Nemáte někdo zkušenost s cestovním pojištěním, které je součástí ČSOB Premium služeb? Podle popisu to vypadá na nejvyšší variantu jejich pojištění, ale nestudoval jsem všeobecné podmínky. Jde mi to, jestli se dá vyrazit na cesty a být krytý jen tímto pojištěním. Obecně mi totiž přijde, že to co se většinou nabízí ke kártám má vždy nějaké "ale".  .

ČSOB premium a cestovní pojištění

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

U ČSOB Premium jsem měl už dvakrát plnění (lékařské ošetření, proplacení letenek kvůli nemoci) a pokaždé naprosto bez problémů.

0 Citovat

Tak myslím, že to spíš Erste upravila, protože reagovala na změny CSOB a Standa je, jak sám přiznal zaměstnancem Erste, takže se nediv Cali, že to chválí :-)

0 Citovat

taky si myslím, že to jsou spíše lepší podmínky.. jen jedna teda je dost velké mínus a to, že když máte děti 18+, tak se na ně nevztahuje už pojištění... doteď to bylo vázáno na kartu Visa (a ty šly vyřídit až 3 kreditní další zdarma) a teď už jen na majitele účtu... škoda...

0 Citovat

niemandos: Asi tak ;-) Ale snazim se byt objektivni, spis jen fakta ;-)

Myslim ze jak CSOB, tak CS u techto pojisteni budou klast duraz na kvalitu pojisteni ve prospech klientu - jedna se prece jen o jejich top klientelu..


Daniel: Proc to zavadi, je hlavne to, ze se to docela dost zneuzivalo. Byl jeden klient Erste Premier, ale pojistenych tak mohlo byt nekolik rodin.. Teoreticky slo i vic karet visa. Treba pri tech trech kartach visa: mohlo se to vztahovat az na 15 lidi bez podminky cestovani s drzitelem karty. Pri tech pojistnych podminkach a limitech se rozhodne nejednalo o nemale financni naklady. A zadna banka neni charita..  Ale souhlasim, treba 21 let by bylo lepsi..


Jinak v detailech se to i dale zlepsovalo. Pridavaly se tam i nektere sporty, ktere tam nebyly (ctyrkolky, motokary, jizdy na U rampe a nejake dalsi..).

0 Citovat

asi se to zneužívalo, ale já to dal kvůli dětem...kdyby ty karty byly vázány jen na nejbližší a třeba do 26 let věku (kdy jsou třeba i studentské účty), tak by to bylo v pohodě... ale těch výhod zadarmo je i tak dost, tak se děti prostě "osamostatní"..:)

0 Citovat

Stando, za toto bych tě jako šéf nepochválil...

"Kvůli každému prdu nemusíš volat.. Prakticky ověřeno. Stejně tak ochota kooperativy u tohoto cestovka plnit, ve srovnání s jinýma pojistkama, kdy pojišťovny neplnily a kooperativa z tohoto pojištění ano."

0 Citovat

Nerozumim totiz tomu tvemu ze musis volat kvuli kazdemu prdu, sam si to napsal a ja rikam, ze ti neni pravda. Je bezne, ze pojistovny maji ve svych podminkach bezodkladne hlaseni. Ale presto plni i kdyz to neudelas.

Nevim, co se ti nelibi.. 


Konkretni priklad ti dam: Zada, problemy s plotynkama. Axa uhradu faktur odmitla, protoze pojistena osoba priznala problemy se zady dva roky nazpatek. Po nejake dobe si vzpomnel, ze ma pojisteni od EP, zasel si do kooperativy a ta mu bez potizi plnila. 

0 Citovat

Standa napsal(a):

Erste Premier bude menit sve cestovni pojisteni. Asi nejzajimavejsi novinky budou pojisteni storna zajezdu nebo cestovni sluzby (30 tis na hlavu), Cestovni asistent (pomuze resit problemy s letem vcetne kompenzaci, Pojisteni spoluucasti na skode na pujcenem aute nebo lodi (10tis).

