Ahojte, letím letos v květnu z Budapešti a z Benátek a potřebuji se nějak dostat na letiště. :-) Zkouším hledat i letecká spojení, ale chci pohledat i nějaké busy/vlaky. Zatím jsem zkoušel hledat jen přímo u vybraných dopravců. Nevíte někdo o nějaké stránce, kde by se dal najít nějaký srovnávač mezinárodních jízdenek? Našel jsem např. goeuro...Mám obě destinace v květnu a zatím jízdenky nejsou ani moc v prodeji, nevíte, kdy se tak můžou začít uvolňovat?Moc díky všem!  .

kde hledat mezinárodní jízdenky vlak/bus

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ahojte, letím letos v květnu z Budapešti a z Benátek a potřebuji se nějak dostat na letiště. :-) Zkouším hledat i letecká spojení, ale chci pohledat i nějaké busy/vlaky. Zatím jsem zkoušel hledat jen přímo u vybraných dopravců. Nevíte někdo o nějaké stránce, kde by se dal najít nějaký srovnávač mezinárodních jízdenek? Našel jsem např. goeuro...Mám obě destinace v květnu a zatím jízdenky nejsou ani moc v prodeji, nevíte, kdy se tak můžou začít uvolňovat?Moc díky všem!

0

Doporučuji stránku rome2rio.com tam je k nalezení spoustu spojení, které ostatní weby ani nezobrazí. Ale vždy je nutné si ověřit, zda jsou vypsaná spojení funkční přímo na stránkách společností. 

0 Citovat
Jízdenky na bus převážně tak 2 měsíce před odjezdem

0 Citovat

Pro cesty z/do ČR je pro vybrané destinace dobrá tato stránka: http://vlakem.net/ Budapešt z Prahy vyjde na 526Kč, Benátky od 999Kč.

Jinak ty Benátky bych případně zvážil koupit na webu https://tickets.oebb.at/ na jednu jízdenku přímo z Prahy (43-48€).

0 Citovat

Já bych osobně, jak u Budapešti, tak především u Benátek, nejdřív vyzkoušel azair.cz a zkusil bych, za kolik se tam dostanu letecky. Obojí, pokud nebude smůla, nemusí stát víc jak 40 € za jeden let.

0 Citovat

Letecký přípoj se vyplatí jen bez zavazadla k odbavení. V případě Budapešti by muselo být velké štěstí, aby mu to časově vycházelo (tuším, že se nelétá každý den, vlak jede každé 2h) a také záleží odkud je - od Pardubic směrem na východ o letadlu nemá moc smysl uvažovat.

U Benátek už to smysl má, ale opět bude záležet hlavně na čase dalšího letu.
0 Citovat

Letadlo by připadalo v úvahu jen do Budapešti, to budu mít jen příručák, ale v Benátkách budu mít i odbavené zavazadlo. Jsem kousek od Ostravy, takže o Budapešti přemýšlím i o autě. Ale třeba tam bude něco z Katowic, nebo Krakowa.

0 Citovat

Pre nejpohodlnejsi spojeni bych vzel:

do Budapesti spoj Eurolines koupeny pres Leo Express : od 14,5€ (pokud cestujete spolu: doporucil bych objednat v akci jak dnes valentynska - 1+1 zdarma, od 185 Kc/os). 

do Benatek, pokud letecky sice ne najdes nic, presne jak napsal SDAN, ale POZOR: objednavat pres web CD, nikoliv ÖBB. Praha - Villach/Faak am See za 14€ a pokracovat ÖBB IntercityBus do Benatek od 19€. Od Faak am See (bezne lze dojit na jizdenku do Faak az do Jesenic) pak SZ vlakem do Gorizi a konecne trenitaliu za ~15€.

Jinak lze low-cost jit Leo Express do Mnichova od 4€ a prestupit na vlak od 19€ (akcni Sparschiene) / 29€ (bezne Sparschiene) do Benatek.

0 Citovat

Neznám čas odletu, ale z Ostravy cesta vlakem do Budapešti trvá u denních spojů zpravidla 5h19min a cena je 414Kč, takže v případě, že by vlak vyhovoval časem příjezdu, tak zcela jistě nebude existovat levnější varianta. Časově nejspíše také ne, snad jedině nonstop cesta autem může být mírně rychlejší, ale znanamá to zaplatit dálniční poplatky v ČR, SK, H.

Ty Benátky bych letadlem úplně nezatracoval. Z Krakova by se třeba něco najít dalo i za cenu příplatku za odbavené zavazadlo. Ale záleží na čase dalšího odletu. Vlakem tam jsou prakticky jen 2 možnosti - buď přijet do Benátek okolo 20h večer nebo 8h ráno.

