Ahoj. Chci se zeptat, co by jste doporucili za autopujcovnu v Honolulu? Kreditku nemam, mam pouze debetku, ale co tak koukam, většina pujcoven je bere. Takze spis jestli ma nekdo osobni zkusenost a doporucil by. Díky A jeste dotaz, je potreba úředně přeloženy řidičák? Zrovna čtu u advantage renatl, ze to doporučují  .

Hawaii pujceni auta

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj. Chci se zeptat, co by jste doporucili za autopujcovnu v Honolulu? Kreditku nemam, mam pouze debetku, ale co tak koukam, většina pujcoven je bere. Takze spis jestli ma nekdo osobni zkusenost a doporucil by. Díky 

A jeste dotaz, je potreba úředně přeloženy řidičák? Zrovna čtu u advantage renatl, ze to doporučují 

0

Alamo, ale přes brokera jako billiger-mietwagen nebo rentalcars. Jet s jednou debetní kartou na druhý konec světa je CeDe.

0 Citovat

Nejlíp mi to vždy vychází vzít přes carrentalhawaii.com. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):


Jet s jednou debetní kartou na druhý konec světa je CeDe.



Sorry, ale tohle nechápu, co tim myslis 



Jinak na Alamo jsem koukal, ale maji zbytečně vysoký deposit, 500USD


Treba to advantage ma 200USD,s tím nemáte zkusenost? 


citace="xmas"]

Nejlíp mi to vždy vychází vzít přes carrentalhawaii.com. 

[/citace]


A mel jsi od nich půjčené auto? 

0 Citovat

Thomas1425 napsal(a):

Petr76 napsal(a):

Jet s jednou debetní kartou na druhý konec světa je CeDe.

Sorry, ale tohle nechápu, co tim myslis

Myslí tým, že si koleduješ o problémy. Skús sa zamyslieť, čo sa môže stať, ak budeš mať len jednu kartu.

0 Citovat

Diky za odpovedi. Ale Proč o problémy? To opravdu vidíte takový problem jen s jednou kartou? Proč? 

Jako nevim, proto se ptám, zrovna třeba půjčení auta bez karty by snad ani neslo, ale stejně i kdyby člověk neměl treba zadnou kartu, opravdu by to neslo jen s cashem? 


0 Citovat

Kartu ti mohou v bance zablokovat, někdo ukrást, někdy třeba 1 karta v bankomatu nebo na webu nefunguje a druhá ano atd. Je ale fakt, že když budeš mít dostatek hotovosti, na Oahu můžeš jezdit busem, spát v hostelech, kde se platí hotově, a bez karty se obejdeš. Nesmí ti ale ukrást tu hotovost, např. když se budeš koupat. U karty je krádež méně pravděpodobná. I to se ale dá vyřešit třeba převodem peněz přes WU s pomocí rodiny.

0 Citovat

S cashom pri prenájme auta to možno pôjde pri zaplatení vysokej zálohy v malej miestnej požičovni.

Predpokladám, že máš kartu MC alebo Visa a nie Maestro. Ak budeš mať len jednu kartu, čo spravíš, ak platba z nejakého dôvodu neprejde? V USA sa to s európskymi kartami občas stáva.

Okrem toho, vlastníctvo kreditky hlavne v USA znamená, že si pravdepodobne dôveryhodná osoba. (Banka Ti je ochotná dať úver, lebo verí, že jej ho splatíš, podobne požičovňa predpokladá, že auto vrátiš.)

0 Citovat

Ešte k vodičáku: nespoliehaj na to, že postačí národný vodičák. Oficiálne potrebuješ národný spolu s medzinárodným. Že medzinárodný VP požičovňa, príp. dopravná polícia väčšinou nepýta, nie je podstatné.

0 Citovat

Na Havaji je mezinárodní řidičák povinný. Jak říká hugonovak - to, že většina půjčoven nebo policajtů, MŘP vidět nechce, je pravda, ale někteří ho vidět chtít můžou a pak bude samozřejmě problém. Stojí to 50 Kč a na úřadě udělají na počkání.

0 Citovat

Thomas1425 napsal(a): Sorry, ale tohle nechápu, co tim myslis

Jde o cestovatelský komfort. Nic víc, nic míň. Mít kreditní kartu, solidní cestovní pojištění a u spolehlivé osob v zásobě  druhý pas je takové minimum, které tě v případě potíží dokáže ušetřit další nervy a peníze, pokud se na cestách už něco nepříjemného stane.