Tak Stando přidám se k Danielovi. Pro mě asi nejzajímavější novinka, cituji cestovní brožuru Erste červen 2019: 

Kdo je pojištěn: 

b) Manžel /ka, nebo registrovaný partner/partnerka majitele účtu Premier, nebo druh/družka majitele..... 

c) Max. tři potomci do dovršení 18 let věku.... 

Na osoby uvedené pod písmenem b) se pojištění vztahuje pouze tehdy, pokud v době pojistné události žijí s majitelem účtu Premier ve společné domácnosti. Konec citace. 

Jsem tzv. samoživitel(dnes velmi moderní slovo), žiji v domácnosti se dvěma dcerami 19(gympl), 23(pracuje) a mám přítelkyni, která se mnou nebydlí(myslím, že v dnešní době docela normální věc) , ale samozřejmě ji beru jako rodinu. Všichni máme kreditky Visa Infinite a díky nim cestovní pojištění. Podle nových podmínek, podtrženo sečteno, jsem pojištěný ze všech čtyř již jenom já, majitel účtu, což je pro mě opravdu zajímavá novinka. Podotýkám, že za cca dva a půl roku jsme i když cestujeme hodně, neměli žádné pojistné plnění a nic jsme nezneužívali. 

0 Citovat

Taky to vnímám jako velké mínus. Děti nad 18, co stale ještě studují a mají trvalé bydliště u rodičů, už často cestují samostatně. A teď mají peška.

0 Citovat

Ať tak jako tak, ČSOB Premium i Erste Premier jsou dvě vysoce nadstandardní služby, které klienti nemusí platit. Takže i kdyby se to osekalo ještě víc, tak by to mohlo být taky OK.


Schválně sem se podíval, dle ceníku ČSOB Premium je další Visa Infinite za 200 Kč měsíčně. Takže by se dalo říct,že ze strany EP se jedá jen o přiblížení k ČSOB. Jen pro představu, druhou a další debetní Visu Infinite k účtu měla EP nebo druhá debetní či kreditní na držitele byla v sazebníku za 500 měsíčně. Možná to může být jakýsi ukazatel toho, kolik taková karta banky stála (licenční poplatky karetní asociaci, Priority pass, cestovní pojištění, které byly vázány na infinitky)


Daniel: A vidíš, ta 23letá dcera se už dá taky nazvat zneužívání. Byť pojišťovna platit nemusela, banka musela platit pojišťovně. Přece jen je samostatně výdělečně činná. Pod pojmem Družka si představuji spíše ženu pro společný zbytek života a ne někoho s kým chodívám jen na rande. Společnou domácností si spíš chtějí pojišťovny rozlišit, že v případě potřeby jednou o kamarádce neřekneš, že je to přítelkyně a ať pojišťovna platá. Ale chápu tvůj pohled, že to je pro tebe zhoršení, že tě budou dospělé dcery něco stát. Přítelkyně si to snad sama zaplatí. I tak pořád můžou využívat alespoň salonky :-)


Kdo má na to splňovat kritéria prémiového segmentu těchto dvou bank (regulérně, bez nějakých umělých obratů a podobně) by asi nemusel řešit několik desítek korun měsíčně za pojištění pro dospělé děti. Kdyby nebyl prémiového segmentu, platil by za všechny.


Lepší by bylo, kdyby to bylo do 21ti.


Tím radši končím, nechci to tu dále plevelit obhajobou bank. Když už, tak zase jen fakta :)

0 Citovat

na všem se najde něco..:) to pojištění je fakt celkem pár korun - spíše mi vadí to, že jsem na to nemusel vůbec myslet...prostě pojištěni pořád:) teď abych je hlídal jestli se pojistili a kam jedou...:( to víš - sice dospělí, ale pořád děti...:)

0 Citovat

Standa: ono úplně nejde o těch pár korun za pojištění, Ty to tu ale prezentuješ jako nějakou pomalu milost od banky, ale je to právě naopak. Banky tím, že nabízejí tyhle prémiové produkty lákají vysoce bonitní klienty a samozřejmě pak z toho samy profitují (vklady, hypotéky, investice atd.). Takže je to něco za něco a ne, že banka laskavě něco poskytne a buďte rádi, že aspoň něco...