0 Citovat

Panda: Z Ostravy mi LE nic nenajde.

Do Benátek to také nemáš aktuální. Nyní jezdí přímé vlaky Vídeň - Benátky (Railjet, Nightjet), cena od 29€. Někdy to vyjde levněji celé koupit u OBB, někdy to rozdělit, zpravidla platí, že denní spoj je lepší koupit dohromady a noční rozdělit. Jen pak pozor, že rozdělením uzavíráš 2 přepravní smlouvy, takže myslet na dostatečnou rezervu na přestup ve Vídni.
0 Citovat

@SDAN, existuje levnejsi, presne jak sem napsal: z Prahy od 14,5€ z Prahy a z Ostravy leo do Ziliny (od 2€), vlakem pres Slovensko do Sturova a od hranicy (Sturova) primestsku budapestansku linku (co 30 min).

0 Citovat

Do Vidne stejne jsi nucen nejak dojit. A stoji to priblizne stejne penize co do Villachu. 

Prime vlaky z Vidne premavaju uz dlouho, nicmene nabidky maji spatni :/

0 Citovat

Panda: Na kolik by ta cesta do Budapešti vyšla, když by se to posčítalo, o kolik hodin a přestupů by byla cesta delší a kolik takových možností během dne je, než jet s ČD přes Břeclav (16€, 0 nebo 1 přestup)?Edit:

Aktuálně nevidím žádnou výhodu pro rozdělení jízdenky do Benátek ve Villachu.Noční vlak lze koupit z Vídně do Benátek za 29€( +9€ u ČD za jízdenku z Ostravy).Denní i noční spojení celé koupené u OBB vyjde na 48€.

0 Citovat

Jak sem psal poprve, prvni cestu je nutne objednat u CD.

od 14€ vlakem CD/Öbb pres Summerau do  Faak do Villach, dal za 19€ pohodlne ÖBB IC Busem. Pokud lezi to na penizech, tak len ne koncit v Villachu a Jen prestupit na vlak smerem Slovinsko a v Jesenicech prestupit na na nekolik vlaku denne uz do Gorici (4,60€ priblizne). Od Gorizi zatim trenitalia stoi pod 10€.

0 Citovat

Nevím, proč uvádíš spojení z Prahy, když tazatel je z Ostravy.  Nyní těch IC busů nejezdí už tolik - nahradily je vlaky. Já uvadím reálné možnosti, které jdou zrealizovat a pokud možno jednoduše.Jinak by mě zajímalo, jak koupit jízdenku Z Villach (Faak am See) do N. Gorice za 4,60€? Její cena bude zcela určitě přes 10€. Navíc je tam nutný pěší přesun do Gorizie.

0 Citovat

Pesi presun pres Gorizie - ano, a mozem jen doporucit.

Hranicni listok, uz jsem napsal v prvnim prispevku, bezne ne jsi nuceny mit. Staci jizdenka do posledni stanici v Rakusku (pre vlaky na Slovinsko je to Faak, kazdopadne na useku posledni rakuska stanice je Arnoldstein). Pak jsem ptal o hranicni jizdenku u pruvodce, vzdycky poprve ptal a kam chci jit a pak jsem vystupoval v Jesenicech tak jen pozeral a posiel dal (+4 krat), chtel videt jen libovolnu platni jizdenku (tu do Faak). 

Jizdenka Jesenice - slovinska Gorice stala minuly rok pod 5€.

Trenitalia - v oblasti prislovinskej plati zvyhodneny cenik pre regionalni jizdy a tak ~0,50 za 10 km, prve a 2. 10 km je ale za 1€.

0 Citovat

To, že rakouský průvodčí jízdenku jízdenku nevyžaduje je možné, také jsem několikrát jel z Villachu do Jesenice a průvodčího jsem zde potkal málokdy, bez jízdenky (stojí 6€) na úsek Faak am See - Jesenice ale při případné revizi budeš černý pasažér.

Pro upřesnění - poslední stanicí směr Slovinsko je Rossenach bei Villach ne Arnoldstein, ten je ve směru Tarvisio.

Jinak stále nevím, jak je cesta přes Gorizii použitelná pro cestu z Ostravy do Benátek na letiště, neříkám, že to není pěkná cesta, ale myslím, že jí rozumně během jednoho dne nelze realizovat.

0 Citovat

aaaa, a este neni nutne na ceste pres Gorizie cestovat az k Santa Luci = jsi rychlej na letisti.

