Akční nabídka na cestovní pojištění do zahraničí za 149 Kč na 15 dní. Možnost aktivace až do konce roku. Limity pojistného plnění: Léčebné výlohy 1,5 mil. korun Ošetření zubů 8 tis. korun Úrazové pojištění 100 tis. korun Odpovědnost za škodu – majetek 0,5 mil. korun Odpovědnost za škodu – zdraví 0,75 mil. korun http://goo.gl/Oossr .

Cestovní pojištění

Založil ve fóru Co se nevešlo

floodland napsal(a):

Tak pokud bude storno předcházet datu na lékařské zprávě, tak dostaneš velký kulový.

achjo.... 

1 Citovat

hankaa napsal(a):

@floodland 

Pojišťovna může tvrdit co chce, ale nevím, proč by to dělala, když nastane pojistná událost, na kterou jsem mimo jiné v rámci cestovního pojištění pojištěna, kterou doložím (např. lékařským potvrzením + neschopenkou (asi)), tak nemá důvod neplnit. Šlo mi o ty storna, zda ano nebo ne, protože se teoreticky také může stát, že jsou situace, že nemusí být vždy reálné storna provést.  Díky všem za postřehy a rady ;) 

to sice nema, ale vetsinou je to doprovazeno tou hromadou malych pismenek v t&c, jejichz nesplneni mize znamenat, ze pojistovna nebude plnit, i kdyz to na prvni pohled vypada, ze by mela.

pokud nevite, co je potreba a v jakem poradi, je fakt lepsi to resit s pojistovnou, a ne na internetu :)

0 Citovat

@vsichni 

Omlouvám se všem chytrým a nejchytřejším, že jsem zaplevelila zdejší fórum nevhodným dotazem a následnou diskusí. Děkuji všem normálním za postřehy a rady, zda stornovat či nikoliv (to byl totiž dotaz).  

4 Citovat

Pojišťovně jde o to, abys nedostala peníze zároveň od nich i od aerolinky (byť jen třeba taxy), takže chtějí potvrzení o stornu s vyčíslením vrácené částky nebo potvrzení o tom, že letenka stornovat nejde, nebo potvrzení, že stornovat jde a nevrací nic. K tomu ještě obvykle chtějí potvrzení o no show (pokud nejde letenka stornovat/není potvrzení o stornu). U Ryanairu se toto dá získat přes chatbota (po času odletu letu). Pošlou e-mail, který konkrétně ČSOB akceptuje jako potvrzení.

Jinak některé pojišťovny mají i specificky definované u jakých onemocnění/úrazů se uplatňuje pojistné plnění na základě lékařské zprávy. Čili u nějaké banality plnit nemusí i když od lékaře bude zpráva, že jsi nezpůsobilá letu.

4 Citovat

hankaa napsal(a):

@vsichni 

Omlouvám se všem chytrým a nejchytřejším, že jsem zaplevelila zdejší fórum nevhodným dotazem a následnou diskusí. Děkuji všem normálním za postřehy a rady, zda stornovat či nikoliv (to byl totiž dotaz).  

Ne, to nezní vůbec uraženě. 😆 Zaplevelila. Dotaz měl směřovat na pojišťovnu a teprve o její odpovědi by dávalo smysl diskutovat. 😉

2 Citovat

Pojistná událost nahlášena, jedno storno provedeno (vráceny taxy), druhá letenka stornovat nešla. Požádala jsem tedy o zaplacenou cenu za letenku, nikoliv stornopoplatek, jako v prvním případě.  Doloženy všechny platby. Zatím mám po dvou týdnech informaci, že obdrželi moji žádost. Uvidíme. Budu informovat. :) 

1 Citovat

Edit: 
Pojišťovna proplatí vše, co jsem žádala bez spoluúčasti samozřejmě. K žádosti  jsem doložila doklad o stornu letenky (tam kde se podařilo), doklad o zakoupení letenky (u té druhé, kde storno neproběhlo), doklady o platbách. K mému základnímu dotazu, zda stornovat či nikoliv, si tedy odpovím sama - myslím, že v tomto případě by to pojišťovně bylo jedno.  K  propadlému ubytku doklad z bookingu a rovněž doklad o platbě. Velmi stručná lékařská zpráva.  

