Ahoj,na konci července bych chtěl do JV Asie. Bude to moje první exotika, chtěl bych tak polovinu času se válet na pláži a polovinu po výletech. Cenu letenky bych chtěl okolo 15 000, odlet Praha, Polsko, Vídeň. Letenky kontroluju od loňského června, ze začátku jsem měl vyhlídnutý Phuket, kde jsem chtěl na Khao Lak, půl roku se pohyboval do 14 000 a najednou to je za 17 000 a více. Okolo Vánoc jsem našel Bali s Quatarem za 15 000 a s Emirates za 16 000, to už taky není. Pak se mi líbí Vietnam, ale tam v červenci připadá v úvahu jen střední Vietnam, který je okolo 20 000. Nebo přemýšlím nad Ho Či Min a přeletět na Phu Quoc, ale co jsem koukal ten ostrov je docela malý, tak nevím jestli to není škoda jen na dva týdny do Vietnamu a ztvrdnout na malém ostrovu. Pak mě napadal Šrí lanka, ale přelet z colomba na východ mě výjde okolo 4000. Letenky bych potřeboval koupit do konce ledna. Máte nějaký tip kam se vydat? Díky. .

Kam v červenci JV Asie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj,

na konci července bych chtěl do JV Asie. Bude to moje první exotika, chtěl bych tak polovinu času se válet na pláži a polovinu po výletech. Cenu letenky bych chtěl okolo 15 000, odlet Praha, Polsko, Vídeň.

Letenky kontroluju od loňského června, ze začátku jsem měl vyhlídnutý Phuket, kde jsem chtěl na Khao Lak, půl roku se pohyboval do 14 000 a najednou to je za 17 000 a více. Okolo Vánoc jsem našel Bali s Quatarem za 15 000 a s Emirates za 16 000, to už taky není. Pak se mi líbí Vietnam, ale tam v červenci připadá v úvahu jen střední Vietnam, který je okolo 20 000. Nebo přemýšlím nad Ho Či Min a přeletět na Phu Quoc, ale co jsem koukal ten ostrov je docela malý, tak nevím jestli to není škoda jen na dva týdny do Vietnamu a ztvrdnout na malém ostrovu. Pak mě napadal Šrí lanka, ale přelet z colomba na východ mě výjde okolo 4000.

Letenky bych potřeboval koupit do konce ledna. Máte nějaký tip kam se vydat? Díky.

0

Zvážil bych jestli má vůbec smysl letět za teplem v době kdy je i u nás.

Myslím, že v této době tam bývají monzuny.

Letět tam můžeš prakticky kamkoliv kam seženeš letenku za zajímavou cenu.

Dost destinací je bezvízových.

Přelety jsou velmi levné (pokud tedy nemáš zavazadlo k odbavení).

0 Citovat

Kup si Bangkok a přelety v rámci Thajska/okolí dokoupíš za pár stovek extra s Nok Air nebo Air Asia.

Koupením letenek teď ale nic neušetříš. Počkal bych na nějakou akci, klidně i do března, dubna.

Osobně si myslím že vyměnit voňavé středoevropské léto za ulepenou, dusnou prádelnu JV Asie v období dešťů jsou vyhozené peníze a čas, ale každý to máme asi jinak.

0 Citovat

Kamoši boli na východe Sri Lanky v tom období a super. Premávajú aj busy, netreba letieť na východné pobrežie :) po ceste je toho na videnie kopec

0 Citovat

Na Srí Lanku klidně leť, tam bývá v srpnu dobré počasí kromě hor, kde obvykle každý den zaprší, ale spíše jen odpoledne. Nejen na východě, ale i na jihozápadě bývá na pobřeží pěkně a když zaprší, tak jen krátce a je to spíše příjemné. Po ostrově se téměř všichni pohybují po silnici nebo železnici.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Zvážil bych jestli má vůbec smysl letět za teplem v době kdy je i u nás.

Myslím, že v této době tam bývají monzuny.

Letět tam můžeš prakticky kamkoliv kam seženeš letenku za zajímavou cenu.

Dost destinací je bezvízových.

Přelety jsou velmi levné (pokud tedy nemáš zavazadlo k odbavení).

No já bych chtěl právě konečně vycestovat někam jinam.

Vím, že v Červenci na většině míst prší, ale v podstatě všichni, co znám a byli v tomhle termínu Thajsko, Vietnam, Filipiny, tak říkali, že to není taková hrůza, že prší buď ráno nebo večer dvě hodiny.

Jinak jsou destinace, kde je sezona Bali, Ko Samui, Střední Vietnam, Východ Šrí Lanky, tak hledám něco takového.

A zavazadlo určitě mít budu.

0 Citovat

Hikkaduwa na Sri Lance loni v létě byla v pohodě, pršelo nám jen jednou. Akorát zrovna řádila Dengue, naštěstí jsme nepotkali jediného komára.

0 Citovat

akoze ono to je jedno, ak bude akcia na Colombo, kup Colombo a presun sa na vychod.

Ak na Bangkok, tak sa presunies na vychodne pobrezie, ak Kuala Lumpur tak na Perenthiany, Indonezia je cela OK, ak Vietnam tak tak stred okolo Hoi An, Filipiny nic moc, asi tak Bohol

na taky rychly prehlad je super https://www.selectiveasia.com

0
7 reakcí