Hranici jsem zadal z pamati, asi mas pravdu.

vlaky do Jesenic provozuje SZ a pres vzhled na to ze jedinecne zastavky v Rakusku to Villach a Faak, stejne obsluhuji teto spoje Slovinci, vcetne kontrolovani jizdenek. Ptal jsem vsechny 4-krat, 1 krat smerem z Jesenic sem sice potkal rakuskeho strojvedouciho - a stejne (v dalsich 3 pripadech byli Slovinci) mel zajem jen o jizdenku do/od rakouske hranici, Rakousak asi ne ptal o dalsi jizdenku. Slovinci ptaju jen kam cestujete a pokud do Jesenic - podle tarifu SZ  vzdy lze koupit jizdenky u strojvedouciho a to pak beze poplatku pokud neni na stanici pokladna (Faak a Rosenheim - je jen automat). V Rakusku je to u rychlych vlaku stejne mozne, vlaky na Slovinsko jsou pouze EC a D = neni mozne ze bude Vam nabidnute poprve pokuta. Jen obycejna jizdenka, a to zase jen pokud opravdu je konecna na tento usek (chtel bych jen upozornit ze v Evrope jiz funguji hranicni prehody s jizdnem 0€: zeleznicni ako Görlitz - Zgorzelec nebo autobusovy presne (v 2016 fungoval jen v letni obdobi) od Jesenic do Tarvisia. 

Tak jednoduse: proc jit pres Jesenice a Gorizie? 14+5+~9€ = 28€

Samotny vlak z Vidne =  29€ ≤ (a nutne je dojit z Ostravy)

Pre Ostravakov vyplati se stejne ta nebo taky cesta pres Mnichov (leo od ~10€ a DB EC od 19€, pohodlne a rychle).

0 Citovat
A není jednodušší prostě dojet přímým nočním vlakem z Benátek až do Vídně za 29 EUR www.oebb.at a pak opět (ne)přímým vlakem Vídeň -Ostrava za 233-360 Kč www.cd.cz než někde šaškovat na hranicích a po čecháčkovsku podvádět s jízdným?
0 Citovat

Znovu se ptám, jak se dostat z Ostravy do Benátek přes Gorizii během jednoho dne, abych nemusel nocovat někde po cestě na nádraží.

Ta cesta přes Mnichov může být v některých vyjímečných případech trochu levnější, v drtivé většině případů však bude dražší a méně spolehlivá, navíc to také moc vhodně v Mnichově nenavazuje.

0 Citovat

Mě by hlavně zajímalo kam vlastně letí. Aby necestoval celý den na letiště aby pak někde letěl 1,5 hodiny :) Nechápu, jak někdo dobrovolně chce x krát přestupovat aby ušetřil pár korun. To musí opravdu bavit. Tu jízdu načerno raději nekomentuji. Souhlasím s Petrem 76. Nechápu, co se tu řeší :) S tou cestou do Budapešti je to to samé. Za 5,5 hod je z Ostravy v Budapešti s jedním přestupem. 

0 Citovat

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě? :-)

Co takhle noční bus RegioJet z Ostravy?  Nešlo by? Jinak já jedu do Benátek autem, není to zas tak daleko, a přijedu i odjedu tak, jak se mi to hodí.

0 Citovat
Jsem pak prekvapeny proc to tady se jmenuje "cestuj LEVNE"... Vychaza ze je to z duvodu na zvysenej pocet pohodlnosti spoju, nicemz pre duchodcov... P.S. (pokud jde na taky na foru) proc 4 strojvedujicich 4 krat odmenutli vystaveni jizdenky Jesenice-Faak? Ziadna jizda na cerno to neni. Vy proste ne zvladnete ze niekdo nabizi v ramci podpory regionu cesty uplne zdarma? http://www.jesenice.si/medijsko-...b60c7d8a49 Ale prakticky mi je to jedno, mozete asi stejne cestovat v Suite za 100 nebo 200 euro a asi berte pouze Moskva-Nice Express zo zvysenem urovni trid.
0 Citovat

Nejlevnější řešení není vždy nejlepší řešení. :-) A čas taky něco stojí...

0 Citovat

90-te roky, keď bolo treba pozerať na každú korunu, sú už preč, a našťastie aj stredoeurópania môžu hľadať najoptimálnejšie riešenie.

Pri ceste do Benátok pre väčšinu ľudí z Česka alebo Slovenska je najoptimálnejšie pricestovať do Viedne a odtiaľ vlakom do Benátok. Trepať sa cez Slovinsko kvôli úspore nejakých 12 - 15€, stratiť jeden deň a ešte riskovať zmeškanie nejakého prípoja veľký význam nemá.

0