Možná to bude pro někoho zajímavé, Flixbus prodává jízdenky po Itálii pro cesty od 18.8 do 16.9. za 1 EURO. Možná pro někoho tip  .

Flixbus

Založil ve fóru Autobusová doprava

Znalci Flixu, nevíte prosím někdo kde na jejich webu mají jízdní řády se zastávkami? Když si vyhledam spoj, vidím jen výstup, nástup, max. přestupní zastávku a víc nic. Ostatní zastávky uvidím až po nákupu jizdenky. Umíte prosím poradit jak na to? Díky.

0 Citovat

Myslím, že přímo Flixbus to nikde nezveřejňuje. Pokud je to spoj z/do/přes ČR, mělo by to být třeba na IDOS. Nebo použít jiný vyhledávač třetí strany.

1 Citovat

V appce: zastávky, napsat tam cilovku nebo začátek trasy a pak informace o cestě a jsou tam vidět zastávky. Možná to jde i jednodušeji, ale zatím jsem nenašla jak 🙄

0 Citovat

V appce je vyhledávání zastávek zdlouhavé, ale na počítači jsou vidět hned. Stačí kliknout na daném spoji na text "bez přestupu" nebo "1 přestup" a na pravé straně obrazovky se objeví jízdní řád, kde stačí kliknout na text "x zastávek".

0 Citovat

Mozno to teda niekomu pomoze v buducnosti ... minimalne v Eurach, je den pred odjazdom poplatok za zmenu 50% ceny listka, takze vyzera, ze sa riadia tabulkou pre Storno (aj ked to storno nie je). Takze do buducna nakup poistnej cesty v CZK ...

Čas pred odjazdom Refundácia (% ceny lístka) Menej ako 1 deň 25 % 1 až 6 dní 50 % 7 až 29 dní 75 % 30 dní alebo viac 100 %
0 Citovat

FlixBus nabízí prodeje jízdenek v CZK pro celý svět, takže kupovat jízdenky v CZK. Je tam menší kurzový rozdíl, ale poplatek za storno jízdenku nebo změnu jízdenky je 0 Kč na rozdíl od jiných měn (EUR, USD.. kromě PLN). Někde tady na fóru byl o tom příspěvek.

 

1 Citovat

Já měla za storno u Flixbusu 5EUR...  A to lístek stál 20EUR. Chcete říci, když použiji Flixbus aplikaci v české verzi v CZK měně, tak budou poplatky za storno nulové? To nedává smysl...

0 Citovat

Je to naozaj tak. Flixbus to má v podmienkach. A rozdiely medzi jazykovými mutáciami (podmienky, ceny, rozsah informácií ... ) majú aj iné spoločnosti.

0 Citovat

Lenze takto to maju uvedene do 3. jula 2023, od 3. to uz vyzera na jednotne storno podmienky.

Obchodne podmienky su z Maja, a tam stale plati, ze cesty v CZK su oslobodene od storno poplatkov. To bohuzial neviem overit, ale s Eurom a rebookingom je to ako pisem hore.


storno1.png
storno2.png

0 Citovat

Výjimka pro platby v CZK platí stále viz text dole.


screenshot-20230825-201510.png

1 Citovat

Flixbus to je sila, zruseny spoj prijde treba ve 22h vecer kdy jste v lese a nemate signal. Podari se to zjistit dalsi den, kdyz uz jedete na terminal. Shanim tedy, ze se preptam jak to prezervovat? Appka Flixbus nabizi totiz, ze neni mozne zrusit prehodit jen cast cesty treba Berlin - Praha, ale zrusit cestu celou! Rikam ale proc, na odjezdech ze Stocholmu je bus napsan! Kaslu na to. Volam do firmy, samozrejme linka nedostupna, jak CZ tak i ta Nemecka. Jdu k prepazce, prepazky Flixbusu jsou v Nedeli vsude nefunkcni. Tudiz sedam nakonec do busu a jedu. Nasledne je Pondeli. Prijizdim na busak, samozrejme linky stale nefunkcni. Musi clovek koupit novou jizdenku. Na Florenci nevyridi nic, tam pani je povi ze musi to resit online pres formular. 

Pisu tam, prichazi odpoved s chybama, vypada to jako spis zavirana posta z Nemecka :D Chteji znovu napsat IBAN, cislo uctu, pouzity registracni email, telefon :D I kdyz to jste poprve vse ve formulari uvedli, nestaci to.

Jsem zvedavej, kdy proplati jizdenku. Super ale dostal jsem 25% slevu na dalsi cestu, ale jen do 29.09.23 aha kdyz nikam tu dobu s tim nejedu, bude mi to super platne.

0 Citovat

Ten flixbus čím je dražší, tím je horší. Včera BUD-PRG. Český bus, bez WiFi, polští řidiči, půl hoďky stop na dálnici hned po odjezdu, v Györu najednou že se dál nejede, máme vystoupit, a počkat na další. Info, náhradní doprava, nebo customer care - nula. Další bus za tři hodiny, u něj "spoj téměř vyprodaný" (noční do Berlína), a agenti na chatu bez reakce. Mně mezitím dorazila sms a rebook ticketu na email, ale byli tam lidi z mimo eu nebo bez dat/smartphonů a ty zmatky byly dost nepříjemný. Nakonec jsme se jakžtakž vešli, takže příjezd jen o čtyři hodiny později a noc v hajzlu, ale je to síla.