Samozřejmě, že si nemusíš nutně pořizovat ani jedno z výše uvedeného, jsou tady na fóru vědmy, které dokáží předjímat jestli budou mít nebo nebudou mít úraz.  Jiní zase místo relaxu na pláži půl dne obíhají místní  půjčovny mají/nemají depozit (což skutečně není to stěžejní kritérium pro výběr půjčovny). Já předvídat neumím a radši se válím na pláži a mám klid na duši, proto volím výše uvedené. 

V neposlední řadě kreditní karta je při správném, finančně gramotném, používání užitečná například pro to, aby se blokace depozitů právě v půjčovnách, hotelích apod. realizovaly z virtuálních peněz úvěrového rámce kreditky a ne z reálných peněz zůstatku na debetní kartě. V konkrétním případě pak depozit 200 nebo 500 dolarů není až tak zásadní faktor. 

Mít 25000-50000 Kč  (obvyklý úvěrový rámec udělený na počkání) rezervu pro případ nečekaných událostí a výdajů se také hodí.

A jak zmiňuje hugonovak, obzvláště ve Státech je kreditní karta svým způsobem průkaz elementární důvěryhodnosti zákazníka.  

Fio, RB nebo mBank nabízejí bezúdržbové kreditky,  které se pro tento účel hodí velmi dobře. 

0 Citovat

floodland napsal(a): kreditka není o duveryhodnosti zákazníka,

O kreditním skóre jste slyšel? Ve Státech docela zásadní věc.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Credit_score


floodland napsal(a): To ze se cestuje s minimalne 2 kartami (pokud jsem sam) je snad jasny kazdymu.

Jak vidíte tak není. 


floodland napsal(a): Mezinarodni ridicak je pouze pro ten pripad, ze udaje na narodnim nejsou latinkou, tak aby tomu rozumel i policajt.

https://thehawaiiadmirer.com/haw...s-license/

0 Citovat

No je to fakt s těma kreditkama. Teď zrovna se mi stalo v hotelu , že mi z absolutně neznámých příčin neprošla platba kreditkou, kterou jinak používám kdekoliv na cokoliv. Tak jsem musel, nemaje hotovost, použít jinou, která prošla bez problémů. Stejně tak mám zkušenost, že mi některé karty někdy nefungují třeba na mýtných bránách u dálnic - a sháněj pak na místě hotovost, vycouvávej za tebou stojící kolonou pryč... taky se mi stalo, že někde fungovala jen Visa, MC nebrali, tuším v 7-11 v Thajsku. Takže určitě doporučuji mít víc kreditek od různých bank. A jak píše Petr76, ta finanční rezerva, kterou představují, se určitě taky hodí.

0 Citovat

Taky se přidávám ve "strašení", při své první návštěvě států jako studentík, jsem se vždy trochu vyděsil, že mi párkrát platba hlavně u pump neprošla, takže pak jsem používal hlavně kreditku. Hlavně v půjčovně a některých hotelech v LV si brali velký deposit, který ČS odblokovala až po 14ti dnech, kdybych to neměl na kreditce, tak po návratu z USA ještě nějakou dobu žeru trávu a kamení, ale na té kreditce mě to až tak netankuje...

Doporučuji tu kreditku pro klid v duši, hlavně ohledně těch půjčoven.

0 Citovat

Byli jsme před rokem. Oahu, Maui, Kauai. Na každém ostrově cca týden. Při cenách na Havaji je nesmysl řešit pár koun za kreditku a mezinárodní řidičák. Je to prostě samozřejmost. K věci: 1 ostrov s Alamo, jeden s carrentalhawaii (bonus nádrž navíc). Ani jednou si z kreditky nevzali kauci, 1x přes Billiger, kauce vzata. Půjčení všude v pohodě a rychle, ne jako v karibiku nebo v evropě. Vrácení probíhá pouze postavením auta na dané místo. Klíče buď obsluze nebo na přepážku. Nikdy žádný problém. Časový prostoj 10 minut půjčení i s vrácením. Pokud chceš řešit problémy a hotovost, řekl bych že jsi sám proti sobě. Přeji krásný pobyt. Havaj je ráj. I když drahý. Maui a Kauai zejména. Aloha :-)

0 Citovat

Když jsi vzpomenu, na jakou kartu(viz příloha) jsem v roce 1995 v US poprvé půjčoval auto, vybíral cash advance v bance a vše ostatní...:-))) K tomu pro jistotu cestovní šeky AMEX.


unnamed-image-1.png

0 Citovat

floodland napsal(a):

ano na pumpe debetku odmitne 90% stojanu, ale obsluha ti platbu uvnitr normalne udela. Pozor jenom na samoobsluzny pumpy v noci, tam je potom debetka na dve veci a ani hotovost nepomuze. 


