Ahoj, máte někdo zkušenosti (názor) s napsáním nepravdivých údajů do žádosti o víza? 12.3.2018 letíme na Srí Lanku, kde je povinné vízum. V žádosti je vyžadována expirace pasu  více než 180 dní od data příletu. Problém je ten, že můj pas má expiraci do 5.9.2018 - což je přesně o týden méně. Má cenu to riskovat a letět s pasem, který v podstatě o 7 dní nesplňuje podmínku?A další otázka: Nechci dávat 4000 Kč za nový pas ve zkráceném řízení  (6 prac. dní).  Standardně se je to do 31 dní, ale zvládli by to do 10 prac. dní?  Nemáte i s tímto zkušenosti?Díky moc za odpověď.Kuba .

Vízum - Srí Lanka; expirace pasu

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj, 


máte někdo zkušenosti (názor) s napsáním nepravdivých údajů do žádosti o víza? 12.3.2018 letíme na Srí Lanku, kde je povinné vízum. V žádosti je vyžadována expirace pasu  více než 180 dní od data příletu. Problém je ten, že můj pas má expiraci do 5.9.2018 - což je přesně o týden méně. 


Má cenu to riskovat a letět s pasem, který v podstatě o 7 dní nesplňuje podmínku?


A další otázka: Nechci dávat 4000 Kč za nový pas ve zkráceném řízení  (6 prac. dní).  Standardně se je to do 31 dní, ale zvládli by to do 10 prac. dní?  Nemáte i s tímto zkušenosti?


Díky moc za odpověď.

Kuba



0

Nevím, jestli to jde takto zjistit i ve tvém okrese, ale třeba na Praze 4 bys to možná stačil i za 600 Kč, pokud letíš až odpoledne. Zkus si najít web svého okresu:

http://www.praha4.cz/Termin-vyde...adu-1.html

Já bych to se starým pasem neriskoval, i když je možné, že by si toho nevšimli. Určitě si ale pak udělej e-vizum ještě před odletem.

0 Citovat

Můj pas mi v normálním režimu vyřídili za tuším 12-14 dní (nespěchal jsem na to).. Ale těžko říct, možná zkusit zavolat někam na magistrát, jaká je reálná čekačka..

0 Citovat

Díky moc, ihned v pondělí si zajdu na magitrát a zkusím to. 

0 Citovat

Líbí se mi tvůj přístup. Ušetříš 3200 Kč a pas ti nestihnou vystavit. Tak poletíš s pasem s o týden kratší platností, nepustí te na Srí Lanku nebo ani do letadla a kvůli tomu ti propadne 10x tolik. To je šetření na nepravém místě. I kdyby teď byla čekačka týden, není žádná záruka, že momentálně se nezvýšilo vytížení a nedodají ti ho za 3 týdny. Úřad zodpovídá jen za to, že to nebude déle než měsíc. 

0 Citovat

I kdyby nesplňoval platnost o 1 den, tak prostě z Prahy neodletíš.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

I kdyby nesplňoval platnost o 1 den, tak prostě z Prahy neodletíš.


Spíš asi při přestupu, ne? To na situaci nic nemění. :) Dokázali jsme již bez dokladu letět z Osla do Prahy, tak třeba bychom mohli mít stejné štěstí. :) 

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Líbí se mi tvůj přístup. Ušetříš 3200 Kč a pas ti nestihnou vystavit. Tak poletíš s pasem s o týden kratší platností, nepustí te na Srí Lanku nebo ani do letadla a kvůli tomu ti propadne 10x tolik. To je šetření na nepravém místě. I kdyby teď byla čekačka týden, není žádná záruka, že momentálně se nezvýšilo vytížení a dodají ti ho za 3 týdny. Úřad zodpovídá jen za to, že to nebude déle než měsíc. 


Jasně, nic jiného mi asi nezbude. Třeba nebude velká fronta na čekačce na pas. :) 

0
7 reakcí