Cestovní pojištění
Super, to dává smysl, díky :)
Za celou svou "kariéru" jsem měla štětí a neměla potřebu nic uplatňovat, takzvaná pojistková panna.
Ale tady už bych chtěla být asi více připravená než překvapená, a hledání skulinek ve všech VOP je pro můj mozek dost vyčerpávající mor, co mě aktuálně zdržuje od nákupu dalších letenek :D
Prima článek. Každého, kdo měl sílu to dočíst až do konce, bych se zeptal, která banka vyšla nejlépe.
Nevím, zda to tak u pojištění u Revolutu bylo vždy (myslím, že když jsem si to studoval, tak to tam nebývalo), ale docela mě tam překvapilo, že aby pojištovna plnila, je potřeba ubytování a hlavní cestu platit z Revolut účtu.
Já mám sice ještě jiné pojištění, tak to úplně neřeším, ale kolikrát jsem si říkal, že pojištění spoluúčasti na půjčené auto do 2000€ je fajn a tohle by mohlo někoho nemile překvapit.
Tak pokud máte pojištění od Revolut, tak pozor na to.
Asi před měsícem byl článek o pojištění u prémiových karet na jiném webu a struktura byla trochu lepší, byť ani tam nebyla srovnávací tabulka. Nicméně pro mé potřeby mi vyšlo nejlíp to od KB. Asi je to o tom, kolik máš dětí, jak jsou staré a jezdí s tebou nebo už samy atd.
https://www.penize.cz/osobni-uct...ani-limity
Pojištění storna letenek ( jen těch dražších mimo EU ) si zřizuju sólo hned po nákupu u klasické pojišťovny ( podle ceny, ale tak nějak střídám dvě ) K debetní kartě si platím měsíčně 69,- ( bývalo to 39,- ) s limitem léčebných výloh 5mil , což na EU tak nějak stačí a platí to pro mě i dceru i když necestuje se mnou ( do věku 21let ) , takže mi to vyhovuje, že nemusím nic řešit a hlídat co dva tři měsíce.
Mimo Evropu si pak sjednávám další pojištění s limitem min 10mil, ale už nechci v balíčku odpovědnost za škodu, úraz, zavazadla, ptže to mi pokrývá pojistka u banky .. takže kdyby k něčemu ( ťuk ťuk ) došlo , řešila bych každou událost jinde .. což je sice asi na palici, ale pořád mi to vychází finančně nejlíp.
Máte to někdo taky tak ?
má někdo nějaký tip na normální cestovní pojištění, kde hlavní bude pojištění storna letenek, nepropuštění přes hranice, zpoždění a podobné reálné problémy? všechny známé pojišťovny nabízejí hromadu krytí za léčbu zubů, hospitalizaci a jiné nesmysly, ale opravdové situace, které se dějí nejčastěji – třeba zrušení cesty kvůli různým komplikacím – mají v lepším případě limit kolem 5 tisíc, což je úplně k ničemu. díky za případné rady.
tak přesně co potřebuji - pojištění předčasného návratu. 100% cestovních pojistek co jsem zatím prohledal dávají na tohle mizerné částky.
Vytvořil jsem srovnání cest. pojištění k těm kartám, které mě zajímají: ČSOB, RB a Moneta. Nedělám si nárok na správnost, úplnost, ... Zeleně je to, co vychází +- nejlíp. Bohužel to místní systém dost zkomprimoval, ale čitelné to je.
teď koukám, že u RB není moje žena při cestě na Filipíny pojištěná společně se mnou protože tam má pobyt.
Ja registruju jenom Csob a Erste, zbytek tak nejak vysumel. Jednou vyuzito Csob - zanet stredniho ucha v Turecku - dite.
divan napsal(a):Vytvořil jsem srovnání cest. pojištění k těm kartám, které mě zajímají: ČSOB, RB a Moneta. Nedělám si nárok na správnost, úplnost, ... Zeleně je to, co vychází +- nejlíp. Bohužel to místní systém dost zkomprimoval, ale čitelné to je.
To je super, diky! To muselo dat prace, pritom to vubec neni blbost.
No nějakou tu chvilku jsem si s tím musel pohrát (převést info pojišťoven z PDF do Excelu, jednotlivé Excely pak přebrat, sjednotit, doladit, zformátovat, ...). Zkoušel jsem i Chat GPT, který základní stručné srovnání v tabulce vytvoří asi za minutu, ale je to plné odkazů na jednotlivé dokumenty pojišťoven a pokud bych chtěl mít v tabulce tolik detailů jako v té mé ručně vytvořené, musel bych "donekonečna" upřesňovat zadání.
Bohužel weby typu peníze většinou neznají slova Excel nebo tabulka a jejich srovnání v textové formě jsou nepřehledná až nepoužitelná :-/
Nejvíc mě teda zaujala raifka, že mi dá 50 litrů když budu mít zpoždění v uneseným letadle. To je prostě neodolatelná nabídka.
Raifka je vždycky skvělá. Kdysi jsem u ní chtěl vzít pojištění pro syna. Stálo by to asi litr měsíčně. Tak jsem se ptal, co by případně propláceli. Tak třeba hospitalizaci v nemocnici. Fajn a kolik by to bylo? Za každý den hospitalizace 60 korun. Ke smlouvě nabízeli plyšovou včelku. Ty jim ale bohužel došly. Tak říkám, že to ale máte uvedené ve smlouvě a očekávám nějakou kompenzaci. No a taky že jo. Jestli vám to v té smlouvě vadí, tak mi vám to tam škrtneme.
Raifka prostě nikdy nezklame.
Ahoj, prosím o radu. Tady na CL jsem našel promo kod 50% slevy na pojištění AXA https://www.cestujlevne.com/promo-kod/axa
Jenže když si chci nechat spočítat nabídku, tak slevu sice píše 50%, ale pouze do chvíle, než výpočet přepnu na roční pojištění - sleva spadne okamžitě na 20% (což je default cena webu AXy bez kodu = sleva je nula). Přitom v popisu tady na CL se píše: Sleva se vztahuje na všechny cestující, a to jak na krátkodobé pobyty tak i celoroční pojištění při opakovaných pobytech do 90 dní.
Ani ruční zadání kodu AFFCESTUJLEVNE50 nefunguje, sleva žádná.
Tuší někdo jak to vyřešit, aby sleva byla, případně funkční jiný kód na slevu?
Případně poradíte jiné dobré cestovko s dobrými limity? Na Axe netrvám, jen vypadá se slevou cenově fajn.
Potřebuju roční pojištění pro rodinu na celý svět.
Díky moc