

0 Citovat

Erste Premier bude menit sve cestovni pojisteni. Asi nejzajimavejsi novinky budou pojisteni storna zajezdu nebo cestovni sluzby (30 tis na hlavu), Cestovni asistent (pomuze resit problemy s letem vcetne kompenzaci, Pojisteni spoluucasti na skode na pujcenem aute nebo lodi (10tis).

0 Citovat

To pojištění spoluúčasti u auta z půjčovny by byla fajn věc, nakolik jsem měl excess povětšinou 500-1000€ pokud jsem nebral plný pojištění... Konkrétní podmínky předpokládám ještě zveřejněný nejsou..?

0 Citovat

Info pro klienty bude cca pulka dubna.

0 Citovat

Už jsou na stránkách bližší informace k novému cestovnímu pojištění EP: https://www.erstepremier.cz/cont...n-2019.pdf

0 Citovat

Nic extra tam nevidím. Kvůli každému prdu musíš volat Global Assistance, aby ti neodmítli claim, pokud náklady přesáhnou 3000,-Kč. Pojištění spoluúčasti s PČ 10.000,- Ta je ale zpravidla vždy větší. Ad storno, pokud si přečteš podrobně podmínky, tedy čl. 50-52, ta využitelnost v praxi je naprosto minimalizovaná. Travel asistent - příkazní smlouva s Click2claim s jejich fee. Dle mého soukromého subjektivního názoru je těmito kosmetickými úpravami jen maskováno, že Erste prostě šetří:-)

0 Citovat

Ber v úvahu, že to jsou věci, které tam předtím nebyly a nikdo tě nenutí je využívat. Takže z tohoto hlediska to nebude znamenat pro EP finanční úsporu. Šetří se na něčem jiném. Doposud bylo cestovní pojištění navázáno na držitele Visa infinite. Teď už nepůjde za kartou ale jen za majitelem účtu. 

Pro místní komunitu to asi bude bezpředmětné, ale pro klienty Erste Premier může být zajímavé, že se cestovko bude vztahovat i na vnoučata, pokud pojedou společně.


Četl jsi podmínky jiných pojištění storna? A uvědom si, kolik stojí normálně takové pojištění storna. Nevím co se ti tam nelíbí, ale za mě to je OK. Obzvlášť za něco, co neplatím. Pro mě využitelné a naprosto jejich požadavky jsou naprosto logické. Co konkrétně se ti nelíbí?

Click2claim si v tomto případě účtuje "jen" 19% bez nějakého servisního poplatku. Opět tě ale nikdo nenutí to využívat.


Pojistka na blbost se zvedá na 6 mio a v rámci tohoto limitu jsou i právníci. Doposud byl limit poloviční a právní asistence byla jen za 50tis.


Kvůli každému prdu nemusíš volat.. Prakticky ověřeno. Stejně tak ochota kooperativy u tohoto cestovka plnit, ve srovnání s jinýma pojistkama, kdy pojišťovny neplnily a kooperativa z tohoto pojištění ano.

0