Srí Lanka - víza

Napsal David Eiselt 2012-06-14 13:57:11 ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
1 odpovědí

Sri Lanka od 1. ledna 2012 zpoplatňuje krátkodobý pobyt cizinců (do 30 dnů). Každý zájemce o pobyt na ostrově se musí před příjezdem na Sri Lanku elektronicky registrovat na www.eta.gov.lk (ETA=Electronic Travel Authorization) a zaplatit kartou 50 USD (turisté), resp. 60 USD (business visa). Platba prostřednictvím ETA je možná i po příletu na letišti.

Každý návštěvník se musí prokázat pasem (s platností minimálně 180 dnů v den příjezdu), předložit zpáteční letenku i doložit dostatečné finanční prostředky na dobu pobytu. V systému ETA vyplní požadované osobní údaje, číslo pasu, jeho platnost a předpokládané datum příjezdu a odjezdu. Na jím zadané kontaktní údaje pak dorazí vyrozumění o přijaté platbě a souhlas se vstupem na území Sri Lanky, který platí 3 měsíce. Registrace je možná individuálně, v případě skupinových zájezdů registraci provede turistická kancelář.

Zdroj: webové stránky Ministerstva zahraničních věcí

Vyhledávání

Přihlášení

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!