Ahoj, za pár týdnů se chytám na dlouhodobější cestu kolem JV Asie, Austrálie,  možná i někam dál. Nemám ještě přesný plán cesty, ale pohybovat se spíše budu po městěch a v obydlených oblastech.  Právě řeším různá očkování. Nejsem zrovna člověk, který by byl žhavý naočkovat se proti všemu možnému, co by se mohlo v zemi vyskytnout, na druhou stranu ale ani ten, který by chtěl nějak riskovat, mám tedy vakcínu proti tyfu, žloutence a tetanu. Teď k dotazu: nejsem si jistá, jestli by bylo dobré naočkovat se i proti vzteklině. Nejde mi o finanční stránku, ale spíše o vliv na organismus a podobně. Na různých webech jsem si přečetla různorodé názory, někteří se klaní k naočkování, někteří jsou proti. Poradíte mi tedy, prosím? V Asii jsem nikdy nebyla, takže to neumím posoudit. Díky :) .

Očkování proti vzteklině

Založila ve fóru Co se nevešlo

18 reakcí

Ahoj, za pár týdnů se chytám na dlouhodobější cestu kolem JV Asie, Austrálie,  možná i někam dál. Nemám ještě přesný plán cesty, ale pohybovat se spíše budu po městěch a v obydlených oblastech.  Právě řeším různá očkování. Nejsem zrovna člověk, který by byl žhavý naočkovat se proti všemu možnému, co by se mohlo v zemi vyskytnout, na druhou stranu ale ani ten, který by chtěl nějak riskovat, mám tedy vakcínu proti tyfu, žloutence a tetanu. Teď k dotazu: nejsem si jistá, jestli by bylo dobré naočkovat se i proti vzteklině. Nejde mi o finanční stránku, ale spíše o vliv na organismus a podobně. Na různých webech jsem si přečetla různorodé názory, někteří se klaní k naočkování, někteří jsou proti. Poradíte mi tedy, prosím? V Asii jsem nikdy nebyla, takže to neumím posoudit. Díky :)

0

Ja jsem pred rokem resila uplne stejnou situaci. Kamaradku ale pokousala na plazi opice a mela potom v Cesku hodne chozeni po doktorech, takze jsem v tom mela celkem brzy jasno. Organismus to zvladl ok, jen me bolelo rameno :)

0 Citovat

Osobně bych do toho nešla, zrovna očkování proti vzteklině je dost agresivní, bývají na něj nepříjemné alergické rekace, nehledě na to, co to celkově udělá s imunitním systémem.

Na druhou stranu, vzteklina není nic, s čím by si měl člověk zahrávat. Takže ideálně vyvarovat se kontaktu se zvířaty a v případě pokousání být připravená nasednout na letadlo zpět a hurá na Bulovku. Takže je otázka, co je pro tebe přijatelnější, pro mě je to okamžitý návrat, pro někoho naočkování se dopředu.Navíc, pokud jsi naočkovaná a následně pokousaná, přeočkovává se znovu (pokud to není do 1 roku od kompletního očkování) - stejně jako u tetanu a hlubokých ran.

0 Citovat

Očkování po kousnutí zvířetem se provádí i v zahraničí, a to 5x. Je to určitě vhodnější i v horší nemocnici (před odletem bude jistě ve velkém městě i nějaká kvalitní), než čekat až na návrat do Evropy. Pokud je člověk očkovaný preventivně třemi dávkami (v posledních pěti letech), pak stačí v zahraničí 2 dávky.

https://www.hedvabnastezka.cz/zd...vzteklinu/

Je lepší vyhýbat se místům, kde hloupí místní lidi a asijští turisti krmí makaky (opičí les na Bali, Mount Popa v Barmě atd.), kteří jsou tam následkem tohoto jednání někdy agresivní. Pokud už na taková místa jdete (některé NP v jižní Číně by bylo škoda vynechat), nedržte v ruce jídlo ani nic, co by opice mohly za jídlo považovat. Mějte zavřený batoh a nepokládejte ho na lavičku atd. V tom lese na Bali kradou i brýle z hlavy.

Toulaví psi bývají klidní, ale obcházejte je raději v určité vzdálenosti. Jednou jsem v Barmě přicházel k bankomatu (v budce jako byly dříve telefony),  kde ležel ve stínu pes. Ten odešel, ale jak šel okolo mě, naznačil kousnutí (asi jako odplatu, že jsem ho vyrušil).

0 Citovat
Moc děkuju za rady.  Popravdě se mi do toho moc nechce, protože jsem nemocná a nechci si ještě více ničit imunitu,  asi to ale ještě zvážím- domů se vracet nechci.

0 Citovat

Mne se to ohledne te imunity zda trosku jako zbytecna hysterie posledni doby. 