2Petr76. Opet opakuji, kreditni skore nikoho nezajima. Pujcovne je to uplne jedno, ta potrebuje jenom dostat zaplaceno.  Nepotrebuju si brat v Americe zadnou pujcku ani hypoteku.  Az budete kopirovat nejaky link, tak si ho taky prectete, at pak nejste za pitomce. 


2gugos005. Porad nechapu co mate vsichni na tom depositu. Pokud vam to vadi a mate malej zustatek tak si pred odjezdem nastavte povoleny debet a je to. Financne to vyjde uplne nastejno a nemusim resit vystaveni a zruseni kreditky. Ani ceska kreditka v americe vam 100% nezajisti, ze vsude pujde pouzit. Staci blbe udelana validace na ZIP code, ktere pocita jenom s US verzema a koncite. 

Tak já nevím, kdo tady tvrdil, že kreditka není o důvěryhodnosti zákazníka - myslím, že Ty, takže o těch pitomcích bych to viděl trošku jinak. Protože kreditka je přesně o tomto, ono to plyne už z toho názvu, jde o kredit dané osoby. Proto na kreditku nedosáhne každej, projíždí se registry a je potřeba doložit bonitu klienta - je to normální úvěrový produkt.

A ten blábol o mezinárodním řidičáku je na stejné úrovni. Rozhodně to není " pro ten pripad, ze udaje na narodnim nejsou latinkou, tak aby tomu rozumel i policajt", je to oficiální překlad národního řidičáku, klidně i v latince, kterej, jak už tady zaznělo, často vyžaduje třeba i půjčovna.

0 Citovat

K tomu půjčení auta - je to v zásadě všade stejné. Pokud chceš využít řetězce mezinárodních půjčoven použij cenové srovnávače např. Skyscanner, kde se i dočteš co po tobě půjčovna bude chtít. A máš tam i recenze. Něco jiného jsou potom lokality, kde tyto řetězce nepůsobí, tam nezbývá než využít lokální půjčovny, kde bývají značné rozdíly ve standartech i cenách.

0 Citovat

Diky vsem za nazory. Když to tak ctu co píšete, opravdu by byla kreditka rozumnější. Jenže do odjezdu uz kreditku bohuzel vyřídit nestihnu. Mam jednu svoji debetku, revolut a jeste jeden ucet ke kteremu kartu nepouzivam, ale necham si vystavit at mam aspon ty debetky dvě a budu doufat, ze s pujcenim auta nebude problem. 


0 Citovat

Říká ti něco pojem personal (consumer) credit, od kterého se, mimo jiné, třeba odvíjí to, na jakej kredit dosáhneš v rámci kreditní karty, respektive s tím, jak ji užíváš, splácíš atd.? Tak nedělej blba ze sebe, jsi fakt velkej frajer, jen si nejdřív ujasni pojmy.

0 Citovat

A ty asi magor, jestli tvrdíš, že kreditní karta nemá s kredibilitou nic společného. Takže to, že dokládáš příjem, projíždí se registry atd dělají jen tak a když přijdeš do banky, tak ti na xicht dají kreditku s limitem jakej si řekneš, jo? Ty jsi úplně mimo nebo co? A proč asi ta půjčovna chce kreditku a ne debitku většinou? Protože to pro ni znamená větší jistou, protože kreditku nedostane každej. Prober se, nastuduj si problematiku a pak tu házej silnými slovy a machruj.

0 Citovat

Ty jsi opravdu mimo, chápu, že k těm dalším blábolům, co jsi tady výše už napsal se nevyjadřuješ a hrneš tady jen ten jeden pořád dokola, aspoň tak. Zkus se zamyslet, pokud je to v tvé mentální kapacitě (o čemž vážně pochybuju), proč požaduje 95% půjčoven kreditní kartu? A to co a jak splácíš opravdu nikoho nazjímá, zajímá je to, že na tu kreditku dosáhneš, už to chápeš?

Aha, debetka je důvěryhodnější než kreditka, ok, jakákoliv další debata s tebou je fakt zbytečná...

0 Citovat

Já myslím, že už ani není třeba dál nic odpovídat, zastaneš to sám, každej si udělá názor na ty bláboly, co tu sypeš. Parádní vstup na forum, jsi fakt ohromnej suvenýr! :)))))

0 Citovat

eremi nekonči, táto floodlandova estráda je oveľa lepšia ako silvestrovský program na ČT :-)

0 Citovat

hugonovak: jestli na to máš sílu, tak můžeš převzít štafetu :) Já si radši naleju už panáka a budu koukat na Mrazíka :)

0