1 Citovat

jaká je tam mimochodem spoluúčast? Doufám, že už jsi v pořádku :-)

0 Citovat

10% z plnění, minimálně 1000 Kč.  Díky, je to snad v pohodě. :) 

0 Citovat

Nemůžu si pomoct, když vidím nadpis abych s vděčností nenapsal že už dvakrát mě spolehlivě vysekala z problémů AXA, stál jsem jí jako pojištěnec, v posledních pšti letechv součtu odhadem nejméně osm miliónů, a nejsem tam na černé listině nedávno mně k mému velkému překvapení poslali nabídku na 50% slevu u ročního celosvětového cestovního pojištění (s limitem plnění 500mio), nabídku jsem okamžitě přijal.

2 Citovat

máte někdo praktickou zkušenost s plněním od BNP Paribas, které je ke kartě Gold RB? á se do teď vždy pojišťoval cestovně u ČPZP, podle manželky doktora na Korfu mají dobré plnění a fungují. 

Ale když mám ty gold karty tak mi to už přijde zbytečný.

0 Citovat

jokker napsal(a):

Nemůžu si pomoct, když vidím nadpis abych s vděčností nenapsal že už dvakrát mě spolehlivě vysekala z problémů AXA, stál jsem jí jako pojištěnec, v posledních pšti letechv součtu odhadem nejméně osm miliónů, a nejsem tam na černé listině nedávno mně k mému velkému překvapení poslali nabídku na 50% slevu u ročního celosvětového cestovního pojištění (s limitem plnění 500mio), nabídku jsem okamžitě přijal.

Také čerstvá zkušenost... AXA mě fakt mile překvapila. Náš let do USA nám zrušili na poslední chvíli a my jsme tak zůstali uvěznění ve Frankfurtu, kde jsme museli přes noc někde přenocovat. Po kontaktování AXA nám hned schválili a zaplatili hotel, takže jsme měli střechu nad hlavou a klidnou noc. Bylo to strašně uklidňující vědět, že na ně můžeme spolehnout, když se věci komplikují. Mám u nich celoroční a mohu jedině doporučit.. https://www.axa-assistance.cz/ce...i-vyjezdy/

0 Citovat

Co kdyby sis tu reklamu na pojišťovnu strčila do rekta, Jitko? Axa je předraženej shit, když je problém, tak neplní, a všichni to tu vědí, nemusíš to cpát do všech témat...

4 Citovat

jokker o par prispevku vyse pise ze uz mu vypaltili bez problemu nekolik udalosti v celkove hodnote asi 8mil a stale jsou ochotni ho pojistit - pokud je to pravda, tak to nesvedci o tom, ze by Axa byla predrazenej shit..

1 Citovat

Pri jokkerovi, aj vzhľadom k jeho histórii predpokladám, že nemá dôvod si vymýšľať.

Jitkanovakova (aka srovnator )  proste len využila  jeho príspevok na prilepenie reklamy. Ak dopravca zrušil let z Frankfurtu do USA (čo určite nebol lowcost, ale klasická spoločnosť) mal povinnosť zabezpečiť aj náhradné ubytovanie, ak náhradný let bol až na druhý deň. Nejak sa mi na tom príbehu nechce zdať, že by stačil telefonát do Axy, a tá by obratom okamžite zaplatila hotel...