0 Citovat

Z mého pohledu jsou 2 důvody, proč to tak odsekávají.Jednak to bylo moc štědře nastavené, pokud na jeden účet mohli byt 3 karty a na každou pojištění cele rodiny držitele plus i ty vstupy do salónku, co už osekaly posledně. Tak jsem to pochopil.Erste nemám. Druhy důvod je ten a to tu spoustu lidi nerada uslyší, ze  je dost velká skupina tzv. nalévácu-vylevacu, co nepřinášejí bance zhola nic, naopak ji stojí peníze za ty výhody. V konečném důsledku jsou náklady vysoké a je snaha je osesekat. Správně by bylo z pohledu nekoho, kdo prémiovy účet ma a přelévacem není, odstranit všechny ty, co jen využívají výhody. Ubylo by dost nákladu a mohly by zůstat nebo se dokonce zlepšovat podmínky pro ty co bance finance přinášejí.

Nepochopitelne je  na konkurenčním webu diskuzní forum : Na pivo do salónku. Ti co se orientují jistě ví. To mi rozum nebere.  

0 Citovat

Chlapci, chlapci... Jasně, že prvotní je snaha banky ušetřit a platit méně pojišťovnám za jejich produkt. A samozřejmě, že se to musí prodat jako inovovaný produkt a výhoda klientům.

@niemandos - co se ti nelíbí na té myšlence? Sám jsem takto vzal na alianční  statut pár lidí a protože o výhody brzy přijdu, možná  rád ocením revanš:-) Mimochodem podobné vlákno je i na F4F.
0 Citovat

cali napsal(a):

@niemandos - co se ti nelíbí na té myšlence? Sám jsem takto vzal na alianční  statut pár lidí a protože o výhody brzy přijdu, možná  rád ocením revanš:-) Mimochodem podobné vlákno je i na F4F.

Mam tam v předchozím příspěvku par hrubek.Psal jsem to ve spěchu :-(. No když to udělá každý, kdo ma nějakou kartu a pokaždé vezme řekneme 2 lidi, tak co se stane. Budou mnohonásobné vyšší náklady na provoz salónku a co pak? Kazdy kdo tam pujde zadarmo s někým, jistě nezůstane u jednoho piva. Takze pak to zase osekaji ještě víc. Kdo chodí do salónku od začátku muže posoudit, jaké to bylo tehdy a teď. Nemyslím v saloncich  prvních tříd, ale tech obyčejných. No vsechno je to jak píšeš o nákladech. Takže cim víc lidi tam bude chodit, tím to bude stát za větší prd. Už jen to, ze se pak není ani kde posadit. Ale to je to nejmenší. Tod můj selsky rozum, ale treba mě vyveden z omylu a je to jinak :-)

0 Citovat

Souhlas. MC salonek na T1 je mekáč (objemem lidí, kvality jídla ale mekáče nedosahuje).

0 Citovat

Já jsem měl hlavně na mysli alianční salonky, kde beru 1 hosta a takto je i původně myšlené vlákno u konkurence. Na kartu k účtu jsem byl všehovšudy 1x ve Vídni. I proto, že třeba v Prg je ten alianční  a "kartový" shodný. Samozřejmě to, abych nabízel a bral sebou  4 lidi z ulice, už se přiznám nemám pajšl.  Zase zcela upřímně, banky krvácejí na jiných věcech, kvůli kterým očesávají náklady a mimo jiné benefity ke kartám, než jsou náklady na konzumace studeného bufetu a pár lahváčů nebo panáků.  Spíš vidím obecně třeba v Prg nevýhodu ve vyšší obsazenosti těch 2 salónků.