0 Citovat

Ahoj, zvažuju pro cestu z Frankfurtu letiště do Prahy Flixbus, ale potřebuju vzít 2 velké kufry + vak se snowboardem, tj. celkem 3 zavazadla.
Jedno je v ceně, druhé standardní zavazadlo (kufr) jde přidat při rezervaci a další větší zavazadlo by mělo jít přidat jako nadměrné (XL),, ale nejde.
V rámci této linky to nejde vůbec, ani u nově vypsaných spojů za půl roku.

Podpora Flix na chatu tragická, neví jestli to půjde přidat po koupi dodatečně nebo ne. Dovolat se mi nedaří, 3 minuty mně nechají poslouchat GDPR kecy a pak mi zopakují, že všechno mají stejně na webu a zavěsí!

Máte zkušenost, jestli to zavazadlo jde přidat dodatečně, když při koupi mi to tu možnost nenabízí? (u jiných linek jsem to vždy koupil rovnou při koupi).

A pokud to nepůjde ani dodatečně, jak vidíte šance, že se to podaří ukecat s řidičem / dokoupit na místě? (2ks velkých zavazadel budu mít zaplacené, jde o to třetí se snowboardem a vybavením).. Díkyy!

0 Citovat

Jel bych vlakem...

Flixbus je bohužel další z případů, kdy se společnost stane příliš velkou pro vlastní dobro a především dobro svých zákazníků. S Flixem jezdím poměrně často mezi Chorvatskem a Itálii a nekonzistentnost "tvrdého" produktu je poslední rok, dva neuvěřitelná.

1 Citovat

Po letni sezone prispechal Flix s dalsimi -10% promo kody, zde aspon nejake s platnosti do 19.12.2023:

CEN86ZBHDZV

CEN86D7LM2V

 

0 Citovat

I kdyz Flix nebyvale podrazil, hodily by se tu nove tipy, odkud kam jeste jejich jizdenky stoji rozumny peniz (at aspon vyuzijeme promo kody do 19.12.2023, jako napriklad tyto:)

CEN86EBTLB2

CEN863CEBXY

2 Citovat

U Flixbusu se už totálně zbláznili. Koupil jsem RegioJet Ostrava - Vídeň letiště a zpět za 580,- Kč, Flixbus je za 1 580,- Kč. 

0 Citovat

Já občas ukecám někoho, kdo ještě u Flixu účet nemá a jako nově registrovaný pak dostane kód na 20% slevu, který je mi darován ( odkaz přes IG ) .. dnes jsem takto kupovala zpáteční jízdenku na trase Brno - letiště Vídeň - Brno na konec září a pro dvě osoby s touto slevou to vyšlo sakumprásk na 1277,- a časy mi maximálně vyhovují  .. žádná sláva to sice není, ale se SA ani s GE jsem se pod 1600,- nedostala 

0 Citovat

Já teď kupoval Riga-Tallin, 4 a půl hodiny jízdy za 250 kč, se slevou teda 225, tak jsou asi drazí jenom tady :D 

0 Citovat

Taky mám dojem, že zde je to dražší než jinde, protože já mám jízdenky pro dvě osoby z Kodaně do Helsingborgu, pak z Helsingborgu do Malmo a z Malmo zase do Kodaně, a všechny dohromady stály pro oba 854 Kč.

0 Citovat

Asi se díváte na spoje, kde je prodáno více jízdenek. Nebo možná zdražil z Ostravy, kde jste byli zvyklí na nižší ceny (nebo je oproti minulosti z Ostravy vyšší poptávka). Ale jinak nechápu, co furt máte s tím, že Flixbus strašně zdražil. Třeba mezi Prahou a Curychem nebo mezi Prahou a Kodaní stojí od 749 Kč za 1 směr a to mi přijde dost levné na tu dálku.

0 Citovat

Tak ta cena 799,- jedním směrem je konstantní. Nižší je jenom s přestupem přes Bratislavu. Moc zkušeností s Flixbusem nemám, jel jsem jenom jednou před rokem a cena byla poloviční. Začínám vyhledávat cesty na letiště hromadnou dopravou až tento rok. Prostě to pro mne je snazší a ve dvou i levnější než autem, a jsem už starší dorostenec, takže užívám raději klidu.😁

0 Citovat

Napálenou cenu mají hlavně noční spoje ČR - Vídeň letiště - ČR (polští a chorvatští dopravci). Dříve se to jezdilo za 199 nebo 249 Kč, pak vycítili šanci a dramaticky cenu navýšili, přesto to lidi kupují, protože nemají jinou alternativu.

0 Citovat

Alternatriva je RegioJet - noční spoje jsou na začátku za 289,- Kč, do nakoupení prvních cca 5 jízdenek.

0 Citovat

A přitom ty vyšší ceny Flixu od Poláků a Chorvatů lze snadno obejít. Najít si levnější spoj s ČD nebo Regiojetem na Wien Hbf nebo Südtiroler Platz a pak jet na letiště S-Bahnem či přímým vlakem buď na skupinovou jízdenku za 5,40€ - 5,80€ zakoupenou přes ÖBB apku nebo i jednotlivec za 3€ jízdenku zakoupenou přes Kiwi.

Samozřejmě další možnost je všelijak a hlavně levně z Bratislavy přímo na VIE.

1