Sama jsem ockovani volila i proto, ze jsem ‘vysoce kontaktni’ :D Kdyz vidim zvire, ktere zrovna nema prasivinu, rada ho ponuchnam, cimz jdu temto problemum naproti. Ockovani je potom i pohodlnejsi zpusob, jak situaci resit.
0 Citovat

Zdravim, urcite odloz ockovani az na dobu, kdy nebudes akutne nemocna. Pote ale ockovani vrele doporucuji - z osobni zkusenosti muzu rict, ze slaba, kratkodoba bolest v ruce se da vydrzet. Osobne znam dva lidi, kteri byli pokousani psi (jeden v Indii, druhy v JV Asii) a patalie, ktere si pak zazili ohledne  shaneni vakcin kdovi-kde, drivejsiho odletu domu a nasledne lecby, si ja osobne rada (aspon castecne), usetrim. Vzteklina je smrtelne onecmoneni a pseudo-argumenty typu 'kdovi, co to udela s imunitnim systemem', mi neprijdou na miste. Snazila jsem se dohledat relevantni informace o tom, jak by mohlo toto ockovani dlouhodobe negativne ovlivnit imunitni system - a nenasla jsem (prekvapive) nic. Par hodin trvajici pripadne nezadouci ucinky se opravdu zvladnout daji (budes-li behem ockovani zdrava) a bohate vyvazi fakt, ze je clovek proti onemocneni, v dosahu v jakem je to mozne, chranen. Dle meho nazoru o ockovani nevahej.

0 Citovat

Lepšie autistom po očkovaní ako zombiem bez neho

0 Citovat

Jenže ono jde i mimojiné o to, že pokud je to očkování starší než 1 rok, přeočkovává se stejně, takže opět hledání nemocnice nebo odjezd domů.

K těm pseudoargumentům, máme v rodině rozjetou autoimunitní nemoc právě po očkování, sice to nebyla vzteklina, ale potvrzené,  že za to může očkování máme jak imunologem tak praktikem.

Kdyby se nedalo proti vzteklině účinně očkovat PO, rozhodně bych tu nepsala nic o tom, ať si to tázající dobře rozmyslí, ale ono to lze.

A jasně, pokud se vrhám na každé zvířátko, jistě je to jiné, než když jste jako já opratrní a zvířatům se obloukem vyhýbáte.

0 Citovat

Zde příbalový leták k vakcíně: https://www.ockovacicentrum.cz/u...ab-pil.pdf

0 Citovat

Porad je rozdil, kdyz jsi pokousana potom, co jsi nekdy byla ockovana a potom, co jsi vakcinaci nemela. 

K autoimunitnim nemocem jsou dispozice, napr. dedicnost. A kolika lidem se rozjede autoimunitni onemocneni bezprostredne po ockovani? Je to velmi, velmi vzacne. Dost vzacne na to, aby byl nesmysl nekoho od ockovani odrazovat.

Ty zvirata tam volne jsou, a svete div se, kousou. Muzes se jim vyhybat ale staci mit smulu, a uz ten hryzanec mas. 

Za me - cemu se da predejit a to riziko tam je, tomu rada predejdu. I kdyby to melo byt jen pro klid duse. 

0 Citovat

andula napsal(a):

Jenže ono jde i mimojiné o to, že pokud je to očkování starší než 1 rok, přeočkovává se stejně, takže opět hledání nemocnice nebo odjezd domů.

Je to trochu jinak, jak jsem psal výše. Pokud je člověk očkovaný preventivně třemi dávkami (v posledních pěti letech!), pak stačí v zahraničí 2 dávky. Jinak 5 dávek.

Jestliže je Katka nemocná a odjíždí za pár týdnů, stejně očkování nestihne. Trvá totiž min. 3 týdny.

0 Citovat
Tím "nemocná" myslím trvale, proto řeším ty věci okolo imunity a vlivu na organismus.  Každopádně moc děkuju, nejrozumější se bude na očkování objednat :)

0 Citovat

Když to zkrátím: po rizikovém kontaktu se zvířetem musíš do cca 12 hodin vyhledat lékařskou pomoc, pokud si očkován, tak se doba prodlužuje na cca 24 hodin. V každém případě však musíš být přeočkován, pokud ne… Vzteklina je neléčitelná… 

Poučení od mé cestovní lékařky tedy zní: pokud jsi v dosahu lékařské péče, očkování není potřeba; je však silně doporučováno při pobytu v extrémních podmínkách, zejména hory, pralesy atd., kde by transport do nejbližšího lékařského zařízení mohl trvat déle, než několik hodin.

0 Citovat

Vůbec bych neváhal. Z vlastní zkušenosti vím jaké to je řešit očkování až na místě. Stačí pitomý pes, který běží po ulici a z ničeho nic tě kousne. Mě kousla opice... a v tu chvíli to začneš řešit a stresovat a zničí ti to dovolenou. 

Vem si to takhle: vzteklina je smrtelné onemocnění, na které neexistuje léčba a v Asii není vymícena. Pokud jsi očkována můžeš být relativně v klidu. Pokud nejsi, tak musíš okamžitě vyhledat někoho kdo ti píchne vakcínu (mi dali dvě dávky najednou a bez reakce) a pak doufáš, že vakcíná zabere dříve než se projeví příznaky. Jinak velice bolestivá smrt. 

https://www.youtube.com/watch?v=-moG6JDmJdc

0 Citovat

To video je celkem přesvědčivý důvod proč se nechat očkovat... :

0 Citovat
mraziq napsal(a): To video je celkem přesvědčivý důvod proč se nechat očkovat... :D

len počkaj, hneď sa objaví divoká mamička, čo 10 blogov už prečítala o nástrahách očkovania! Určite lobby farma firiem a Sorosa
0 Citovat

Tak určitěééé... já bych to nebezpečí nepodceňoval. Stačí že máme chemtrails, HAARP a jinéformy kontroly iluminátů a NWO. Navíc autismus je obrovský problém http://az247.cz/ceskou-republiku...aparkovat/

0 Citovat

Dobra urazka pro lidi, kteri tim trpi od narozeni jako moje sestra :(. Demence ten clanek...

0
18 reakcí