0 Citovat

Mozna to vlákno tak myšleno bylo, ale když si přečtu příspěvky, tak tam hlavně vidim: vezmu 3 lidi v Praze. vezmu 4 lidi ve Vidni, nebo Bratislavě.Tak to asi nebudou držitele aliancnich karet. 

0 Citovat

a) Všechno se jednou zvrtne

b) Třeba chtějí pašáci ukázat, že mají prémiový účet:-)
0 Citovat


Stando rád bych Ti osvětlil to zneužívání. Mám účet u ČS/Erste 32 let, je tomu asi 2,5 roku co mě sama oslovila bankéřka Erste Premier, bez jakéhokoliv mé iniciativy, o nic jsem nežádal, o nic jsem se neprosil, do té doby jsem netušil, že něco takového je. Vysvětlila mi službu Erste Premier a že pokud budu chtít ráda mě vezme k Vám, logicky jsem souhlasil. V té době jsem si platil u ČS cestovní pojištění rodina, ta vyšší varianta 85 Kč měsíčně, ale vztahovalo se už jen na mě a mladší dceru. Řekla mi, že to zrušíme a pro mě a dcery mi dá kreditky Visa Infinite na kterých bude pojištění zdarma (starší dceři bylo 21 a pracovala, bankéřka to věděla), logicky jsem zase souhlasil, nicméně o nic se neprosil. Po čase jsem přišel s tím, jestli by nešla vyřídit kreditka i pro přítelkyni. Řekla mi, že mám nárok na tři dodatkové karty a je na mě, na koho ji vydají. Tvou poznámku o zneužívání beru jako naprostou nehoráznost, jsem slušný a poctivý člověk, nikdy jsem nepodváděl. Můžeš mi prosím vysvětlit jak jsem zneužíval? Já měl dojem, že jenom striktně dodržuji Vámi nastavená pravidla. 

Dále Tě ujišťuji, že si pod pojmem družka taky představuji někoho, s kým chci být do konce života. Jenže když člověk kolem padesátky zůstane sám, není vůbec jednoduché si někoho najít a když už najde, vše ideálně sladit. Se mnou je to o to složitější, že pracuji v zahraničí, trávím cca 200 dnů mimo republiku. Potom ještě 60 - 80 dnů procestujeme a zbytek jsem v ČR. Přítelkyně má svůj dům, já také, ona se stará o rodiče, já o děti, tudíž společná domácnost zatím nějak nejde. 

Jak už tady poznamenali předřečníci, prezentuješ tady banku jako štědrého poskytovatele darů nám drzým klientům. Stando opak je pravdou, jsme to právě mi klienti, kteří banku štědře zásobují penězi, ze kterých ona profituje. Takže fakta (to se Ti bude líbit) a trochu čísel. Čistý zisk ČS za loňský rok 15,4 miliardy, počet klientů 4,64 milionu. Když vezmeme průměr na klienta (je mi jasné, že to tak nejde počítat, je tu firemní klientela...), dělá to cca 3300 na klienta. Podotýkám, že to je čistý zisk, dále jsou tu provozní náklady které jsou jistě několikanásobně vyšší (dalo by se to dohledat, ale nechce se mi), takže střelím 10 - 15 k je Váš profit z průměrného klienta. Kolik je to u mě s ročním obratem na účtu cca 3,5 M (bez umělých obratů, abych pravdu řekl, nevím co to je) se můžu jenom domýšlet 50 - 60 k možná víc.... Tímto chci Stando demonstrovat, že i ze mě, - notorického zneužívače, Vám i přesto něco káplo. 