12 Citovat

bugr napsal(a):

máte někdo praktickou zkušenost s plněním od BNP Paribas, které je ke kartě Gold RB? á se do teď vždy pojišťoval cestovně u ČPZP, podle manželky doktora na Korfu mají dobré plnění a fungují. 

ahojte, navazuji na tento Bugrův dotaz.. taky teď docela váhám jestli se spoléhat na to pojištění ke kartě RB, celou dobu jsem k tomu víceméně skeptická, a dávala si pojištění solo jinde, protože mám debilní mindset že to "přece nemůže být dobré když je to "zadarmo"" :D

Čeká nás ale cesta do USA, nějaké letenky už máme koupené, některé ještě ne, ubytka klasika Booking, airbnb. Tak jde mi asi hlavně o pojištění nějakého storna. RB tam má limit 30.000 na storno, což moc není.

Když ale koupím jiné pojištění, tak to už mi nepokryje ty první letenky, které už nějakou dobu mám. 

Jak z toho nejlépe vybruslit nebo to nakombinovat co nejvýhodněji? Řešil jste někdy něco podobného?

Dikyy :)

0 Citovat

To pojištění od RB za nějakých 150 kč (pokud jsem to pochopil správně) je úplný shit...

0 Citovat

bugr napsal(a):

Já mám nedávnou praktickou zkušenost. Zrušení cesty ze zdravotních důvodů. Bylo to kombo letenky, ubytko, trajekty. Co šlo zrušit jsem zrušila, co ne, jsem uplatnila u pojišťovny. Doloženo doklady o rezervacích, platbách, vrácení letištních poplatků (kde šlo udělat storno), doklad od doktora. Bez jediného požadavku na doplnění dokladů - pojistné plnění zaplaceno na účet asi do tří týdnů. Takže zkušenost velmi dobrá.  

1 Citovat

Blbost... To RB cestovní pojištění je úplně stejné, jako naprostá většina ostatních, stejně vše vyřizujete s asistenční službou a tu má RB u nových produktů Europe Assistance, která má největší podíl v ČR (35-40%) a funguje pro x dalších pojišťoven/bank. Ty limity samozřejmě reflektují pojistné, ale v praxi pro běžné cesty po světě plně ok.

A co je tu citováno od Přemka-Bugra, ČPZP v tomto případě jen prodává produkt ČPP, která v rámci VIG používá "českou" asistenční službu Global Assistance.

0 Citovat

romancient napsal(a):

To pojištění od RB za nějakých 150 kč (pokud jsem to pochopil správně) je úplný shit...

Proč? Kvůli nízkým limitům? Dotaz byl ale na pojištění ke Gold kartě RB, to myslím není za 150 Kč ;) 

1 Citovat

Nejde o ty malé částky, to pojištění stejně nic nestojí, takže se ani nedají čekat nějaké velké limity. Jde spíš o to, že to pojištění se vztahuje na věci, které se v praxi vůbec nestanou, a naopak u skutečně důležitých situací je krytí naprosto minimální. Je to prostě schválně udělané tak, aby to vypadalo dobře, ale ve skutečnosti k ničemu není. Opravdu je lepší si připlatit za normální pojištění než tohle.

Myslím klasické cestovní pojištění od RB za těch pár korun. 

1 Citovat

Aha, no mně to zrovna krylo věc, která se stala. (zdravotní důvody - storno cesty). 

1 Citovat

tak ona je pravda, ze všechna ta pojištění jsou od nějakých velkých globálních společností. ohldně ČPZP jsem se ptal na Korfu přímo Pavly Smetanové jejíž manžel je doktor a ošetřuje turisty. Řekla mi, že to je úplně cajk.
Já teď zkusím u RB řešit ten debilní Skiathos, jdu mrknout co by tam šlo, Ryan Air mi řekl nasrat za den zpožděný let protože počasí. 

0 Citovat

a dalo by se to i případně pokrýt tak, že například při zrušení cesty bych ty první letenky mohla uplatnit u toho celoročního u RB ke kartě s tím menším limitem, a na dejme tomu druhou půlku cesty bych koupila ještě jiné pojištění, ze kterého by potom šlo třeba to další krytí na ostatní letenky?

0 Citovat

Proč by to nešlo. :) 

0