Už jsem ale všechno vyřešil, podíval se na stánky ČSOB Premium (i já to umím) a jejich podmínky. Co jsem nenašel, cituji: Mezi rodinné příslušníky se (kromě držitele platební karty) počítá 1 dospělá osoba (zejména manžel, manželka, druh, družka, popř. osoba blízká držiteli karty) a až 3 děti do 18 let věku včetně. konec citace. Zavolal jsem na infolinku, dostal číslo na bankéřku a té popsal můj problém a zeptal na osobu blízkou. Potvrdila mi, že osoba blízká není fixována na bydliště, z principu to může být v podstatě kdokoliv. A je to, příští týden jak přijedu domů, zajdu na pobočku ČSOB a vyřídím si nový účet ČSOB Premium, potom zajdu ještě do ČS a po 32 letech zruším účet. Stando já nestojím o nějaké milodary od banky, můžu si pojištění bez problému dovolit, ale je to pro mě velmi, ale opravdu velmi pohodlné, nemusím nic řešit, nemůžu zapomnět, kartu mám vždy u sebe a letím.... Děti se budou muset hold osamostatnit. 

Něco Ti Stando musím ještě říct. Občas když jsem šel za bankéřkou Erste, potkával jsem se s dalšími klienty. Byli to vesměs starší lidé, kteří dle mého odhadu moc necestují, určitě ne sami, když tak jednou dvakrát do roka jen s cestovkou. Tito lidé ani moc cestovní pojištění nepotřebují, ale mají děti 18+ a ty dozajista cestují a využívají Vaše pojištění. Chtěl bych být u toho, až budeš těmto klientům vysvětlovat, že v rámci zkvalitnění služeb už dětem nebudete poskytovat cestovní pojištění, ale když oni náhodou někam vyjedou, můžou si (zase díky zkvalitnění služeb) bez obav zaskotačit na U - rampě. Posadí je to doslova a do písmene na prdel. 




0 Citovat

Díky za takhle upřímný příspěvek.

0 Citovat

Ach jo,.. Napíšu Ti PM. Ale když už takhle veřejně, tak se ti omlouvám, samozřejmě nehážu všechny do jendoho pytle a z to se ti omlouvám, nevím jak na tom jsi, za to se omlouvám. Je možný, že ČSOB Premium to tak má, klidně si tam přejdi. Jen pozor, děti tam jsou taky jen do 18ti.. A poptej se jak to bude s dodatkovýma visa infinite.

Nechci tady žádnou banku prezentovat jako štědrého poskytovatele darů, ale spíš je do jisté míry bránit banku (v tomto bych bránil i ČSOB), že se jedná jen o zhoršení služeb. Pro většinu klientů se bude jednat rozhodně o zlepšení.  Chtěl jsem jen postnout fakta. K ostatním věcem se tu už vyjadřovat nebudu..

0 Citovat

Ty jo, petapadesatiletou snehovou vlocku jsem jeste nevidel. Vsadim se, ze k zadne zmene banky na zaklade tri prispevku na foru nedojde 😃

0 Citovat

Od 1. července ukončujeme spolupráci se společností Priority Pass – místo ní je Vám ovšem na letištích nově k dispozici více než 1 100 salónků společnosti Lounge Key. Nebudete už potřebovat žádnou kartičku, plně postačí mít u sebe jen svou kreditní Premium Kartu.

 

Samozřejmě Vám zůstávají 4 bezplatné vstupy ročně (1 osoba=1 vstup) – obsluze v Lounge Key stačí, když se prokážete svou kreditkou. A navíc v nich poplatky za další vstupy máte levnější (nově 32 dolarů za osobu). Pro více informací stačí navštívit www.csob.cz/loungekey.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):


Samozřejmě Vám zůstávají 4 bezplatné vstupy ročně (1 osoba=1 vstup) – obsluze v Lounge Key stačí, když se prokážete svou kreditkou. A navíc v nich poplatky za další vstupy máte levnější (nově 32 dolarů za osobu). Pro více informací stačí navštívit http://www.csob.cz/loungekey.


Prosim, pokud uz jsem letos 2 volne vstupy na Priority Pass od CSOB vycerpal, budu mit ted od 1.7. k dispozici jen zbyvajici 2 nebo 4 volne vstupy na Lounge Key od CSOB do konce roku? Predem diky za odpoved. (V me pobocce to bohuzel nevedeli).

0